غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


غرب پشت اوکراین را خالی می‌کند

همدلی| مجارستان، رئیس‌جمهور اوکراین را یک بیمار روانی خطاب کرده است. فرانسه نیز تحقیر روسیه را محکوم کرده است. از طرفی آلمان نیز در ارسال تانک به اوکراین برای مقابله با نیروهای روسیه، دچار تردید شده و اعلام کرده است که جای نگرانی وجود دارد که کی‌یف در صورت دستیابی به یک سری از پیروزی‌ها، بیش‌ازحد اعتمادبه‌نفس پیداکرده و به خاک روسیه حمله کند. این در شرایطی است که گزارش‌ها از تغییر رویکرد آمریکا نیز در جنگ اوکراین، حکایت دارند. بر این اساس، هدف ایالات‌متحده از ارسال کمک‌های نظامی به اوکراین تغییر کرده و در واقع آمریکا،‌ با در نظر گرفتن منافع ملی خودش در پی آن است تا کمک‌های نظامی این کشور به اوکراین را با هدف استراتژیک خود یعنی مبارزه برای قدرت جهانی تنظیم کند.
در همین زمینه،‌ وزیر امور خارجه مجارستان از رئیس پارلمان این کشور که گفته بود ولودیمیر زلنسکی، مشکل روانی دارد، حمایت کرد. به گزارش خبرگزاری رویترز، پیشتر لاسلو کوویر، رئیس پارلمان مجارستان گفته بود که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین به دلیل تهدید کشورهای حامی خود، مشکل روانی دارد. این اظهارات خشم کی‌یف را برانگیخت. پیتر سیجارتو، وزیر امور خارجه مجارستان در فیسبوک نوشت: به‌رغم اینکه در ماه‌های اخیر ده‌ها هزار تن در مجارستان کار کرده‌اند تا به اوکراین جنگ‌زده و مردم آن کمک کنند، اما سیاستمداران اوکراینی دائما در صحبت راجع به مجارستان لحنی غیرقابل‌قبول اتخاذ می‌کنند، ما را برانگیخته و دروغ‌گویی و سیاه‌نمایی می‌کنند. کوویر، رئیس پارلمان مجارستان و از بنیان‌گذاران حزب حاکم فیدس در گفت‌وگویی در روز شنبه بیان کرد که زلنسکی بی‌دلیل نسبت به کشورهایی که از آن‌ها درخواست کمک دارد گستاخ و خشن است. حتی با آلمان.در همین حال،‌ مجله اشپیگل آلمان با استناد به منابع دولتی در گزارشی نوشت که این کشور در ارسال تانک به اوکراین برای مقابله با نیروهای روسیه به سبب دلایل تاریخی، مردد بوده است. به گزارش پایگاه راشا تودی، به گفته مقامات ناشناس، دولت اولاف شولتس، صدراعظم آلمان این نگرانی را دارد که کی‌یف در صورت دستیابی به یک سری از پیروزی‌ها، بیش‌ازحد اعتمادبه‌نفس پیداکرده و ممکن است به خاک روسیه حمله کند. گزارش‌شده که برلین در زمینه ارسال تسلیحات به اوکراین کُند عمل کرده زیرا نگران است موفقیت نظامی این کشور را به حمله علیه روسیه وادار کند. اشپیگل در مطلب خود در اشاره‌ای آشکار به حمله آلمان نازی به اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۴۱ نوشت: «چنین تحولی به این معنی است که تانک‌های آلمانی بار دیگر در داخل روسیه قرار خواهند گرفت.» در ادامه این گزارش تصریح شد: «وجود نگرانی از بابت امکان ارسال تسلیحات آلمانی به روسیه، وجود یک بی‌اعتمادی خاصی نسبت به ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین نزد برلین را برجسته می‌سازد و به این دلیل این است که صنعت دفاعی آلمان مجوز تحویل تانک‌های جنگی را پیدا نکرده است.» تا کنون، تنها لهستان و جمهوری چک به دولت کی‌یف تانک تحویل داده‌اند، نه صادرکنندگان عمده تسلیحات مانند آمریکا، انگلیس و فرانسه. به گفته این منابع، به‌رغم اینکه ممنوعیت ارسال تانک به اوکراین هرگز در سطح ناتو موردبحث قرار نگرفته، توافقی غیررسمی بر سر این موضوع بین واشنگتن، لندن و پاریس حاصل‌شده است و آلمان به دلایل تاریخی، هرگز نمی‌تواند اولین کشوری باشد که تانک به اوکراین تحویل می‌دهد.
