غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس خبر داد؛

لایحه‌ای برای حمایت از زنان در برابر خشونت

همدلی| رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به اقدامات مثبتی که درباره لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت در کمیسیون‌های تخصصی مجلس صورت گرفته، قرار است این لایحه به‌زودی به صحن علنی مجلس برود.
 فاطمه قاسم‌پور افزود: فرایند بررسی لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت، در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به پایان رسیده است و در کمیسیون تخصصی، وضعیت بررسی نهایی و تکمیل شده دارد.
 وی تصریح کرد: موضوعی که درباره این لایحه وجود دارد این است که پیشنهاد داده‌شده مواردی به لایحه اضافه شود؛ جلسه‌ای در هفته‌های آینده در کمیسیون‌های تخصصی خواهیم داشت تا این اقدام انجام و سپس به صحن علنی مجلس شورای اسلامی تحویل داده شود.
 به گزارش ایرنا، قاسم‌پور ادامه داد: پیش‌بینی ما این است که در هفته‌های آینده اقدامات نهایی مرتبط با این لایحه انجام شود تا با این اقدامات جدی که انجام‌شده است، در صحن علنی مجلس شورای اسلامی برای تکمیل شدن در دستور کار قرار گیرد چون فرایند بررسی آن تمام‌شده است.
 رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی درباره پیش‌بینی زمان نهایی شدن این لایحه در مجلس شورای اسلامی و اینکه چه زمانی به صحن علنی مجلس شورای اسلامی خواهد رفت، اظهار داشت: امیدواریم با تلاش‌هایی که در کمیسیون‌های تخصصی برای به نتیجه رسیدن این لایحه انجام‌شده است در آینده‌ای نزدیک و شاید هفته‌های آینده در صحن علنی مجلس مطرح‌شده و در نهایت به تصویب برسد تا در نهایت زمینه اجرایی پیدا کند.
 لایحه حفظ کرامت زنان در برابر خشونت بعد از 10سال به صحن مجلس می‌رود
متن اولیه لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت، در معاونت امور زنان و خانواده دولت دهم تهیه و تدوین و جهت تصویب به دولت ارسال شد، ولی نظر به ماهیت قضایی آن در جلسه کمیسیون لوایح از دستور کار دولت خارج شد. این لایحه دوباره در دولت یازدهم در دستور کار قرار گرفت و با تشکیل چهار کارگروه تخصصی، متن آن بازخوانی، اصلاح و تکمیل و سپس اسفند سال ۹۵ برای تصویب تقدیم دولت شد.
همچنین لایحه با تصمیم دولت در تاریخ۲۶اردیبهشت سال ۹۶ از کمیسیون لوایح دولت نظر به ماهیت قضایی آن به قوه قضاییه ارجاع شد تا آن قوه نظر موافق خود را در مواد مربوطه اعلام کند و از اردیبهشت ۹۶ تا شهریور ۹۸ لایحه حمایت از زنان در برابر خشونت در قوه قضاییه ماند و نهایتاً با پیگیری دولت و تشکیل جلسات مشترک با قوه قضاییه با عنوان لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت به دولت بازگشت. کمیسیون لوایح دولت این لایحه را در دستور قرار داد و طی جلسات متعدد با دعوت از نمایندگان دستگاه‌های اجرایی و قضایی ذی‌ربط و کارشناسان و صاحب‌نظران مرتبط، متن لایحه را بررسی، اصلاح، تکمیل و تصویب کرد، ‌سپس لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت در دی‌ماه ۹۹ به تصویب هیات دولت نیز رسید و تقدیم مجلس شورای اسلامی شد. این لایحه پس از حدود ۵ماه که از سوی مجلس شورای اسلامی اعلام وصول نمی‌شد، با پیگیری‌های مجدانه دولت بالاخره در تاریخ ۲۹اردیبهشت ۱۴۰۰ اعلام وصول و با قید یک‌فوریت به کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ارجاع شده است. انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نیز دراین‌باره با اشاره به اینکه با فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی برای لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت مذاکراتی انجام داد تا با فوریت در دستور کار مجلس قرار گیرد، گفت: این لایحه پس از رفع نواقص و تنظیم سندهای پشتیبان، با فوریت در دستور کار مجلس است. لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان، ۱۰سال است که برای تصویب و اجرا معطل‌مانده است که با رایزنی‌های صورت گرفته، می‌توان امید داشت به‌زودی درباره این لایحه نتیجه خوبی حاصل شود. وی اظهار داشت: این لایحه اکنون در مجلس شورای اسلامی در دست اقدام است و طبق پیگیری‌های انجام‌شده، فراکسیون زنان اعلام کرده که با قید فوریت موردبررسی قرار خواهد گرفت. فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که این لایحه در اولویت قرار دارد اما به دلیل دستور جلسات مختلف در مجلس امکان بررسی آن فراهم نشده که امیدواریم بتوانیم شاهد سرعت بخشی به طرح این لایحه در مجلس شورای اسلامی باشیم و پس از گذشت ۱۰سال لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت به سرانجام برسد.
 حفظ جایگاه زنان با تصویب این لایحه قانونی
فاطمه مقصودی می‌گوید: عمده‌ترین کار این است که ازلحاظ قانونی موردبررسی قرار گیرد و می‌خواهیم با این لایحه قانونی را تدوین کنیم که جایگاه زنان حفظ شود و زنان در برابر خشونت مصونیت داشته باشند. مقصودی با بیان اینکه اصلی‌ترین کار این است که همه باید باور کنیم که زن موجودی الهی است و نباید جایگاهش خدشه‌دار شود، افزود: چون برخی افراد با حرکات و رفتار خود اعتقاد دارند که زن هیچ جایگاهی ندارد و دنبال تخریب آن هستند، اما این‌گونه نیست. این نماینده مجلس افزود: ساعت‌ها، روزها و ماه‌ها روی لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت کارشده است و اگر در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مطرح شود، می‌توانیم به‌جایگاه واقعی زنان نیز برسیم. مقصودی با بیان اینکه از هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی این موضوع را پیگیری می‌کنیم که هرچه سریع‌تر در صحن علنی مجلس مطرح شود، گفت: فعلاً برای مطرح‌شدن این لایحه در صحن مجلس، زمانی اعلام‌نشده است اما باید این موضوع در اولویت همه قرار گیرد چون با این فضایی که اکنون در جامعه هست و این‌همه دغدغه‌مندی بانوان به نظر من هرچه سریع‌تر باید این کار انجام شود.