غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


با تلاش‌های برخی نمایندگان مجلس انقلابی؛

سگ‌گردانی در پارک ممنوع شد

همدلی| ستاره لطفی- بالاخره تلاش برخی از نمایندگان انقلابی مجلس و عده‌ای از دلواپسان برای محدود کردن زندگی طبیعی سگ‌ها به ثمر نشست و دیروز فرمانده انتظامی تهران بزرگ به‌صورت رسمی اعلام کرد که سگ گردانی در پارک و بوستان‌ها ممنوع و جرم است. روز گذشته سردار رحیمی با اشاره به اینکه فصل تابستان است و خانواده‌ها از تفرجگاه‌ها استفاده می‌کنند، به رسانه‌ها گفت: برای ایجاد نظم و انضباط در تفرجگاه‌ها و بوستان‌ها طرح‌های ویژه‌ای را اجرا می‌کنیم. بر اساس این طرح برخورد با عناصر آلوده‌کننده فضای تفرجگاه‌ها و پارک‌ها به‌طورجدی در دستور کار روزانه کلانتری‌ها و یگان امداد قرار می‌گیرد. وی در ادامه توضیح طرح ویژه نیروی انتظامی اعلام کرد که در این طرح ورود سگ‌ها به پارک‌ها ممنوع و بر اساس قانون جرم مشهود است و با متخلفان برخورد قانونی می‌شود. بدیهی است مطرح کردن و اجرا کردن طرح مذکور، یک‌بار دیگر نشان داد مسئولان به‌جای حل کردن مسائل  اساسی و دشوار مملکت، انرژی و تمرکز خود را به مسائلی گذاشته که نه‌تنها اولویت جامعه نیست، بلکه نارضایتی بیشتری را از سوی مردم به دنبال دارد.

 تمرکز نمایندگان مجلس بر ممنوعیت سگ کردانی

پیش‌تر ممنوعیت سگ‌گردانی در پارک‌ها و بوستان‌ها در مجلس کلید خورده بود. زمانی که برخی از نمایندگان در نطق‌های آتشین خود چنان به سگ و گربه‌ها تاختند که گویا ریشه تمام مشکلات امروزی جامعه تقصیر آن حیوانات بی‌آزار است. نمایندگان مجلس  انقلابی اگرچه زمان انتخابات وعده حل مشکلات معیشتی به مردم دادند، اما بعد از جلوس در کرسی مجلس با نادیده گرفتن انبوه مشکلات جامعه اعم از مشکلات اقتصادی و معیشتی، مشکلات زیست‌محیطی، مهاجرت گسترده، آسیب‌های اجتماعی و هزار و یک مشکل دیگر، روی حیوانات بی‌آزار تمرکز کردند و با طرح‌های با پیشوند «صیانت» به دنبال محدودیت برای سگ و گربه‌های خانگی مردم بودند. آنان با انداختن توپ به زمین ملت و شهروندان و با بهانه «دفاع» از شهروندان در طرحی به  نام «طرح صیانت از حقوق عامه در مقابل حیوانات مضر و خطرناک» در راه قانونی کردن حیوان آزاری قدم برداشتند، موضوعی که اغلب مردم نه‌تنها با آن همسو نیستند، بلکه به‌شدت هم با آن مخالف‌اند. در این طرح که پاییز سال گذشته مطرح شد، آمده است که کسانی که دارای حیواناتی نظیر مار، تمساح، موش، لاک‌پشت، خرگوش، گربه و سگ هستند حق نگهداری آن را در خانه‌های خود ندارند و در صورت مشاهده به جریمه  ۱۰ الی ۳۰برابری حقوق کارگری محکوم و حیوان مربوطه ضبط خواهد شد. البته این فقط یکی از مواد تعجب‌برانگیز این طرح است! یکی دیگر از موادی که در این طرح بدان ذکرشده است این است که مشاورین املاک سه ماه بعد از اجرایی شدن این طرح باید در قراردادهای خود این مورد را ذکر کنند.

