یک نوع اسپری جایگزین بستهبندی پلاستیکی میشود
محققان دانشگاه راتگرز و هاروارد یک پوشش گیاهی ابداع کردهاند که روی مواد غذایی اسپری میشود و جایگزینی ایمنتر از بستهبندی پلاستیکی است. همچنین این پوشش به محیطزیست آسیب نمیرساند.این محققان در حقیقت روشی را توسعه دادهاند که طی آن فیبرهای تولیدشده از پلیمز زیستی و پلی ساکارید (یکی از معمولترین کربوهیدراتهای موجود در غذا) دور غذا را دربرمی گیرند.پوشش محافظتی حاصل بهاندازهای قدرتمند است که غذا را در برابر ضربه خوردن محافظت میکند و عاملهای آنتی میکروبال طبیعی (اسیدسیتریک، نیسین و روغن آویشن) در آن بهکاررفته که میتواند با باکتری و ویروسهای خطرناک مقابله و همچنین از فاسدشدن مواد جلوگیری کند.این پوشش در آزمایشها عمر نگهداری آووکادو را ۵۰درصد افزایش داد. در کنار این موارد باید اشاره کرد میتوان آن را با آب جدا کرد و شست. همچنین سه روز طول میکشد تا پوشش مذکور در طبیعت تجزیه شود. محققان حتی معتقدند این فیبرها را میتوان به حسگرهایی تبدیل کرد که پس از فعالسازی باکتری را از بین میبرند.هنوز مشخص نیست پوشش اسپری مذکور چه زمان تولید میشود؛ اما ممکن است مدتزمان زیادی طول بکشد تا میوه یا قرص نانی با این بستهبندی حافظ محیطزیست در قفسه فروشگاهها فروخته شود.