غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


هجوم مارهای سمی به ساحل چالوس و نوشهر

هشدار؛ مردم از شنا در دریا پرهیز کنند

تصاویر و فیلم‌های فضای مجازی به‌تازگی از وجود چندین حلقه مار سمی در نقاطی از سواحل شهر چالوس و نوشهر را نشان می‌دهد که مسئولان ذی‌ربط سیل اخیر را عامل انتقال این موجودات خزنده به این منطقه می‌دانند. به گزارش ایرنا، طبق گزارش‌ها این موجودات خزنده و خطرناک در نقاط ساحلی دوجمان، هچیرود، امامرود، رادیو دریا در چالوس و پل ماشلک، سیترا و خیرود مشاهده شده است. سیل خانمان‌برانداز بامداد جمعه هفتم مردادماه جاری براثر بارندگی رگباری و طغیانی شدن رودخانه‌ها به‌ویژه رودخانه چالوس در نقاط بالادست مناطق کوهستانی بخش مرزن آباد چالوس رخ داد. طبق مشاهدات عینی، حجم آب و شدت طغیانی شدن رودخانه‌ها به حدی بود که علاوه بر گل‌ولای، تخته‌سنگ‌های چند تنی همچنان تعداد زیادی از تنه و شاخ و برگ درختان شکسته با همراه خود به مناطق پایین‌دست آورد به‌طوری‌که این حادثه علاوه بر گل‌ولای کردن دریای خزر محدوده ساحلی این منطقه را مملو از حجم انبوهی تنه درختان و سایر آورده‌ها ناشی از سیل کرد. 
نماینده هیات نجات‌غریق غرب مازندران روز دوشنبه افزود: بر اساس گزارش ناجیان غریق در چالوس و نوشهر و گردشگران شاهد هجوم مارهای سمی در سواحل شهرستان‌های چالوس و نوشهر بعد از سیل اخیر در بخش مرزن‌آباد چالوس هستیم. حجت کیمیایی راد ادامه داد: با هوشیاری ناجیان و مسافران تاکنون موردی از مارگزیدگی در این دو شهرستان گزارش نشده است. وی از مردم خواست برای جلوگیری از خطرات ناشی از مارگزیدگی از شنا کردن در سواحل چالوس و نوشهر و رودخانه‌ها خودداری کنند.
 رئیس هیات نجات‌غریق چالوس نیز گفت که در نقاط مختلف ساحلی این شهرستان از جمله امامرود. هچیرود، دوجمان و رادیو دریا از سوی عده‌ای از مردم بومی و مسافران از وجود مارهای سمی گزارش‌شده است. 
حمید شهیدی افزود: یک مورد هم مارگزیدگی مشکوک به فردی که تبعه افغان بود در یکی از نقاط ساحلی اطلاع داده شد. او با اعلام آنکه این مسائل به جمعیت هلال‌احمر و شبکه بهداشت شهرستان هم گزارش شد، گفت به مسافران دریا دوست توصیه می‌شود طی این مدت از شنا کردن در آب‌های ساحلی این منطقه دوری کنند. رئیس حفاظت محیط‌زیست چالوس هم بیان کرد: در هر سیلی علاوه بر تخریب طبیعت و خسارت‌ها به زیرساخت‌ها و اموال مردم تلفاتی هم از جمله آبزیان و گونه‌های خزنده را به همراه دارد علی‌اصغر مطهری افزود: در سیل سال ۹۰ در کلاردشت هم طبق بررسی‌ها شاهد تعداد زیادی موجودات خزنده از جمله مارهای سمی به حاشیه رودخانه‌ها و سواحل دریای خزر حوزه چالوس بودیم.
 این مسئول با اعلام آنکه این موجودات خزنده در خشکی زندگی می‌کنند، به مسافران و مردم بومی توصیه کرد برای مدتی برگذراندن اوقات فراغت در محدوده ساحلی یا شنا کردن در آب در حوزه جغرافیایی این شهرستان پرهیز کنند. شهرستان‌های نوشهر و چالوس حدود ۷۰کیلومتر از طول حدود ۴۸۰کیلومتر محدوده ساحلی مازندران را در اختیار دارند که ۴۸کیلومتر جزو حوزه جغرافیایی نوشهر و مابقی نیز مربوط به حوزه شهرستان چالوس است.