غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


گزارش «همدلی» به بهانه یک برکناری نیم‌ساعته

وضعیت انتصابات در سازمان محیط‌زیست

همدلی|  برکناری ناگهانی و پرحاشیه مدیرکل سازمان حفاظت محیط استان تهران بار دیگر وجود نگاه امنیتی در سازمان محیط‌زیست را در کانون توجه قرار داد. در شبکه‌های اجتماعی فیلم اعتراض سعید محمودی مدیرکل سازمان حفاظت محیط استان تهران به رئیس دفتر علی سلاجقه رئیس سازمان محیط‌زیست منتشرشده که حاکی از برکناری خارج از عرف این کارشناس محیط‌زیست است. آن‌طور که اعلام‌شده، محمودی در حین یک مأموریت از طریق تماس تلفنی متوجه می‌شود از مسئولیت برکنار شده و به او نیم ساعت فرصت داده می‌شود که برای حضور در مراسم تودیع و معارفه خود را به سازمان برساند. مسئول حراست این سازمان اما نحوه برخورد سعید محمودی را خارج از عرف خوانده است. هم‌زمان با این خبر برکناری، مسئولیت گرفتن کاوه مدنی معاون اسبق سازمان محیط‌زیست ایران در دانشگاه سازمان ملل متحد رسانه‌ای شد و باعث شد بسیاری الگوی رفتار با این دو کارشناس محیط‌زیست را یکسان قلمداد کنند.چهارشنبه ساعت شش و نیم عصر خبرگزاری ایرنا از انتصاب سرپرست در اداره کل حفاظت محیط‌زیست تهران و تودیع سعید محمودی مدیرکل سابق این سازمان خبر داد؛ اما به فاصله کوتاهی فیلمی از تودیع این مسئول سابق سازمان محیط‌زیست منتشرشده است که از برخورد عجیب و کم‌سابقه در برکناری حکایت دارد.بر اساس مطالبی که تعدادی از خبرنگاران حوزه محیط‌زیست در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده‌اند سعید محمودی در حین مأموریت با یک تماس ناگهانی از برکناری خود مطلع شده و به او نیم ساعت فرصت داده می‌شود که برای مراسم تودیع و معارفه خود را به سازمان برساند. در فیلم منتشرشده از مراسم تودیع او، سعید محمودی به نحوه برکناری خود اعتراض می‌کند و می‌گوید آداب برکناری و تودیع او رعایت نشده است.
او در این جلسه در حضور فرماندار و رئیس دفتر علی سلاجقه رئیس سازمان محیط‌زیست می‌گوید محیط‌زیست خانه اوست و افرادی که او را برکنار کرده‌اند غریبه‌اند. مدیرکل پیشین حفاظت محیط‌زیست در این جلسه از پرداخت نشدن مواجب محیط‌بانان گلایه می‌کند و می‌پرسد پول‌های این‌ها کجا می‌رود. به گفته او، مهران برادران نصیری، رئیس دفتر سلاجقه که هم‌زمان مشاور و معاون انسانی این سازمان نیز هست، 11 ماه به دنبال برکناری محمودی بوده اما این برکناری در حالی صورت گرفته است که امکان برکناری او در ماه‌های گذشته، به‌صورت رسمی و بدون حاشیه وجود داشته است.
 سعید محمودی؛ کاوه مدنی دیگری است؟
سعید محمودی که در رشته تغییرات اقلیمی تحصیل‌کرده است، کار خود را با محیط‌بانی آغاز کرد و در دوران ریاست معصومه ابتکار بر این سازمان به مدیرکلی حفاظت محیط‌زیست سیستان و بلوچستان منصوب شد.خبرگزاری ایرنا، برخورد سعید محمودی را «غیرقانونی، غیر اداری و خلاف عرف سازمانی» خوانده و خبر داده است که برخور‌د او از سوی حراست و مراجع دیگر در حال رسیدگی است. این خبرگزاری همچنین به نقل از مسعود بنام مدیرکل حراست سازمان حفاظت محیط‌زیست نوشته: «فرایند انتخاب و انتصاب مدیران بر اساس هماهنگی با مراجع امنیتی و مرتبط انجام می‌شود و در این فرایند صلاحیت‌های فردی و مدیریتی افراد بررسی و نهایتاً با جمع‌بندی در کمیته انتصابات، اصلح‌ترین گزینه برای مدیریت مجموعه موردنظر منصوب می‌شود.» حواشی