غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


قطر میزبان مذاکرات ایران - واشنگتن شد

همدلی| پس از سه ماه وقفه در گفت‌وگوهای هسته‌ای بین ایران و طرفین غربی، نمایندگان ایران و آمریکا با تسهیل گری نماینده اتحادیه اروپا و هماهنگ‌کننده مذاکرات برجامی، وارد قطر شده‌اند تا مشکلات باقیمانده را سروسامان داده و به برجام بازگردند. بر اساس بیانیه وزارت خارجه ایران، نشست دوحه با هدف بررسی و گفت‌وگو بر سر اختلافات میان ایران و آمریکا بر سر بازگشت به برجام برگزار شده و به سیاق گذشته مذاکرات با واسطه‌گری و هماهنگی هماهنگ‌کننده مذاکرات انجام می‌شود. در این روند، به‌جز برجام و موضوعات مطرح‌شده از گذشته تا کنون، موضوع دیگری در دستور کار هیات‌های سیاسی نیست. این در حالی است که در این نشست، نمایندگان کشورهای روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و آلمان حضور ندارند و نمایندگان ایران و آمریکا نیز به‌صورت غیرمستقیم با هم مذاکره خواهند کرد. این دور از مذاکرات برخلاف دوره‌های قبل که در وین برگزار شده است، با موافقت ایران و آمریکا و نماینده اتحادیه اروپا در دوحه قطر برگزار می‌شود.
به گزارش ایسنا، حمیدرضا دهقانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در بدو ورود علی باقری و هیات مذاکره‌کننده کشورمان به دوحه ضمن خوش‌آمدگویی به او در توییتی نوشت: «بدون هرگونه پیش‌داوری و ابراز بدبینی و یا خوش‌بینی غیرواقعی، برای آن‌ها در انجام مأموریت مهم خود در تأمین منافع ملت بزرگ ایران آرزوی موفقیت دارم.» این در حالی است که معاون سیاسی وزیر امور خارجه و رئیس هیات مذاکره‌کننده ایران در رأس هیاتی صبح روز سه‌شنبه با استقبال سفیر کشورمان وارد دوحه شدند. در همین حال، علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه و مذاکره‌کننده ارشد ایران در مذاکرات لغو تحریم‌ها نیز روز گذشته پس از ورود به دوحه، با احمد حسن الحمادی دبیر کل وزارت خارجه و محمد الخلیفی معاون منطقه‌ای وزارت امور خارجه قطر دیدار و رایزنی کرد. پیش‌ازاین، وزارت خارجه قطر ضمن استقبال از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در دوحه اعلام کرد: «امیدواریم که مذاکرات دوحه با نتایج مثبت همراه باشد.» به گزارش الجزیره، وزارت خارجه قطر اعلام کرد: «از میزبانی مذاکرات غیرمستقیم آمریکا و ایران برای احیای توافق هسته‌ای در دوحه استقبال می‌کنیم.» وزارت خارجه قطر همچنین اعلام کرد: «امیدواریم که مذاکرات دوحه با نتایج مثبت همراه باشد و ثبات و امنیت در منطقه را تقویت کند.» این وزارت همچنین تأکید کرد: «قطر آماده فراهم کردن فضایی مثبت است تا مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا موفقیت‌آمیز باشد.» این در شرایطی است که روز گذشته، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران نیز با وزیر خارجه قطر دیدار و در خصوص ایران رایزنی کرد. سفارت آمریکا در دوحه در صفحه توییتر خود اعلام کرد که رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، وزیر خارجه قطر دیدار و رایزنی کرد. دو طرف در این دیدار در خصوص شراکت قوی میان دو کشور و تلاش‌های دیپلماتیک مشترک در خصوص ایران رایزنی کردند.
همچنین جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا نیز در کنفرانسی خبری در رابطه با ایران گفت: «دیدگاه ایالات‌متحده سرراست است و آن اطمینان حاصل کردن از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است. به نظر ما روش دیپلماتیک بهترین راه برای جلوگیری از وقوع این اتفاق است.» او ادامه داد: «ما گمان می‌کنیم که بازگشت متقابل به برجام به نفع ایالات‌متحده و شرکایمان است. توافقی روی میز برای ایران وجود دارد و این ایران است که باید تصمیم بگیرد می‌خواهد از آن استفاده کند یا نه.» روز گذشته کشورهای عضو گروه هفت نیز با انتشار بیانیه‌ای ضمن تکرار ادعای وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران، راهکار دیپلماتیک را بهترین راه برای محدود کردن آن عنوان کردند. به گزارش خبرگزاری رویترز، کشورهای عضو گروه هفت در پایان نشست خود در آلمان در بیانیه‌ای مشترک بر تعهد راسخ خود برای ممانعت از دست‌یابی ایران به یک سلاح اتمی تأکید کردند. در همین حال، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در واکنش به ازسرگیری قریب‌الوقوع مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا جهت احیای توافق هسته‌ای گفت، این رژیم به همکاری با قدرت‌های غربی درباره این توافق ادامه می‌دهد و مخالفتش نه با خود توافق هسته‌ای، بلکه با توافق بد است. به گزارش خبرگزاری رویترز، بنی گانتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در آستانه ازسرگیری مذاکرات برجامی، گفت که رژیم اسراییل با قدرت‌های جهانی بر سر هر توافقی که از مذاکرات هسته‌ای با ایران حاصل شود، همکاری خواهد کرد. گانتس دراین‌باره گفت: «با ازسرگیری مورد انتظار یا احتمالی مذاکرات هسته‌ای، ما به همکاری با آمریکا و دیگر کشورها برای تبیین موضعمان و اعمال‌نفوذ بر انجام دادن توافق، اگر توافقی در کار باشد، ادامه خواهیم داد.» او اضافه کرد: «باید شفاف‌سازی شود که اسراییل با خود توافق هسته‌ای مخالف نیست. مخالف یک توافق بد است.» به گزارش ایسنا، اظهارات گانتس در حالی مطرح می‌شود که اخیراً، در برخی گزارش‌ها مطرح‌شده که یائیر لاپید، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی و نخست‌وزیر گردشی این رژیم از جوزپه بورل به خاطر رایزنی‌هایش در ایران جهت برطرف کردن آخرین موانع سر راه ازسرگیری مذاکرات برجامی به‌تندی انتقاد کرده است. علاوه بر این، روزنامه تایمز اسرائیل در گزارشی نوشت که مقامات ارشد نظامی این رژیم بر سر موضع اسرائیل در مذاکرات احیای توافق هسته‌ای ایران اختلاف‌نظر دارند. در این گزارش آمده است: «حامیان احیای برجام می‌گویند توافق مزبور به ارتش فرصت می‌دهد برای حمله‌های گسترده‌تر به ایران آماده شود و با دیگر تهدیدات منطقه‌ای مقابله کند اما گمان می‌رود این نظر در حلقهٔ رهبری در اقلیت باشد.»