غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


در گفت‌وگو با استاد نقاش تشریح شد

کویری‌های علی فرامرزی پیش روی مخاطبان

همدلی| مضمون «کویر» در هنر و ادبیات ایران به‌کرات مورداشاره و استفاده بوده است. از همین رو شعر، رمان، سینما و تئاتر و هنرهای تجسمی همواره به این مضمون که بخشی مهم از جغرافیا، تاریخ و فرهنگ ایران است، پرداخته‌اند. در این میان جلوه‌های بصری کویر موردتوجه نقاشان قرار گرفته است، استاد «علی فرامرزی» چند سالی است کویر و چشم‌انداز کویری ایران را دستمایه نقاشی‌های خود قرار داده و این گستره جغرافیایی را از زوایای گوناگونی مطالعه و بازنمایی کرده است و قرار است که مجموعه‌ای از آثارش تحت عنوان «کویری‌ها» را در معرض تماشای علاقه‌مندان به هنرهای تجسمی و نقاشی قرار دهد. در همین رابطه در گپ و گفتی کوتاه با او چندوچون این نمایشگاه را جویا شدیم که در ادامه می‌آید:
استاد کمی درباره این مجموعه از کارهایتان برای مخاطبان توضیح بدهید؟
در ناخودآگاه بسیاری از ما که در خاورمیانه زندگی می‌کنیم و کویر نیز جزئی از این جغرافیاست، فرم‌ها، سیالیت و کویر وجود دارد. من هم در این منطقه زندگی می‌کنم و روندی که به این فرم‌ها رسیده‌ام کاملاً مشخص است. یکی از موضوعاتی که به لحاظ تکنیکی بسیار جالب است، ریتم و خطوط سیالی است که من در این مجموعه استفاده می‌کنم. من این ریتم‌ها را از بادبرهای تپه‌های کویری الهام گرفته‌ام و به‌تدریج به یک نوع خلاصگی رساندم و حالا قراراست در گالری هدایت به نمایش بگذارم.
چرا گالری هدایت؟
به چند دلیل، اول اینکه این گالری امکانات خوب و منحصربه‌فردی دارد که با این دوره از کارهای من هماهنگی بسیار خوبی برقرار می‌کند، همین هم شکل منحصربه‌فردی به نمایشگاه خواهد داد، دوم اینکه نام صادق هدایت خودش می‌تواند انگیزه‌ای باشد برای نمایش در آن مکان. سوم اینکه استقبال خوب خانم هدایت و قرارهایی که صحبت شده انگیزه دیگری است برای نمایش در آن گالری.
ممکن است کمی در مورد این آثار که قرار است به نمایش دربیاید، بفرمایید؟
این مجموعه تشکیل‌شده از تعدادی آثار در ابعاد بزرگ و تعدادی حجم نقاشی و البته طرح‌های کویری.
شما قبلاً هم تحت عنوان بعد چهارم چنین مجموعه‌ای را در فرهنگ‌سرای نیاوران به نمایش گذاشته بودید که متأسفانه به شرایطی برخورد کرد که آن‌طور که باید دیده نشد؟
بله متأسفانه سال ۹۶ آن نمایشگاه به اتفاقات دی‌ماه برخورد کرد و جامعه حوصله دیدن نقاشی نداشت. بعلاوه اینکه من در آن نمایشگاه آثار را صرفاً جهت معرفی به نمایش گذاشته بودم خصوصاً حجم نقاشی‌ها را که تحت عنوان بعد چهارم به نمایش درآمدند و به همین دلیل در این نمایش با تعدادی آثاری که تاکنون بنمایش درنیامده شرکت داده می‌شوند.
بزرگ‌ترین اثرتان در این نمایشگاه در چه ابعادی است؟
یک متروبیست در پنج مترونیم.
ابعاد بزرگی نیست برای یک نمایشگاه؟
چرا، این هم یکی از دلایل انتخاب گالری هدایت بوده. بعلاوه دیگر امکانات خاص گالری هدایت.
ممکن است تاریخ نمایشگاه راهم بفرمایید؟
جمعه 25 تیرماه؛ ممنون از لطف شما، سپاسگزارم.