غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


عضو اتاق بازرگانی تهران مطرح کرد

خطرهای تشکیل دوباره وزارت بازرگانی

همدلی| عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران می‌گوید، پیش از آنکه بحث تفکیک میان وزارت‌های صنعت و معدن و بازرگانی بار دیگر جدی شود، باید این سؤال را پرسید که این تفکیک تا چه حد توان حل مشکلات این حوزه را دارد؟ عباس آرگون در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: «از حدود ۱۱سال پیش که وزارت واحد صنعت، معدن و تجارت تشکیل شد تا امروز، همواره این موضوع مطرح بوده که آیا این ادغام درست بوده است یا خیر و پس‌ازآن دوباره این سؤال به وجود آمده که تفکیک دوباره این وزارتخانه‌ها می‌تواند به نفع اقتصاد ایران باشد؟»
وی با بیان اینکه عملکرد این وزارتخانه در سال‌های گذشته باید به شکل دقیق موردبررسی قرار بگیرد، تشریح کرد: «وقتی از ابتدا بحث ادغام این وزارتخانه‌ها مطرح‌شده، قطعاً مدتی طولانی روی آن‌ها کار انجام‌شده و کارشناسان و تصمیم گیران برای این مسئله یک برنامه خاص را در دستور کار داشته‌اند. امروز باید این سؤال را بپرسیم که آیا تمام این کارهای کارشناسی اشتباه بود و از ابتدا نباید چنین برنامه‌ای در دستور کار قرار می‌گرفت؟»
عضو اتاق بازرگانی تهران با اشاره به هزینه‌های قابل‌توجه ادغام و تفکیک وزارتخانه‌ها، توضیح داد: «وقتی این ادغام صورت گرفت، از جابجایی ساختمان‌ها و اسناد و برنامه‌ها گرفته تا تغییر در قوانین بالادستی و تلاش برای یکسان‌سازی برنامه‌های وزارت صمت در دستور کار قرار داشت. حالا اگر بنا باشد ما بار دیگر این وزارتخانه‌ها را تفکیک کنیم، کار از اول شروع می‌شود. از جابجایی وزیر و تیم همراه وزارت گرفته تا تفکیک ساختمان‌ها و مدارک و اسناد، هر یک هم فرایند پرهزینه‌ای خواهد بود و هم احتمالاً به چند ماه زمان نیاز دارد تا شرایط عادی شود. ما باید ببینیم آیا با توجه به شرایطی که اقتصاد ایران آن را تجربه می‌کند، اعمال چنین تصمیمی منطقی است؟» آرگون با تأکید بر لزوم ارزیابی دقیق معضلات حوزه صمت، تصریح کرد: «ما باید به‌جای تفکیک وزارتخانه‌ها به سراغ اصلاح سیاست‌ها برویم. اینکه خودرو مشکل دارد یا تجارت با محدودیت مواجه است یا تولیدکنندگان برای سرمایه‌گذاری‌های جدید تردید می‌کنند آیا با تغییر در ساختار وزارتخانه عوض خواهد شد یا نیاز به اصلاح سیاست‌ها دارد؟ در واقع اگر ما سیاست‌ها را به‌درستی تغییر دهیم، می‌توان انتظار داشت که با ساختار فعلی نیز کار ادامه پیدا کند.» وی با اشاره به الزام قانونی کوچک‌سازی دولت، گفت: «قانون اعلام کرده که دولت باید کوچک شود و ادغام وزارتخانه‌ها نیز بخشی از این موضوع بوده است اما تفکیک دوباره به سمت بزرگ کردن دولت پیش خواهد رفت. ما باید تصدی‌گری اقتصادی دولت را کم کنیم و به بخش خصوصی میدان بدهیم. اینکه دو وزیر در آینده سیاست‌هایی را دنبال کنند که با یکدیگر در تضاد است به نفع اقتصاد ایران نخواهد بود. ازاین‌رو به نظر می‌رسد که در شرایط فعلی شاید تأسیس دوباره وزارت بازرگانی هزینه‌هایی داشته باشد که از منافع آن نیز بیشتر باشد.»