غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


قادری:

نظام انتخاباتی اکثریتی مجلس قابل دفاع نیست

طراح طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی جزییات گزینه‌های پیش‌رو برای اصلاح قانون انتخابات مجلس را تشریح کرد.
جعفر قادری نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی در خصوص طرحی اصلاح انتخابات مجلس، گفت: من چهار طرح برای اصلاح نظام انتخاباتی مجلس، شوراها و ریاست جمهوری ارائه کردم که از این تعداد دو طرح مربوط به مجلس است. یکی از آن‌ها نظام انتخابات تناسبی حوزه‌های دو نماینده به بالاتر است و دیگری نظام انتخاباتی تناسبی استانی-شهرستانی است.
وی ادامه داد: این طرح دوم تقریباً در مجلس گذشته هم مطرح شد و آن‌هم طرح من بود. در دوره مجلس دهم که بنده نماینده نبودم جلسات مختلفی در کمیسیون شوراها حضور پیدا کردم و آن طرح آماده شد؛ اما سازوکار آن را دوستان در مجلس دهم به‌نوعی بد تنظیم کردند، به‌ویژه در جلسه آخر که طرح ما را مثله کردند و این باعث شد که موردایراد شورای نگهبان قرار بگیرد.
قادری افزود: اما امسال مجدداً این طرح را مطرح کردم که یک مسئله وجود داشت و آن اینکه آیا این طرح اصلاح نظام انتخاباتی را در قالب رفع ایرادات شورای نگهبان به مصوبات مجلس دهم بگنجانیم یا به‌صورت مجزا و در قالب طرح اصلاح نظام انتخاباتی مجدداً مطرح کنیم. در این زمینه جلساتی را با شورای نگهبان و با حضور همکاران در کمیسیون شوراها داشتیم، همین‌طور جلساتی را با حضور آقای قالیباف.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در رابطه با خروجی و نتیجه این جلسات مشترک عنوان کرد: تقریباً جمع‌بندی این است که نظام انتخاباتی فعلی که نظام اکثریتی است یک نظام قابل‌قبول و قابل دفاعی نیست؛ بنابراین باید به سمت استانی شدن انتخابات برویم و هم اینکه باید بپذیریم نظام استانی-اکثریتی به‌مراتب ضررش از نظام اکثریتی-شهرستانی چندحوزه‌ای بیشتر است، در نتیجه هیچ‌گاه شورای نگهبان حاضر به پذیرش نظام اکثریتی استانی نمی‌شود که البته این دیدگاه منطقی هم است چون ممکن است به‌یک‌باره در یک استان تمامی نمایندگان از یک جریان مذهبی، یک طیف سیاسی یا یک جریان قومی انتخاب شوند و جریان مقابل امکان رقابت نداشته باشد.
وی افزود: بنابراین نظام اکثریتی استانی به‌هیچ‌وجه قابل‌قبول نیست و کسی مدافع آن نیست. ما در مجلس هفتم و هشتم هم این بحث را دنبال کردیم اما مشاهده شد که ایرادات جدی دارد و از آن عبور کردیم. لذا ما یا باید به سمت نظام تناسبی استانی-شهرستانی برویم یا اینکه همین حوزه‌های انتخابیه را در همین حد فعلی نگه داریم؛ یعنی از قید استانی شدن صرف‌نظر کنیم و همین نظام شهرستانی باشد اما نظام اکثریتی را تبدیل به‌نظام تناسبی کنیم.