غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی عنوان کرد

خطر تعطیلی برخی از مرغداری‌ها

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور با اشاره به اینکه مازاد تولید مرغ اجازه نمی‌دهد قیمت مرغ در بازار به قیمت تمام‌شده آن برسد، گفت: اگر قیمت مرغ واقعی نشود بسیاری از تولیدکنندگان از چرخه تولید خارج خواهند شد. حبیب اسدالله نژاد در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به این سؤال که آیا بازار مرغ دچار رکود شده است یا خیر؟ گفت: افزایش تولید تا حدی باعث کاهش قیمت این کالای پروتئینی شده‌ است ولی آن موضوعی که بارها در مکاتبات به وزارت جهادکشاورزی هم اعلام کردیم این بود که با اصلاح نظام یارانه‌ای و پیش‌بینی وضعیت بازار، تولید متناسب با حجم تقاضا کاهش یابد که متأسفانه این درخواست موردتوجه واقع نشد و وزارت جهادکشاورزی نه‌تنها تولید را کاهش نداد بلکه افزایش تولید را هم رقم زد. وی ادامه داد: ما نگران این هستیم که واحدهایی که ۱۵روز آینده مرغ‌هایشان وارد بازار می‌شود و با ارز نیمایی تولید کرده‌اند دچار ضرر و زیان شوند، زیرا قیمت تمام‌شده مرغ زنده برای تولیدکنندگان بیش از ۱۵ تا ۲٠هزار تومان بالاتر از قیمت بازار است.
 قیمت تمام‌شده مرغ بیش از ۴۵هزار تومان است
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور تصریح کرد: قیمت مرغ زنده در بازار کیلویی ۲۸هزار تومان است و این در حالی است که قیمت تمام‌شده مرغ زنده برای مرغداران کیلویی بیش از ۴۵هزار تومان است. اگر قیمت مرغ زنده واقعی و بر اساس قیمت تمام‌شده نباشد که البته مازاد تولید ممکن است این اجازه را ندهد. تولیدکنندگان بسیاری ممکن است زیان کنند و از چرخه تولید خارج شوند.   به گفته وی پیشنهاد حذف تدریجی ارز را داده بودیم که قیمت مرغ هم پلکانی بالا رود ولی نه‌تنها این اتفاق نیفتاد بلکه دولت برای کنترل بازار، واردات و تولید را هم افزایش داد. وی با اشاره به اینکه پیش‌بینی کرده‌ بودیم اگر بسترهای تولید برای جذب جوجه‌های یک‌روزه فراهم نشود تولید مرغ کاهش می‌یابد، گفت: در ۱۰روز گذشته شاهد بودیم  جوجه‌های یک‌روزه تولیدی کاملاً جذب نشد.  
 برخی واحدها هنوز نهاده بهمن و اسفند سال پیش خود را نگرفته‌اند
اسدالله نژاد در ادامه به وضعیت تأمین نهاده‌های دامی نیز اشاره کرد و گفت: نهاده بسیاری از واحدهای مرغداری که بهمن و اسفند سال گذشته جوجه ریزی کرده‌ بودند، هنوز تأمین نشده است و مرغداران از دولت طلب دارند. شرکت پشتیبانی امور دام و برخی دیگر از شرکت‌های فعال در این بخش با وجود دریافت پول ولی هنوز نهاده ماه‌های قبل را به مرغداران تحویل نداده‌اند.  
 نهاده در بازار آزاد بسیار کم است
 این فعال بخش خصوصی افزود: مرغداران برای تأمین نهاده‌هایشان به‌شدت دچار مشکل هستند. برخی مجبور شده‌اند مرغ‌های ۴۰روزه‌شان را با وزن کمتر از دو کیلو روانه بازار کنند. نهاده در بازار آزاد هم بسیار کم است. ضمن اینکه خرید از بازار آزاد نیازمند نقدینگی زیاد است که مرغداران در شرایط فعلی چنین نقدینگی‌ای ندارند. مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور اظهار کرد: از این ۲۰هزار میلیارد تومانی که قرار است در قالب تسهیلات به تولیدکنندگان داده شود ۹.۸هزار میلیارد تومان‌ آن برای مرغ گوشتی است.
 خطر تعطیلی مرغداری‌ها
وی در پایان گفت: اگر وزارت جهادکشاورزی با درایت بیشتر در شرایط فعلی رفتار نکند ممکن است واحدهای مرغداری خرد  یکی‌یکی تعطیل شوند و مزیت تولید دچار چالش شود.