پیش‌آمده و اظهارات مدیرکل حراست محیط‌زیست در کنار هم باعث شده بسیاری برکناری سعید محمودی را محصول نگاهی خاص در سازمان محیط‌زیست قلمداد کنند. هم‌زمان با برکناری سعید محمودی، خبری مبنی بر انتصاب کاوه مدنی، معاون پیشین سازمان محیط‌زیست ایران به‌عنوان رئیس موسسه آب، محیط‌زیست و سلامت دانشگاه سازمان ملل متحد منتشر شد. هم‌زمانی این خبر با نحوه برخورد با سعید محمودی باعث شد نحوه مواجهه با افراد خبره در حوزه محیط‌زیست بار دیگر موردتوجه قرار بگیرد. کاوه مدنی که دکترای خود را در رشته مهندسی عمران محیط‌زیست از دانشگاه کالیفرنیا دریافت کرده بود، شهریورماه سال 96 با حکم عیسی کلانتری رئیس سابق سازمان محیط‌زیست معاون این سازمان شد اما در بهمن‌ماه همان سال بعد از بازداشت فعالان محیط‌زیستی متهم به جاسوسی خبری مبنی بر بازداشت چندروزه او منتشر شد. او دو ماه بعد که در یک سفر دیپلماتیک کشور را ترک کرده بود استعفا داد و دیگر به ایران بازنگشت. رسانه‌های وابسته به جریان موسوم به ارزشی در این سال‌ها برای کاوه مدنی از عناوینی مثل جاسوس استفاده کرده‌اند.
 زایمان «ایران» چرا به شکست انجامید؟
اما پیش‌ازاین هم در دولت ابراهیم رئیسی نحوه تغییر مسئولان سازمان محیط‌زیست با حواشی روبه‌رو شده بود؛ در ماه‌های گذشته شکست پروژه تکثیر یوزپلنگ ایرانی که به تلف شدن دو توله یوز و بحرانی شدن حال یوز مادر منتهی شد عملکرد سازمان محیط‌زیست را زیر سؤال برد.
11 اردیبهشت‌ماه امسال خبر تولد سه توله از یوز موسوم به «ایران» در سمنان منتشر شد اما چندی طول نکشید که از سه توله فقط یک توله (پیروز) زنده ماند. برخی بی‌تدبیری سازمان محیط‌زیست در تغییر ناگهانی مدیران را سبب‌ساز این اتفاق عنوان کردند.دو ماه پیش از زایمان «ایران» امیر عبدوس مدیرکل حفاظت از محیط‌زیست استان سمنان از سمت خود برکنار شد و جای خود را به علی ظاهری داد. این انتصاب نیز در زمان خود بی حاشیه نبود؛ علی ظاهری در سال 1397 معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان سمنان بود و به دلیل قصور و کوتاهی در پروژه انتقال گورخر ایرانی که منجر به تلف شدن پنج راس گورخر در پروژه انتقال از پارک ملی توران به پارک ملی کویر شده بود توسط مدیرکل محیط‌زیست عزل شده بود.
 تغییر جهت در پروژه احیای دریاچه ارومیه
هفته گذشته مسعود تجریشی، معاون سابق محیط‌زیست و مدیر سابق واحد برنامه‌ریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه به انتقاد از رویکرد سیاسی به مقوله محیط‌زیست پرداخته بود.او با بیان اینکه محیط‌زیست مسئله این دولت و آن دولت نیست به خبرآنلاین گفته: «در خصوص پروژه احیای دریاچه ارومیه این دولت و آن دولت فرق می‌کند، چون اگر همان دولت قبلی بود مطمئناً این پروژه‌های سازه‌ای را تمام می‌کرد و وارد پروژه‌های نرم‌افزاری می‌شد، یعنی جریان را ادامه می‌داد، چراکه در پروژه‌های بزرگ خیلی نباید وقفه و تغییر نگاه ایجاد کنید، نباید مسیر پروژه را تغییر داد.وی ادامه داد: این پروژه دارد تغییر جهتی به خودش می‌بیند، این تغییر دولت سبب شد که دولت جدید (سیزدهم) بگوید دولت قبل (دوازدهم) کاری نکرده و حتما می‌خواهد بگوید من کار کردم و نمایندگان مجلسی که برای دور بعد دنبال رأی گرفتن هستند منتظرند ببینند چه بگویند که مردم خوششان بیاید، این وضعیت ما را در یک فضای سیاسی، اجتماعی قرار می‌دهد که مردم به پروژه احیای دریاچه ناامید می‌شوند.