غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


زمزمه‌های افزایش صادرات نفت در پی افت قیمت انرژی

همدلی| درحالی‌که قیمت نفت پس از افزایشی که طی دو روز گذشته داشت، در معاملات روز جمعه تحت تأثیر نگرانی‌ها نسبت به‌کندی رشد اقتصادی جهانی و ضعیف شدن تقاضا برای سوخت، کاهش پیدا کرد، گزارش‌ها حکایت از افزایش صادرات نفت ایران در بازارهای جهانی دارد. آن‌طور که اطلاعات شرکت‌های رصد نفت‌کش‌ها نشان می‌دهد که ایران صادرات نفت خود را در ژوئن و ژوئیه افزایش داده است و ممکن است میزان صادراتش ماه میلادی جاری با عرضه تخفیف بیشتر نسبت به نفت روسیه به چین، افزایش بیشتری پیدا کند.  به گزارش ایسنا، با وجود تحریم‌های آمریکا، ایران صادرات نفت خود را که عمده آن به چین بوده است، در دوران ریاست جمهوری جو بایدن افزایش داده اما در ماه‌های گذشته، روند صادرات ایران به دلیل رقابت از سوی نفت ارزان روسیه، آهسته شده است.  سارا وخشوری از شرکت مشاوره انرژی اس وی بی اینترنشنال دراین‌باره اظهار کرد: ایران از زمان روی کار آمدن دولت جدید آمریکا، نفت و محصولات نفتی و کالاهای پتروشیمی بیشتری صادر کرده است.  اگر توافق هسته‌ای حاصل شود، ایران قادر خواهد بود فروش را افزایش داده و علاوه بر چین، به خریداران سابق در کره جنوبی و اروپا نفت خود را عرضه کند. به گفته، اِما لی، تحلیلگر شرکت ورتکس آنالیتیکس، نفت ایران در ژوئیه با رقابت شدید از سوی نفت اورال روسیه روبرو شد زیرا این نفت غیرتحریمی با سطح تخفیف مشابهی عرضه شده بود. با این حال، با توجه به این‌که اختلاف قیمت این دو گرید نفتی افزایش پیداکرده است، پالایشگاه‌های چینی ممکن است در اوت دوباره به نفت ارزان‌تر ایران رجوع کنند چین با واردات میزان بالایی از نفت ارزان روسیه و ایران، توان رقابت اقتصادی خود را در برابر غرب که نفت روسیه را تحریم کرده و قیمت بسیار بالاتری برای گریدهای نفتی خاورمیانه، آفریقا و آمریکا پرداخت می‌کند، افزایش داده است.
 وزارت خارجه چین در پاسخ به پرسش رویترز، ضمن بی‌اطلاعی از جزئیات واردات نفت از ایران، تأکید کرد پکن همواره مخالف تحریم‌های واشنگتن بوده است. سخنگوی وزارت خارجه چین اظهار کرد: چین روابط تجاری عادی با ایران و روسیه در حوزه‌های مختلف ازجمله نفت دارد. این همکاری‌های مشروع بایستی محترم شمرده‌شده و حفظ شود.
 دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور وقت آمریکا در سال ۲۰۱۸ از توافق هسته‌ای ایران خارج شد و تحریم‌ها علیه ایران را با هدف اعمال فشار حداکثری بر درآمد و صادرات نفت تهران، بازگرداند. صادرات نفت ایران از این تحریم‌ها متأثر شد.
 ایران معمولاً آمار صادرات نفت خود را منتشر نمی‌کند و آمار قطعی مربوط به صادرات نفت ایران وجود ندارد و برآوردهای مختلفی در این زمینه وجود دارد. شرکت‌های رصد نفت‌کش‌ها از روش‌های مختلفی ازجمله آمار ماهواره‌ای، آمار بارگیری محموله در بنادر و اطلاعات انسانی برای رصد جریان نفت استفاده می‌کنند.
