غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


معین‌الدین سعیدی: به‌اندازه کافی فرصت داده شد

نماینده مردم چابهار گفت: «عهد اخوتی را با هیچ‌یک از ارکان دولت نداریم و از طرفی، به‌اندازه کافی فرصت یک‌ساله داده‌شده است. آنجایی که نقطه قوت بوده سعی بر این داریم آنجا را تقویت کنیم و آنجایی که حس کنیم دولت بر مبنای برنامه درستی کارنکرده طبیعتاً مجلس باید به وظیفه قانونی خود عمل کند.»
 به گزارش جماران، معین‌الدین سعیدی، نماینده چابهار گفت: «دولت سیزدهم نقاط قوت و ضعف بسیاری دارد که یکی از نقاط قوت آن، سفرهای استانی و حضور در بین مردم است که طی آن بدون هیچ واسطه‌ای به دغدغه‌های مردم گوش می‌کنند. مدیریت و ساماندهی کرونا نیز دیگر نقطه قوت دولت بوده که در این حوزه بسیار خوب کار کرد. سومین نکته نیز ارتباط با کشورهای همسایه است که باعث فعال کردن بازارچه‌های مرزی و اقتصاد محلی در حوزه مرز است.
 در واقع، دولت به‌جای اینکه همه توپ‌ها را در سبد غرب و اروپا بگذارد سعی کرد در شرایط تحریمی بیشترین تعامل را با کشورهای منطقه‌ داشته باشد که در اقتصاد محلی و ملی تأثیرگذار خواهد بود.» وی افزود: «اما دولت در مقابل، نقاط ضعف بسیار زیادی دارد که مهم‌ترین آن عدم وجود انسجام در مجموعه اقتصادی دولت است. ما شاهد تصمیماتی هستیم که بخشی از ارکان دولت آن را نقض می‌کنند؛ مثلاً در موضوع نحوه مواجهه با حذف ارز ترجیحی گرچه اصل موضوع جزو ضروریات است، اما روش کار دولت به‌گونه‌ای بود که یک شوک تورمی ایجاد کرد و ازلحاظ اقتصادی مردم دچار چالش‌های عدیده‌ای شدند و اثراتش را در بازار از فشاری که به دهک‌های کم‌درآمد جامعه آمده است مشاهده می‌کنیم و من این را نقطه‌ضعف عمده دولت می‌بینم.» وی ادامه داد: «تیم اقتصادی دولت انسجام کافی را ندارد؛ این واقعیت غیرقابل‌انکار است. 
تصمیماتی که گرفته می‌شود از سوی مجموعه‌هایی در خود دولت نقص می‌شود. در برخی حوزه‌ها نگاه‌ها به‌گونه‌ای است که هیچ دغدغه‌ای وجود ندارد.» نماینده چابهار در بحث استیضاح هر روزه‌ی وزرا توسط نمایندگان مجلس اظهار کرد: «این روزها بحث استیضاح عزت‌الله ضرغامی در مجلس مطرح است، برخی نمایندگان پیگیر وصول این موضوع هستند اما به نظرم اولویت کاری در شرایط فعلی بحث اقتصادی و معیشتی است که عرصه را بر مردم تنگ کرده است. ما عهد اخوتی را با هیچ‌یک از ارکان دولت نداریم و از طرفی، به‌اندازه کافی فرصت یک‌ساله داده‌شده است.
 آنجایی که نقطه قوت بوده سعی بر این داریم آنجا را تقویت کنیم و آنجایی که حس کنیم دولت بر مبنای برنامه درستی کار نکرده طبیعتاً مجلس باید به وظیفه قانونی خود عمل کند.
 یکی از این موارد که عرض کردم نحوه مواجهه دولت با بحث ارز ترجیحی بود که دست به جراحی اقتصادی زد، اما آن برنامه‌ای که قرار شد کالاهای اساسی از طریق کالابرگ‌ها با قیمت‌های شهریور ۱۴۰۰ به دست مردم برسد اتفاق نیفتاد و امروز می‌بینیم که دولت لایحه اصلاح بودجه را می‌فرستد. این نشان داد تصمیمات دولت درست و کارشناسی نبوده است.» وی در پایان افزود: «تا همین لحظه بسیاری از نمایندگان نسبت به رویکردهای دولت مخالف بوده‌اند.
 در دولت روحانی شش سال گذشته بود که مجلس انقلابی کار خود را شروع کرد و حال یک سال از شروع به کار دولت رئیسی می‌گذرد؛ اما با اینکه مجلس یازدهم از لحاظ فکری با دولت همسو است عهد اخوتی هم با آن نداریم و هر جا که ببینیم از اصول خود منحرف شده‌اند، طبیعتاً مجلس ورود خواهد کرد؛ همان‌طور که تا امروز بارها و بارها نقد جدی به ارکان دولت را شاهد بوده و هستیم.»