غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


گزارش «همدلی» از طوفان گردوخاک در خوزستان

گردوغبار اهواز؛ ۶۶برابر حد مجاز

همدلی| درست در زمانی که اخبار سیل سرتیتر رسانه‌هاست، مردم اهواز با طوفان گردوخاک غافلگیر شدند. عصر شنبه هشت مردادماه با ورود سامانه مانسون، طوفان سرخ به همراه گردوخاک اهواز را فرا گرفت و این شهر را در تاریکی فرو برد. فیلم‌های آخرالزمانی که از لحظه ورود این توده گردوغبار به اهواز، در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، بسیار دلهره‌آور و ترسناک است. شدت گردوخاک شنبه‌شب اهواز به حدی بود که جمعیت زیادی را هراسان روانه خیابان‌های این شهر کرد. بر اساس گزارش شهروند خبرنگارها در شبکه‌های اجتماعی شنبه‌شب شمار زیادی از مردم اهواز در مرکز شهر و خیابان‌های اصلی در جستجوی تاکسی یا اتوبوس سرگردان شدند. فیلم‌های منتشرشده از اهواز حاکی از ترافیک شدید در برخی جاده‌ها و بلوارهای اصلی شهر است. بر اساس این فیلم‌ها مردم برای خارج شدن از شهر بر یکدیگر پیشی می‌گیرند. هراس مردم اهواز از شرایط جوی شهرشان، جای شگفتی ندارد، چراکه اداره کل حفاظت محیط‌زیست خوزستان اعلام کرد که «میزان غلظت گردوغبار در هوای اهواز در ساعت ۲۰ روز شنبه به حدود ۱۰هزار میکروگرم بر مترمکعب رسید. این میزان گردوغبار، آخرین حدی است که دستگاه‌های سنجش آلودگی هوا قابلیت اندازه‌گیری دارند.»

 دستگاه‌های سنجش آلودگی هوا، قابلیت اندازه‌گیری میزان گردوغبار اهواز را ندارند

«شهریار عسگری» مدیر روابط عمومی محیط‌زیست خوزستان در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه طوفان و گردوغبار شدید اهواز را  فرا گرفته است، گفت: در پی تندباد شدید و خیزش گردوغبار میزان غلظت گردوغبار در هوای اهواز در ساعت ۲۰:۰۰ روز شنبه به نزدیک ۱۰هزار میکروگرم بر مترمکعب رسید که این میزان گردوغبار بیش از ۶۶برابر حد مجاز است. وی افزود: این میزان گردوغبار، بیشترین حد مجازی است که دستگاه‌های سنجش آلودگی هوا قابلیت اندازه‌گیری آن را دارند.
عسگری بیان کرد: فعالیت سامانه مانسون از روز جمعه در خوزستان آغاز شده بود شب شنبه با تندبادهای شدید و بارش در نقاط مختلف استان تشدید شد. گردوخاک و باد شدید و ناگهانی از حدود ساعت ۲۰ شنبه‌شب آغاز شد و موجب کاهش شدید کیفیت هوا در بعضی از شهرهای استان شد. طبق اعلام هواشناسی خوزستان سامانه مونسون که قرار بود شمال تا جنوب شرق خوزستان را تحت تأثیر قرار دهد اما تغییر مسیر داده و به سمت مرکز و غرب استان حرکت کرده است. سامانه بارشی مونسون از روز جمعه هفته گذشته در خوزستان فعال‌شده و پیش‌بینی‌شده است تا روز دوشنبه هفته جاری در استان فعال است.