شرکت اس وی بی برآورد کرد صادرات نفت خام ایران در ژوئیه به میزان ۱۱۰هزار بشکه در روز در مقایسه با ژوئن افزایش یافت و به ۸۱۰هزار بشکه در روز رسید. شرکت پترو لجستیک که تجارت نفت ایران را رصد می‌کند، شاهد افزایش صادرات نفت ایران در ژوئن به بیش از ۸۵۰هزار بشکه در روز بوده است. دراین‌بین، شرکت ورتکسا برآورد کرد واردات نفت از ایران به چین در ژوئیه حدود ۵۰۰هزار بشکه در روز در مقایسه با حدود ۷۰۰هزار بشکه در روز در ژوئن بود. البته این پیش‌بینی‌ها درباره افزایش صادرات نفت در حالی است که بهای معاملات نفت برنت با ۳۶ سنت معادل ۰.۴ درصد افزایش، به ۹۶ دلار و ۲۳ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۲۱سنت معادل ۰.۲ درصد کاهش، به ۹۰ دلار و ۲۹سنت در هر بشکه رسید. بر اساس گزارش‌ها، نفت برنت و وست تگزاس اینترمدیت روز پنج‌شنبه تحت تأثیر آمار اقتصادی مثبت آمریکا و مصرف بالای سوخت در این کشور که نگرانی‌ها نسبت به‌کندی رشد اقتصادی در کشورهای دیگر و تقاضای ضعیف آن‌ها برای سوخت را جبران کرده بود، حدود سه درصد افزایش یافته بودند. با این حال، هر دو شاخص از ابتدای هفته جاری تاکنون، حدود ۱.۵درصد کاهش داشته‌اند.
به گفته ساتورو یوشیدا، تحلیلگر کالای شرکت راکوتن سکیوریتیز، اگر چه آمار هفتگی مثبت ذخایر نفت آمریکا، خوش‌بینی به بهبود تقاضا برای سوخت در کوتاه‌مدت را تقویت کرد اما ادامه نگرانی‌ها نسبت به رکود و احتمال افزایش تولید نفت اوپک پلاس، احتمالاً روند صعودی قیمت‌های نفت را محدود خواهد کرد.
آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان داد ذخایر نفت آمریکا در هفته منتهی به ۱۲ اوت که صادرات نفت به رکورد پنج میلیون بشکه در روز رسید، به میزان ۷.۱ میلیون بشکه کاهش پیدا کرد که بسیار بیشتر از پیش‌بینی تحلیلگران از کاهش ذخایر به میزان ۲۷۵ هزار بشکه بود. هیثم الغیص، دبیرکل جدید اوپک، به رویترز گفت: سیاست‌گذاران، قانون‌گذاران و سرمایه‌گذاری ناکافی در بخش نفت و گاز عامل قیمت‌های بالای انرژی هستند نه این گروه. الغیص اظهار کرد: در نشست بعدی اوپک در سپتامبر، اگر لازم باشد کاهش تولید نفت تصویب می‌شود و اگر ضرورت پیدا کند تولید نفت ممکن است افزایش پیدا کند. همه این‌ها به روند تحولات بستگی خواهد داشت. ممنوعیت اتحادیه اروپا علیه صادرات نفت روسیه ممکن است میزان عرضه را به طرز چشمگیری محدود کرده و قیمت‌ها را در ماه‌های آینده بالاتر ببرد. شرکت مشاوره بی سی ای در یادداشتی نوشت: تحریم‌های اتحادیه اروپا، روسیه را ناچار خواهد کرد حدود ۱.۶میلیون بشکه در روز از تولیدش را تا پایان سال کاهش دهد و افت تولید این کشور در سال ۲۰۲۳، به دو میلیون بشکه در روز خواهد رسید. با این حال، روسیه پیش‌بینی کرده است تولید و صادرات نفت این کشور تا پایان سال ۲۰۲۵ افزایش پیدا خواهد کرد. طبق سندی که توسط رویترز مشاهده شده است، وزارت اقتصاد روسیه پیش‌بینی کرده است درآمد حاصل از صادرات انرژی در سال میلادی جاری ۳۸ درصد رشد خواهد کرد که تا حدودی به دلیل حجم بالاتر صادرات نفت خواهد بود. بر اساس گزارش رویترز، بازار منتظره تحولات مربوط به مذاکرات هسته‌ای میان ایران و قدرت‌های جهان است که ممکن است به افزایش صادرات نفت ایران به میزان حدود یک‌میلیون بشکه در روز منتهی شود.