 صف‌آرایی برخی از نمایندگان مجلس در مقابل سگ‌ها

صف‌آرایی برخی از نمایندگان مجلس در مقابل سگ‌ها، به اظهارات جنجالی برخی از آنان نیز منجر شد. درست در همان زمانی که مردم از مطرح‌شدن محدودیت زندگی حیوانات ازجمله سگ‌ها در مجلس دچار شگفتی و بهت شده بودند. محمدتقی نقدعلی، نماینده خمینی‌شهر در اظهاراتی جنجالی درباره نگهداری حیوانات خانگی، به رسانه‌ها گفت: «سگ‌گردانی برای مردم تبدیل به کلاس شده است، جلوی آن را می‌گیریم.»
البته مردم و فعالان محیط‌زیست در مقابل طرح به اصطلاح مجلسی‌ها، صیانت از حقوق عامه در مقابل حیوانات مضر و خطرناک ساکت ننشستند. آبان ماه سال گذشته و به‌ دنبال اعلام وصول طرح «صیانت از حقوق عامه مقابل حیوانات خطرناک» در مجلس، انتقادها به طرح بالا گرفت، جوری که کارزاری برای جرم‌زدایی از عنوان نگهداری حیوانات اهلی و خانگی در کشور به راه افتاد.
 در آن کارزار مردمی که نامه آن خطاب به محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، منتشر شد، امضاکنندگان نامه از وی خواسته‌ بودند مانع تصویب این طرح‌شده و از نگهداری حیوانات اهلی و خانگی ازجمله سگ و گربه جرم‌زدایی کند. آنان از قالیباف خواسته‌ بودند به‌جای این طرح، برای «حفظ محیط‌زیست و حقوق شهروندی، احترام به حریم شخصی و حمایت از حیوانات»، با استفاده از نظرات کارشناسان آگاه تلاش شود قوانین پیشرو برای نگهداری، رشد و پرورش حیوانات تصویب شود.

  نمایندگان مجلس برای قانونی کردن حیوان آزاری کوتاه نیامدند

به‌رغم مخالفت مردم با قانونی کردن حیوان آزاری، اما تلاش نمایندگان مجلس برای آزار حیوانات به‌ویژه سگ‌ها متوقف نشد. فروردین امسال و در کوران مشکلات بی‌شمار معیشتی، حسن نوروزی، نماینده مردم رباط‌کریم در جلسه علنی  مجلس شورای اسلامی در تذکر به هیات رئیسه مجلس از عدم ممنوعیت سگ‌گردانی در شهر انتقاد کرد و گفت: دو سال قبل طرحی را تحت عنوان ممنوعیت گرداندن «حیوانات نجس العین» در شهر را تقدیم هیات رئیسه کردیم اما متأسفانه تاکنون در دستور کار صحن قرار نگرفته است.  همین چند روز پیش، مجتبی ذوالنور، نماینده مجلس در جلسه علنی مجلس در تذکر شفاهی گفت: سگ‎گردانی مردم را اذیت می‌کند، قوه قضاییه و دستگاه‌های ذی‌ربط به حقوق عامه ورود جدی داشته و برخورد کنند. مجموع این تلاش‌ها باعث شد که به‌اصطلاح دلواپسان سگ‌گردانی در پارک و بوستان‌ها ممنوع شود و با صاحبان سگ‌های که آنان را برای هواخوری به فضای سبز می‌آورند، مانند یک مجرم برخورد شود، چراکه به گفته سردار رحیمی در طرح ویژه نیروی انتظامی، ورود سگ‌ها به پارک‌ها ممنوع و بر اساس قانون جرم مشهود است و با متخلفان برخورد قانونی می‌شود. در ایران به‌ویژه در چهار دهه اخیر، دشمنی با حیوانی که به وفاداری شهره است، مسبوق به سابقه است.
 برخی «سگ» را از مظاهر زندگی غربی می‌دانند و به همین دلیل با آن مخالفت می‌کنند، برخی دیگر نیز سگ را حیوانی «نجس» می‌دانند. درصورتی‌که در قرآن هیچ اشاره‌ای به نجاست سگ نشده و حتی سه آیه هم به نفع پذیرش همزیستی انسان و سگ در قرآن وجود دارد (آیۀ ۴ سورۀ مائده، آیات ۱۸ و ۲۲ سورۀ کهف)، ولی به‌هرحال در فرهنگ دینی ما این باور شکل‌گرفته که سگ نجس است و همین باور بهانه‌ای برای سگ‌آزاری به‌صورت قانونی شده است. بدیهی است حیوانات از جمله سگ‌ها بخشی از طبیعت و همچنین بخشی از مخلوقات خداوند هستند و آنان نیز مانند سایر مخلوقات این جهان باید سهمی عادلانه از امکانات طبیعت داشته باشند.