غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


سخنان عجیب محمدصادق كوشكی، فعال سیاسی اصول‌گرا:

ورود زنان به ورزشگاه هیچ ربطی به فیفا ندارد

همدلی| زنان به ورزشگاه بروند یا نه؟‌ این مطالبه‌ای است که از اوایل دهه هشتاد توسط بخشی از زنان مطرح شد و در سال‌های اخیر به‌عنوان دغدغه‌ای بسیار جدی پیگیری می‌شود. بلند شدن صدای اعتراضی زنان در ایران، کار را به‌جایی رساند که فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) هم حساس شد و به تصمیم‌گیران فوتبالی هشدار داد، ممانعت از حضور زنان در ورزشگاه‌ها، باعث برخوردهای قانونی خواهد شد که این شرایط را برای دست‌اندرکاران دشوار کرد. چون از طرفی طیف سنتى داخل این کار را قبیح می‌دانند و از طرف دیگر، فیفا با استناد به قوانین بین‌المللی فوتبال حضور زنان در ورزشگاه‌ها را «باید»ی می‌داند و بی‌توجهی به آن را مستحق اعمال قانون. دقیقاً به همین دلیل، سازمان لیگ به بهانه واهی خرابی سامانه بلیت‌فروشی هفته اول لیگ برتر را بدون تماشاگر برگزار کرد؛ اما از پنجشنبه هفته جاری لیگ برتر فوتبال دوباره ازسرگرفته خواهد شد و این داستان پرفرازونشیب همچنان ادامه دارد.
صادق کوشکی، استاد دانشگاه و تحلیلگر اصولگرا در گفت‌وگو با «نواندیش» گفت: تحت هیچ شرایطی زیر بار اتخاذ تصمیم برای راه‌یابی زنان به ورزشگاه‌ها نمی‌رود. او معتقد است که «این بحثی است که باید علمای دینی درباره‌اش تصمیم بگیرند. حضور زنان در برخی از معابر بحثی دینی است و من نمی‌توانم چیزی بگویم.» کوشکی ادامه می‌دهد: «فیفا چه‌کاره است که درباره زنان ما تصمیم بگیرد و اصرار کند، به تصمیمش احترام بگذاریم؟ اینکه ما به دستور این نهاد و آن ارگان بین‌المللی چشم‌بسته گوش کنیم، اصل حاکمیتمان را زیر سؤال می‌برد.» او حتی به خبرنگار می‌گوید: «پس شما هم به‌عنوان یک روزنامه‌نگار نباید این بحث را پیگیری کنید.»
این فعال رسانه‌ای اصولگرا در واکنش به این‌که «ایران به‌عنوان عضوی از جامعه جهانی باید قواعد بین‌المللی را در رفتارش لحاظ کند» تأکید می‌کند: «یک‌بار دیگر می‌گویم. ما درباره هر موضوعی که بعد شرعی دارد، باید تصمیم‌گیری را به عهده علمای دینی بگذاریم. من از شما سؤال می‌کنم،‌ فیفا از ارزش‌های دینی ما اطلاعی دارد که درباره حضور زنان در ورزشگاه برای ما تصمیم‌گیری کند؟»
 این فعال سیاسی اصولگرا اما بی‌توجه به سازوکارهای میان فدراسیون فوتبال ایران و فیفا می‌گوید: «تکلیف استقلال و حاکمیت ما چه می‌شود؟» و ادامه می‌دهد: «مقررات بین‌المللی نباید از کشورها چیزی را طلب کنند که با قوانین و عرف آن‌ها مغایرت داشته باشد. بر اساس حقوق بین‌الملل هر کشوری حقوق داخلی خودش را دارد. پس اگر کشوری به هر دلیلی قانونی بین‌المللی را در تضاد با آنچه در کشورشان اهمیت دارد، ببیند می‌‌تواند زیر بار خواسته‌شان نرود. چون هیچ حقوقی از حقوق داخلی کشورها برتر نیست و کشورها مطالبات جهانی را بر اساس حقوق داخلی‌شان یا می‌پذیرند، یا نمی‌پذیرند. یک‌بار دیگر تأکید می‌کنم،‌ چون این مسئله بعد شرعی دارد، نه فیفا و نه هیچ ارگان دیگری نمی‌تواند خواسته‌اش را به ما تحمیل کند. اینکه نمی‌شود در کشوری اسلامی، یک سازمان بین‌المللی مطالبه‌هایی غیردینی طلب کند.» کوشکی در پاسخ به این سؤال که بحث حضور زنان در ورزشگاه‌ها دیگر به موضوعی عمومی بدل شده و نمی‌توان فقط نگاه مذهبی داشت، گفت: «ما کشوری مستقل هستیم و برای خودمان قانون داریم. اگر فردا فیفا از ما خواست، زنان با لباس آن‌چنانی داوری کنند،‌ تکلیف چیست؟ در چنین موقع‌هایی موضوع برای تصمیم‌گیری به دادگاه جهانی ورزش ارجاع می‌شود؛ یعنی این‌طور نیست که کشورها مجبور به رعایت همه خواسته‌های فیفا شوند.»
صادق کوشکی در نهایت نمی‌پذیرد که این مسئله چندان با شرع ارتباطی ندارد، اما در آخر می‌گوید: «اگر حتی فرض را بر شرعی بودن بدانیم، ورزشگاه‌های کشور به‌هیچ‌عنوان برای زنان امن نیست و آن‌ها با خطرت زیادی روبه‌رو خواهند شد. متأسفانه فضای ورزشگاه‌ها در هنگام برگزاری بازی فوتبال بسیار غیراخلاقی است؛ به‌طوری‌که خانواده‌هایی که نسبت به تربیت فرزندانشان حساس هستند، حتی به پسران خود اجازه رفتن به ورزشگاه را نمی‌دهند، چه برسد به دختران.»