 تشکیل جلسه اضطرار در اهواز

وضعیت جوی خوزستان در بامداد روز یکشنبه به درجه‌ای از آلودگی رسید که در اهواز جلسه کمیته اضطرار استان خوزستان در محل ستاد بحران استانداری این استان و با حضور استاندار برگزار شد. در این نشست به‌تمامی دستگاه‌ها تا ۴٨ساعت آینده اعلام آماده‌باش شد و مدیران دستگاه‌ها ملزم شدند تا به‌صورت شبانه‌روز در خدمت مردم باشند. بامداد دیروز مسئول اورژانس دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز از آماده‌باش ستاد بحران دانشگاه در طوفان حاصله از پدیده مانسون خبر داد. یمان اسکندری گفت: با شروع پدیده طوفان و گردوغبار در عصر روز شنبه در شهرستان اهواز، ستاد بحران تشکیل جلسه داد. او می‌گوید: در این جلسه ضمن آمادگی واحد‌های EOC و mcmc و رصد انتقال بیماران و حوادث اخیر صاعقه در ارتفاعات استان، کلیه آمبولانس‌ها و نیرو‌ها همچنان آماده‌باش هستند و اورژانس بیمارستانی و پیش بیمارستانی در آماده ارائه خدمت به هم‌وطنان همچنان فعال است. به گفته این مسئول اورژانس، کلیه نیرو‌های آنکال در ستاد فراخوان شدند. از سوی دیگر سخنگوی اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی اهواز از مرگ دو نفر در شهرستان‌های باغملک و هفتگل در پی اصابت صاعقه در استان خوزستان خبر داد.

هشدارهای سازمان آتش‌نشانی اهواز نسبت به ورود سامانه مانسون

با هجوم توده غلیظی از گردوغبار به آسمان اهواز، شنبه‌شب سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری این شهر نسبت به ورود سامانه بارشی مونسون به اهواز هشدارهای ایمنی صادر کرد. رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی اهواز در خصوص ورود سامانه مونسون به اهواز و موارد ایمنی که مردم باید در این خصوص رعایت کنند در جمع خبرنگاران بیان کرد: مردم برای آگاهی و اطلاع بیشتر از وضعیت پیشروی سیل به پیام‌های رادیو و تلویزیون گوش دهید.
ابراهیم قنبری اظهار داشت: شهروندان باید از جویبارها، کانال‌های فاضلاب، تنگه‌ها و… که به‌ظاهر آرام‌اند دور شوند، زیرا به‌طور ناگهانی و بدون هشدار باعث ایجاد سیل می‌شوند.
وی افزود: در آب سیلابی در حال جریان راه نروید، سرعت آن ممکن است باعث به هم خوردن تعادل و افتادن شما در آب آلوده شود و کلید اصلی برق، شیر اصلی آب و گاز را قطع کنید.
رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی اهواز با بیان اینکه  وارد سیلاب نشوید افزود: آب سیل‌، آلوده به روغن، گازوئیل و آب فاضلاب است.
قنبری ادامه داد:  اگر تصور می‏‌کنید سیل قبلاً شروع‌شده است و با حجم بالا به سمت شما می‌آید، فوراً منزل را ترک کنید و به ارتفاعات بروید و همواره گوش‌به‌زنگ باشید تا در صورت اعلام وقوع سیلاب برق‌آسا، به‌سرعت منزل را ترک کنید.
وی گفت: در صورت آگاهی از خطر وقوع سیل همسایه‌ها و اطرافیان را که در معرض خطر هستند باخبر کنید و در زمان بارش شدید باران و احتمال وقوع سیل، از عرض و سواحل رودخانه‌ها و پل‌های آن‌ عبور نکنید و به‌سرعت منطقه خطر را ترک کنید.

 احتمال تکرار تجارب تلخ سیل‌های پیشین در خوزستان

در حالی هشدارهای ایمنی در مورد سیل در اهواز صادرشده است که در برخی مناطق اهواز مشکل آب‌گرفتگی کماکان پابرجاست. تجارب بارش‌ها و سیل‌های پیشین در چند سال اخیر نشان می‌دهد که بارش شدید باران در اهواز موجب آب‌گرفتگی معابر، ورود فاضلاب و رسوب گل‌ولای به منازل مردم می‌شود.
ماجرای فاضلاب خوزستان مسئله امروز و دیروز نیست، سال‌هاست که نبود یا فرسودگی سیستم‌ دفع فاضلاب و همچنین نبود کانال‌های هدایت آب‌های سطحی، موجب بالا آمدن آب در سطح‌ خیابان و ورود لجن و فاضلاب به داخل منازل مردم در شهرهای خوزستان می‌شود.
ورود سامانه مانسون به اهواز- با توجه به میزان بارش‌های سیل‌آسایی که این سامانه در استان‌های دیگر موجب شده است- این نگرانی را ایجاد کرده است که مردم خوزستان یک‌بار دیگر تجارب تلخ سیل‌های پیشین ازجمله سیل مرگبار فروردین 98 را تجربه کنند.