غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


مروری بر نمایشگاه‌های هنری که تا پایان هفته می‌توانید به دیدارشان بروید

از «هندسه نگار» تا «زمان‌های بی‌بازگشت»

همدلی| در اولین جمعه تابستانی سال ۱۴۰۱، علاوه بر گشایش نمایشگاه‌های هنری جدید و امکان بازدید عموم از نمایشگاه‌های حاضر در گالری‌ها و موزه هنرهای معاصر تهران، هفتمین حراج ملی نیز کلید ‌خورد. جمعه‌ها برای هنرهای تجسمی روزی تعطیل محسوب نمی‌شود چراکه این روز مصادف با آغاز و افتتاحیه بسیاری از نمایشگاه‌های هنری (هنرهای تجسمی) است. هنرمندان تجسمی اعم از نقاشان، مجسمه‌‎سازان، عکاسان، تصویرسازان، گرافیست‌ها، خوشنویسان و … تلاش‌ها و فعالیت‌های روزها فعالیت خود را در قالب یک نمایشگاه هنری به منصه ظهور می‌گذارند. البته آدینه، روز نانوشته آغازین بر نمایشگاه‌های هنری است و البته که به دلیل تعطیل بودن اکثر مشاغل، فرصتی مغتنم برای تماشا از این آثار هنری برای اقشار مردم را فراهم می‌کند. علاوه بر این فرصت‌های گالری‌گردی در روز جمعه، در روزهای هفته نیز این نمایشگاه‌ها امکان بازدید دارند. همچنین دیگر نمایشگاه‌های هنری هستند که در روزهای هفته افتتاح می‌شوند و امکان بازدید دارند، از جمله آن‌ها می‌توان به نمایشگاه‌های گالری‌های حوزه هنری، خانه هنرمندان ایران، فرهنگستان هنر و مجموعه صبا، برج آزادی، موزه هنرهای معاصر تهران و فلسطین اشاره کرد. در هفته‌ای که گذشت، نمایشگاه «مینی‌مالیسم و کانسپچوال آرت» افتتاح شد که شامل بخشی از آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران است و در آن بیش از ۱۲۰ اثر از ۳۴ هنرمند به نمایش درآمده است. به همین دلیل این نمایشگاه یکی از نمایشگاه‌های منحصربه‌فرد در موزه هنرهای معاصر تهران است که جمعه نیز برای عموم امکان بازدید دارد. نمایشگاه «مینی‌مالیسم و کانسپچوال آرت»، با هدف نمایش بخشی از گنجینه ارزشمند موزه هنرهای معاصر تهران به ارائه آثاری می‌پردازد که متعلق به دوران آغاز تا اوج این دو جریان در دهه‌های میانی قرن بیستم هستند. همچنین آثاری از هنرمندانی از مکاتب دیگر که بر شکل‌گیری هنر کانسپچوال تأثیر داشته یا از آن تأثیر گرفته‌اند در این نمایشگاه حاضر هستند. هدف این نمایشگاه پیروی از تقسیم‌بندی‌های مرسوم نیست بلکه قصد دارد با بازخوانی دو مفهوم جریان‌ساز در میانه قرن بیستم به تحلیلی از محتوای فکری و تأثیرات و میراث این دو جریان دست یابد. در اولین آدینه تابستانی ۱۴۰۱ نیز هفتمین حراج ملی با ارائه ۴۰ اثر در خانه همایش برگزار ‌شد. همچنین، نمایشگاه مجازی «نگاه من» شامل آثار تصویرسازی فائزه دولت‌آبادی علیزاده‌ها از ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ در گالری مجازی حوزه هنری انقلاب اسلامی برقرار است. در گزارش پیش‌رو تعدادی از نمایشگاه‌های هنری که افتتاحیه آن‌ها در روز ۳ تیرماه ۱۴۰۱ است، برمی‌شمریم.

 فرهنگسرای نیاوران

نمایشگاه گروهی حجم و نقاشی «هندسه نگار» جمعه سوم تیر ماه در گالری شماره دو فرهنگسرای نیاوران افتتاح می‌شود و تا ۹تیر ادامه خواهد داشت. نمایشگاه گروهی حجم و نقاشی «هندسه نگار» به گردآورندگی نازلی درگاهی با ۴۹اثر از ۲۰هنرمند به معرض نمایش درخواهد آمد. در این نمایشگاه شاهد آثاری هستیم که هنرمندان تلاش کرده‌اند با رجوع به عناصر شرقی، دغدغه مندی های اجتماعی خویش را به عنوان مسائلی انسانی در قالبی آشنا برای مخاطب عرضه کنند، مفاهیمی مستقل از شعر و ادبیات و مغایر با برخورد تزئینی که بن مایه هنر شرقی است. مینا اسکویی، اسماعیل انوری، مریم باوکی، شهرزاد بیاتی، لیلا پورخانی، ماری جعفری، هاله حاج قاسمعلی، زهره حاجی زاهدی، مریم حیدری، یاسمن رسولی، وجیهه رحیمی، ناهید سرشکی، ترحم سلمانی، مرجان سلمانی، محمد شمس، شیما قورچیان، ندا عسگری، هیوا عسگری، سمیه علی‌آبادی و سودابه نجفی، هنرمندان حاضر در نمایشگاه «هندسه نگار» هستند. علاقه‌مندان جهت بازدید از این نمایشگاه می‌توانند در روزهای عادی از ساعت ۱۰ تا ۱۹ و در روزهای تعطیل از ساعت ۱۴ تا ۱۹ به فرهنگسرای نیاوران مراجعه کنند.

