غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


روایتی از نحوه حضور رئیس‌جمهور پیشین در مجمع تشخیص مصلحت

احمدی‌نژاد در فاز نامه‌نگاری قضایی

همدلی| محمود احمدی‌نژاد با وجود انتقادات مختلف همچنان عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است. این در حالی است که او در این مدت انتقادات تندی را نسبت به اصل نظام مطرح کرده است. ولی او همچنان در این نهاد مهم حضور دارد هرچند که برخی از اعضای مجمع می‌گویند او خیلی در جلسات فعال نیست. دراین‌باره محمد صدر از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام توضیح داده است. سیدمحمد صدر درباره گمانه‌ها درباره عدم حضور احمدی‌نژاد در دوره آینده مجمع گفت: «من نمی‌دانم در دوره بعد ایشان هست یا نیست و در دوره فعلی ایشان خیلی در جلسات مجمع فعال نیست و عمدتاً هم وقتی به مجمع می‌آید نزد آقای اژه‌ای رئیس قوه قضاییه می‌رود (برای همان مشکلاتی که همکاران قدیمی‌اش داشتند) و به ایشان نامه می‌دهد وگرنه ایشان در مجمع خیلی فعال نیست.»
تابه‌حال بسیاری از نزدیکان احمدی‌نژاد و همکاران سابق او در دولت به خاطر جرائم مختلف در دستگاه قضایی پرونده دارند. ازجمله مهم‌ترین نزدیکان او یعنی اسفندیار رحیم مشایی و حمید بقایی که از دستگاه قضایی حکم محکومیت دریافت کرده‌اند. به نظر می‌رسد احمدی‌نژاد تلاش می‌کند تا با نامه‌نگاری با رئیس قوه قضاییه برای آنان کاری انجام دهد.
به گزارش قرن نو صدر در حالی این انفعال احمدی‌نژاد در جلسات مجمع را مطرح کرده که نسبت به کم‎کاری مجمع نیز منتقد شده است. او می‌گوید: «مجمع تشخیص مصلحت نظام نهاد بسیار مهمی است و حتی به لحاظ قانون اساسی مجمع فوق دولت، فوق مجلس، فوق شورای نگهبان به شمار می‌آید. قانون این اجازه را به مجمع تشخیص داده است که گاهی به دلیل مصلحت نظام برخی از قوانین را کنار بگذارد. با توجه به مسئولیت‌هایی که در قانون اساسی به مجمع تشخیص واگذارشده می‌تواند نهادی اثرگذار در ساختار نظام باشد ولی متأسفانه فعال عمل نمی‌کند. شخصاً در جلسات مجمع به‌صراحت مطرح کرده‌ام همه مسائلی که در مملکت می‌بینیم و اتفاق افتاده یا درباره مشکلات مردم باید در این جلسات بحث و بررسی شود و به نتیجه مهمی برای حل آن‌ها برسیم ولی متأسفانه آن حساسیتی که شایسته و زیبنده مجمع تشخیص است دیده نمی‌شود.»
صدر درباره علت رویکرد انفعالی مجمع تشخیص به مسائل و مباحث اصلی کشور، گفت: «معتقدم بعضی از روحانیون حاضر در مجمع بیشتر به درس، فقه و... اهمیت می‌دهند و این مباحث برایشان اولویت دارد تا مسائل مربوط به مجمع تشخیص. مجمع تشخیص نهادی است که رئیس و اعضایش باید تمام‌وقت در خدمت آن باشد و مسائل مهمی را پیگیری کنند نه اینکه هر دو هفته یک‌بار بیایند و یک یا دو جلسه بگذارند و تمام.»
صدر با تأکید بر نقش رئیس مجمع تشخیص در فعال‌تر کردن این نهاد مهم در ساختار نظامی ایران، گفت: «رئیس مجمع می‌تواند جلسات فعال‌تر و اثرگذارتری را برگزار کند و اعضا را به فعالیت وادار کند چراکه رئیس است که می‌تواند تعیین کند جلسه‌ای باشد یا نباشد و اعضا چنین مسئولیتی ندارند اما متأسفانه شاهد چنین رویکردی نیستیم.»