در گزارش اشپیگل، برخی سیاستمداران و تحلیلگران شولتس را متهم کرده‌اند به اینکه برای کمک به اوکراین در جنگ با روسیه بسیار کُند عمل کرده است. نویسندگان این گزارش همچنین به شایعاتی اشاره کردند مبنی بر اینکه صدراعظم آلمان بالاجبار هر امتیازی که تا کنون در مورد کمک‌های نظامی داده را پذیرفته، اما پس‌ازآن همچنان مسئله تحویل را به تأخیر انداخته است. از اواخر فوریه، زمانی که حمله نظامی روسیه به اوکراین آغاز شد، برلین فقط سلاح‌های سبک‌تر را به کی‌یف عرضه کرده است و حجم تحویل‌هایش به‌مرورزمان کاهش یافت، به‌طوری‌که نشریه ولت آم زونتاگ گزارش داد که تنها دو محموله تسلیحاتی آلمان بین ۳۰مارس تا ۲۶مه وارد اوکراین شده است. از سوی دیگر، برخی از تحلیلگران سیاسی برای روزنامه گلوبال تایمز نوشته‌اند که بردوباخت اوکراین برای آمریکا دیگر مهم نیست و ایالات‌متحده صرفاً به دنبال دسترسی به اهداف و منافع خود است؛ همچنین این کشور، سیاست خودخواهانه‌ای را در خصوص سیاست خارجه اتخاذ کرده و با ارسال بیشتر تسلیحات به کی‌یف موجب طولانی‌تر شدن جنگ می‌شود.
گلوبال تایمز در گزارشی نوشت: «به نظر می‌رسد درگیری روسیه–اوکراین پایانی ندارد. از ابتدای این جنگ، ایالات‌متحده تسلیحات سنگین و پیشرفته به اوکراین ارسال کرده و همچنان به این روند ادامه می‌دهد و موجب تشدید این وضعیت می‌شود. آمریکا قطعاً می‌داند که با طولانی‌تر شدن درگیری میان این دو کشور می‌تواند به اهداف خود برسد. تا زمانی که روسیه و اوکراین به صلح نرسند، روسیه تضعیف می‌شود و با بلاتکلیفی بیشتری روبه‌رو خواهد شد.»
ژو لیانگ، دانشیار روابط بین‌الملل در دانشگاه مطالعات بین‌المللی پکن به گلوبال تایمز گفت که هدف ایالات‌متحده از ارسال کمک‌های نظامی به اوکراین تغییر کرده است. او اضافه کرد: «ایالات‌متحده در خصوص کمک‌ به اوکراین از هدف اصلی خود دور شده است. در واقع، آمریکا منافع ملی خودش را در نظر می‌گیرد و کمک‌های نظامی این کشور به اوکراین با هدف استراتژیک آن یعنی مبارزه برای قدرت جهانی تنظیم‌شده است.»
در ادامه این گزارش آمده است: «خودخواهی، همیشه یکی از نمادهای سیاست خارجه آمریکا بوده و درگیری مداوم اوکراین بهترین مثال آن است. ایالات‌متحده با چنین رویه‌ای، مسئولیت توسعه کشورهای به‌اصطلاح متحد یا شریک را به گردن نمی‌گیرد و حتی به مردم این کشورها هم فکر نمی‌کند. هم‌زمان با درگیری اوکراین و ادامه این بحران، آمریکا به‌جای اینکه نقش کلیدی را در خصوص حل‌وفصل اختلافات ایفا کند، برعکس، آتش این درگیری‌ها را شعله‌ورتر می‌کند و مانع رسیدن صلح میان روسیه و اوکراین می‌شود.»
در این گزارش آمده است: «به‌عبارت‌دیگر، ایالات‌متحده از بحران اوکراین سوءاستفاده می‌کند تا هژمونی خود در جهان را حفظ کند. رهبری جهانی آمریکا از پیش متزلزل شده است. از خروج آمریکا از سوریه، افغانستان تا به همین درگیری و جنگ اوکراین همه بیانگر این است که این کشور آمریکا صرفاً به دنبال منافع خود است.» این در شرایطی است که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه طی مصاحبه‌ای با تلویزیون دولتی روسیا-۱ هشدار داده بود که اگر ایالات‌متحده موشک‌های دوربرد به کی‌یف ارسال کند، روسیه به اقدام اهداف جدید خواهد پرداخت. او همچنین خاطرنشان کرد که ارسال تسلیحات به کی‌یف صرفاً این درگیری را طولانی‌تر می‌کند. این اظهارات ولادیمیر پوتین پس‌ازآن مطرح شد که جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا اعلام کرد که سامانه‌های موشکی پیشرفته و دوربرد را به اوکراین ارسال خواهد کرد. پوتین اشاره‌ای نکرد که منظور او از اهداف جدید دقیقاً چیست. سونگ ژونگ‌پینگ، کارشناس نظامی مستقر در پکن به گلوبال تایمز گفت که این اهداف می‌تواند هم در داخل و هم در خارج اوکراین باشد