غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


رایزنی پشت پرده نمایندگان با دولت

همدلی| بسیاری می‌دانند که حالا رابطه دولت و مجلس وارد یک مرحله کشمکش علنی شده است. تعداد قابل‌توجهی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی سعی می‌کنند که وزرا را استیضاح کنند. هرچند که اعضای دولت می‌گویند انگیزه نمایندگان نه بهبود شرایط عمومی کشور بلکه امتیازگیری شخصی و جناحی است.
 بااین‌حال به نظر می‌رسد که نمایندگان درحالی‌که علناً دولت را به باد انتقاد می‌گیرند در پشت پرده در حال چانه و رایزنی درباره موضوعات مختلفی هستند که یک سر آن به انتخابات مجلس آینده نیز برمی‌گردد.
یک عضو هیات رئیسه کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس از دیدار صمیمانه اعضای کمیسیون اصل ۹۰ و گروهی از نمایندگان با رئیس‌جمهور خبر داد. روح‌الله نجابت نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی این خبر را اعلام کرده و در صفحه شخصی خود در توییتر، محورهای این دیدار را علنی کرده است. نگاهی به محورهای این دیدار به‌خوبی نشان می‌دهد که یکی از دغدغه‌های اصلی این روزهای نمایندگان چه موضوعی است. نجابت نوشته: ‏«صبح روز پنجشنبه همراه با دیگر همکاران عضو ‎کمیسیون اصل ۹۰ فرصتی دست داد تا دیدار صمیمانه‌ای با رئیس‌جمهور داشته باشیم. از منظر وظایف نظارتی کمیسیون، مشخصاً طرز کار دستگاه‌های اجرایی، چهار نکته را خطاب به رئیس‌جمهور محترم متذکر شدم:۱- لزوم تسریع در همکاری وزارت کشور در طرح اصلاح حوزه‌های انتخابیه و افزایش تعداد نمایندگان که مقدمه اصلاح قانون انتخابات می‌تواند باشد. ۲- لزوم ورود به فرآیندهای غلط سازمان غذا و دارو کشور ۳- ضعف وزارت راه و شهرسازی در بخش حمل‌ونقل ۴- ضرورت تغییر در بخش‌های تصمیم‌ساز سازمان برنامه‌وبودجه در موضوع قانون برنامه هفتم توسعه.
مهم‌ترین نکته از محورهای این دیدار بحث انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی است. این نشان می‌دهد که گمانه‌زنی‌ها از ورود زودهنگام نمایندگان به مسئله انتخابات آینده صحیح است و از حالا بخش قابل‌توجهی از نمایندگان نگران انتخابات پیش رو هستند و به همین خاطر فعالیت در این زمینه را هم شروع کرده‌اند. احتمالاً رایزنی‌های این نمایندگان با رئیسی هم بخشی از این دغدغه باشد.
به‌غیراز این دیگر محورهای این جلسه مشخص می‌کند که فشارهای نمایندگان بر رئیسی برای اعمال تغییرات در ترکیب کابینه و وزارتخانه‌ها همچنان ادامه دارد.