غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


اجلاس گروه هفت؛ صحنه‌ای برای یک نمایش جدید

همدلی| رهبران هفت کشور ثروتمند جهان برای شرکت در اجلاس سه‌روزه گروه هفت در آلمان گرد هم آمده‌اند تا درباره تحریم‌های مضاعف علیه روسیه و بازسازی کوتاه‌مدت و میان‌مدت اوکراین گفت‌وگو کنند. آن‌ها همچنین می‌خواهند با تغییرات اقلیمی، گرسنگی و جنگ مقابله کنند. برخی این اهداف آن‌ها را انکار کرده و برخی نیز می‌گویند که اقدامات بیشتری لازم است. این در شرایطی است که اعتراضات و تظاهرات زیادی در خصوص این اجلاس شکل گرفته است. در همین حال، با فاصله ۲۰کیلومتر از محل تظاهرات در دره‌ای صعب‌العبور، رهبران این هفت کشور صنعتی گفت‌وگوهای خود را آغاز کرده‌ و وعده سرمایه‌گذاری ۶۰۰میلیارد دلاری را برای رسیدگی به مشکلات اقلیمی از جمله در بخش‌های انرژی و بهداشت دادند. تصاویر منطقه زیبا و سرسبز محل برگزاری این اجلاس، تضاد چشمگیری با اوکراین جنگ‌زده دارد، اما ظاهراً قرار است این تصاویر پیام اتحاد به اوکراین مخابره کنند.
رهبران میهمان در این اجلاس، ظرف ۴۸ساعت، ابتدا با هواپیماهای دولتی خود وارد مونیخ شدند و سپس از آنجا با بالگرد به هتل پنج ستاره کاخ الماو، منتقل شدند. آن‌ها در این هتل که تحت حفاظت ۱۸هزار نیروی پلیس قرار دارد، از مابقی دنیا جدا شده و حدود ۲۰۰میلیون دلار صرف تأمین امنیت خود کردند.
به گزارش ایسنا خبرگزاری دویچه وله، حدود ۱۰۰۰تن از مخالفان اجلاس گروه هفت در منطقه «گارمیش ـ پارتن‌کیرشن» آلمان گردهم آمده و بنرهایی با شعارهایی از این قبیل «همه علیه گروه هفت»، «سیستم آن‌ها جنگ و بحران به دنبال دارد»، «در اینجا شاهد امپریالیسم هستیم.» در دست دارند. از سوی دیگر، ائتلافی با نام «گروه هفت را متوقف کنید» به محل برگزاری این اجلاس آمده تا به قدرت سران هفت کشور ثروتمند دنیا اعتراض کند؛ کشورهایی که تصمیماتشان نفوذ زیادی دارد.
تنها ۱۰درصد از جمعیت کره زمین در این هفت کشور صنعتی ثروتمند زندگی می‌کنند، اما تصمیمات آن‌ها - به‌رغم اینکه الزام قانونی ندارد - بر زندگی ۹۰درصد دیگر مردم دنیا تأثیر می‌گذارد. کریستوفر اولک (کنشگر) ‌می‌گوید: «جهانِ جنوب در اینجا هیچ صدایی ندارد. رهبران هند، اندونزی، آرژانتین، سنگال و آفریقای جنوبی تنها به این دلیل برای شرکت در روز دوم این اجلاس سه‌روزه دعوت شده‌اند که مواد خام دارند و انرژی در «جهان شمال» کمیاب است.»
یک کنشگر اوگاندایی نیز گروه هفت را تشنه انرژی خطاب کرد و گفت: «آفریقا نباید برنامه جایگزین فرعی این گروه باشد.» دیگر سخنگویان این تظاهرات نیز نسبت به جنگ اوکراین و بحران اقلیمی هشدار می‌دهند. یک کنشگر اقلیمی گفت: «ما نمی‌گذاریم آن‌ها سیاره‌ و آینده‌مان را نابود کنند.»
در بعدازظهر نخستین روز این اجلاس، چهار سازمان مرتبط با فقرزدایی، بهداشت و حفاظت از اقلیم، مردم را به شرکت در کنفرانسی خبری دعوت کردند. مؤسسات شهروند جهانی، آکسفام، چشم‌انداز جهانی، در میان منتقدان گروه هفت قرار دارند، اما بر خلاف تظاهرات کنندگان، آن‌ها اساس وجود این گروه را زیر سؤال نمی‌برند. یکی از اعضای این گروه‌ها به دویچه وله گفت: «اینکه رهبران کشورها و دولت‌ها با یکدیگر مذاکره و گفت‌وگو کنند خوب و مهم است، اما آن‌ها باید پای حرف‌هایشان هم بایستند.»
این کنشگر به وعده گروه هفت در نشست سال ۲۰۱۵ مبنی بر از بین بردن گرسنگی ۵۰۰میلیون تن تا سال ۲۰۳۰ اشاره کرد و گفت: «از سال ۲۰۱۷ شاهد افزایش گرسنگی بوده‌ایم. در ۲۰۲۲ تعداد کسانی که از تغذیه نامناسب رنج می‌برند نسبت به ۲۰۱۵ حدود ۱۵۰میلیون تن افزایش‌یافته است. این حرکت‌به‌عقب و پسرفت است.»
جنگ، گرسنگی، اقلیم و همه‌گیری کرونا، تاکنون در هیچ‌یک از اجلاس‌های گروه هفت به این‌همه مشکل پرداخته نشده است. تأثیرات مناقشه اوکراین بر تأمین انرژی موجب افزایش قیمت‌های جهانی و تشدید گرسنگی شده است. در نتیجه دیگر توجه کافی به بحران‌های اقلیمی از دستور کار خارج‌شده است، این در حالی است که با خشکی و دمای بی‌سابقه، پرداختن به تغییرات اقلیمی اکنون بیش از هر زمان دیگری ضروری است. سازمان «شهروندان جهانی»، صدراعظم آلمان را به تلاش برای تضعیف توافق‌ها در زمینه حفاظت از اقلیم متهم می‌کند. آلمان به دلیل بحران انرژی، سعی دارد تعهد داوطلبانه خود برای حذف تدریجی یارانه سوخت‌های فسیلی تا پایان ۲۰۲۲ را لغو کند.
یک کنشگر نیز که از گروه هفت می‌خواهد به حذف تدریجی مصرف زغال‌سنگ در جهان تا پایان ۲۰۳۰ پایبند باشد، می‌گوید که این اقدام آلمان، پیامی مرگبار به دیگر کشورهای جهان خواهد فرستاد و ممکن است به توقف پیشرفت در کنفرانس آتی اقلیمی در مصر منجر شود. او همچنین می‌گوید که کشورها باید به وعده‌های خود برای حمایت از کشورهایی که از تغییرات اقلیمی آسیب دیده‌اند، پایبند باشند.
گروه وان اعلام کرد که هیچ‌کس در این نشست «فریب حرف‌های گرم و صمیمی» را نخواهد خورد. در آخرین نشست گروه هفت در آلمان، تعهدات زیادی مطرح شد، اما درصد ناچیزی از این تعهدات اجرایی شد. این گروه اعلام کرد: نمی‌توانیم به گروه هفت اجازه دهیم که قسر در برود.