غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


پریسا شفیعی؛ هنرمند عرصه نقاشی:

«شاهنامه نقش و صورت»، نمایش زنان نقش‌آفرین شاهنامه است

همدلی| پریسا شفیعی معتقد است در هیچ‌یک از آثار ادبی مانند شاهنامه به شکل گسترده و با نگاهی نو به جایگاه زن اشاره نشده ازاین‌رو مجموعه جدید نقاشی‌هایش را با الهام از زنان شاهنامه تصویر کرده است. 
دومین نمایشگاه انفرادی نقاشی پریسا شفیعی با عنوان «شاهنامه نقش و صورت» تا امروز جمعه ۱۰ تیرماه در گالری انتظامی برپاست. 
آثار این نمایشگاه برگرفته و با الهام از داستان‌های شاهنامه است. پریسا شفیعی هنرمند نقاش درباره این آثار و ویژگی‌هایی که سبب گردآوری آن‌ها در یک نمایشگاه شده است، به خبرنگار مهر گفت: بارزترین ویژگی آثارم آزادسازی فکر، زبان و ذهن است. از ویژگی‌های دیگر آثار، خلاقیت، شجاعت و ثبت افکار ناخودآگاه ذهن است که با توجه و با الهام و ایده گرفتن از داستان‌های شاهنامه خلق شده‌اند.
 در واقع هنری که بینندگان را به کشف مفاهیم ادبی و مذهبی و سایر موضوعات ترغیب می‌کند و مرزهای خودآگاهی و عقلانیت را به‌منظور آزادسازی ذهن ناخودآگاه به چالش می‌کشد. 
او که در این نمایشگاه ۱۲اثر با تکنیک آکرلیک به نمایش گذاشته است، دراین‌باره توضیح داد: من همیشه از نقاشی برای ابراز نظرات، ابراز احساسات، علایق، درد و رنج استفاده کرده‌ام. در این مجموعه از نقاشی‌هایم با ایده از شاهنامه فردوسی و داستان‌هایش، نقشی از نمادها و شخصیت‌های اصلی شاهنامه را به‌صورت فراذهنی به نمایش گذاشتم. 
«شاهنامه» زبان فارسی و هویت ملی ایرانیان را زنده می‌کند و یکی از ستون‌های هویت ایرانیان به‌حساب می‌آید. در هیچ‌یک از آثار ادبی همچون شاهنامه فردوسی به شکل گسترده و با نگاهی نو به جایگاه زن اشاره نشده و من بیشتر در این مجموعه با الهام گرفتن از زنان شاهنامه نقاشی‌هایم را به تصویر کشیدم؛ شخصیت‌هایی مثل «فرانک» مادر فریدون که بر ضحاک ستمگر غلبه می‌کند، تنها زنی است که در شاهنامه مانند یک پیامبر خبر از آینده می‌دهد و الهام دریافت می‌کند. 
همچنین، «رودابه» یکی دیگر از زنان پرآوازه و پاک‌دامن شاهنامه که به‌عنوان سمبل عشق به همسر و فرزند لقب گرفت یا «گرد آفرید» نماینده زنان دلیر و جنگاور ایرانی است به‌عنوان یک زن چند صفت برجسته را هم‌زمان به نمایش می‌گذارد و اسیر وسوسه نمی‌شود. شفیعی بیان کرد: بیشتر زنان نقش‌آفرین شاهنامه را زنان محبوب، مقدس و خردمندی تشکیل می‌دهند که زاینده، پرورنده، آموزنده و نگاهدارنده شهریاران و پهلوانان و شاهزادگان‌اند و این زنان در راه تحقق رسالت خود رنج فراوان برده‌اند ازاین‌رو دوست داشتم این زنان را تصویر کنم.  او در ادامه درباره آثارش اظهار کرد: شاهنامه بازتابی از آزادگی زنان در جامعه ایران باستان است و من نیز در نقاشی‌هایم از نماد پرندگان استفاده کردم چون بهره‌گیری فردوسی از پرندگان و ارزش‌های نمادین آن‌ها گسترده و عمیق است.  ورود پرندگان در شاهنامه نمادی از سرگذشت روح انسان در قفس تن و دنیای مادی را بازگو می‌کنند، پرندگانی که از مهر و خورشید هستند. پرندگانی مثل سیمرغ، شاهین و کلاغ که به‌گونه‌ای در مسیر شخصیت‌های داستان مثل زال تأثیر بسزایی داشته‌اند. 
این هنرمند نقاش با بیان اینکه قصد داشته آثارش نمودی از شاهنامه برای مردم باشد، گفت: شاهکار ادبی و هنری شاهنامه فردوسی بیش از ۱۰قرن است که به دلیل محتوا، تازگی و خلاقیت موجود در آن همچون نگینی بر آثار ادبی ایران و جهان می‌درخشد و هدف از نمایش مجموعه آثار نقاشی «شاهنامه نقش و صورت» تبدیل اثر به زبان هنر امروزی است و این با درک هنر گذشته امکان‌پذیر خواهد بود. 
 پریسا شفیعی که کارشناسی ارشد طراحی مد و لباس و همچنین دیپلم بازیگری و طراحی لباس تئاتر دارد با اشاره به اینکه امیدوار است قدمی که در مسیر هنر گذاشته است، برای جامعه امروزی و فردا تأثیرگذار باشد در پایان عنوان کرد که از دولت انتظار دارد قشر ارزشمند هنرمند را حمایت کنند، چه‌بسا مردم از هنرمندان بسیار تأثیر می‌پذیرند و آن‌ها می‌توانند زبان گویای یک ملت باشند.