 گالری گلستان

نمایشگاه آنلاین انفرادی طراحی و زیورآلات شیوا سیدی روز جمعه سوم تیرماه در گالری گلستان گشایش یافت.
همچنین نمایشگاه نقاشی‌های تارا بهبهانی با عنوان «زمان‌های بی‌بازگشت» تا ۸تیرماه در گالری گلستان واقع در خیابان دروس، خیابان کماسایی، پلاک ۳۴ برقرار است.

 گالری آرتیبیشن

گالری آرتیبیشن از روز جمعه، سوم تیر ماه ۱۴۰۱، یازدهمین دوره نمایشگاه «کلکسیونر» را با نمایش آثاری از اساتید هنر مدرنیسم ایران برگزار کرد.
در یازدهمین دوره این نمایشگاه با عنوان «کلکسیونر مدرن»، آثاری از صادق تبریزی، میرعبدالرضا دریابیگی، طلیعه کامران، گارنیک در هاکوپیان، پرویز تناولی، ژازه تباتبایی، محمدعلی ترقی‌جاه، منوچهر نیازی، آیدین آغداشلو، محمد احصایی، حسین محجوبی، نصرالله افجه‌ای، جلال شباهنگی، علی‌اکبر صادقی، قاسم حاجی‌زاده، علی‌رضا اسپهبد، پرویز کلانتری، توکل اسماعیلی (مش‌اسماعیل) و ناصر اویسی به نمایش درخواهد آمد. همه این نام‌ها جز چهره‌های معتبر و پیشروی هنر مدرن و معاصر ایران محسوب می‌شوند.

 گالری ثالث

نمایشگاهی از گزیده آثار زنده یاد کامبیز درم‌بخش در قالب نمایشگاه «شاعر خط‌ها» جمعه سوم تیرماه در گالری ثالث گشایش یافت. زنده یاد کامبیز درم‌بخش، سال‌های سال در کافه کتاب ثالث حضور داشت و کار می‌کرد. کامبیز درم‌بخش هنرمند طراح و کاریکاتوریست که با خط‌ها و طراحی‌های ساده‌اش مشهور است، روز ۱۵آبان ماه ۱۴۰۰ بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت.

*گالری شیرین

نمایشگاه انفرادی نقاشی خلیل سمائی جابلو با عنوان «بال می‌شود این دست» جمعه سوم تیرماه در گالری شیرین به نشانی خیابان کریمخان‌زند، خیابان سنایی، کوچه سیزدهم، پلاک ۵ گشایش یافت.

 گالری آ

نمایشگاه انفرادی طراحی نجمه امینی با عنوان «گسیخته» جمعه سوم تیرماه در گالری آ به نشانی خیابان کریم خان زند، خیابان عضدی (آبان جنوبی)، کوچه ارشد، پلاک ۷ افتتاح شد. در بخشی از استیتمنت این نمایشگاه آمده است: «اختیار تکنیک بدان جهت که امکاناتش بیان هنری را قوت و قوام می‌بخشد همواره بخش مهمی از پروسه خلق است. برای سخن گفتن از غیرقابل‌پیش‌بینی بودن و غافلگیرکنندگی زندگی چه تکنیکی مناسب‌تر از مونوپرینت. هماهنگی کامل میان ایده و زبان در مجموعه گسیخته به‌تمامی امکانی برای سخن گفتن از حرف‌های فروخورده فراهم آورده است.»

 گالری ۰۰۹۸۲۱

نمایشگاهی از چاپ‌های دستی، چاپ‌های لینو و سیلک اسکرین داوود امدادیان روز سوم تیرماه در گالری ۰۰۹۸۲۱ واقع در خیابان کریمخان زند، خیابان خردمند، کوچه ۱۸، پلاک ۲۵ گشایش یافت. در افتتاحیه این نمایشگاه همچنین کتابی محتوی آثار به نمایش درآمده در نمایشگاه رونمایی خواهد شد. کیوریتور نمایشگاه داوود امدادیان، یاشار آذر امدادیان است.