غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


رئیس گروه مطالعات آب‌های سطحی شرکت آب منطقه‌ای استان خراسان رضوی:

طی بارندگی‌های اخیر ورود بیش از ۱۰ میلیون مترمکعب آب به سدها

مدیر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: طی بارندگی‌های اخیر، حجم آب وارد شده به سدها ۱۰ الی ۱۱ میلیون مترمکعب بوده است که این میزان سبب ایجاد جریان آب در سدها نمی‌شود.
 ادریس قائمی در دومین جلسه کمیته مدیریت بحران و پدافند غیرعامل که با حضور مدیر عامل، مدیران امور آب شهرستان‌ها و ستاد شرکت آب منطقه‌ای برگزار شد، با اشاره به وضعیت سدها نسبت به بارندگی‌های اخیر استان اظهار کرد: خوشبختانه با وجود بارندگی‌ها دو الی سه سد که در وضعیت بحرانی کم آبی قرار داشتند مانند سد ارداک، مقداری تعدیل شدند.
وی افزود: طی بارندگی‌های اخیر، حجم آب وارد شده به سدها ۱۰ الی ۱۱ میلیون مترمکعب بوده است که این میزان سبب ایجاد جریان آب در سدها نمی‌شود.
مدیر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: حجم آب وارد شده در سد چهچهه از ابتدای سال جاری ۴ میلیون مترمکعب و در سد دوستی ۶ میلیون مترمکعب بوده است.
قائمی با اشاره به خالی بودن ظرفیت سدها، ادامه داد: اگر هر سیل را نعمت بدانیم، به دنبال هر نعمت سیل ظرفیت سدها تا مقداری پُر می‌شوند و با توجه به اینکه در حال حاضر حجم ذخیره آب در سدها کم است اگر تا چند سال آینده از نعمت سیلاب بهره مند شویم سدها از ظرفیت حجمی مناسبی برخوردار هستند.
وی افزود: نحوه عملکرد دریچه، عامل بروز تهدید یا ایجاد بحران در هنگام بروز سیلاب است به طوری‌که اگر سیلاب در زمان تحویل آب اتفاق بیفتد  هر نوع عملکرد مربوط به سد به بحران تبدیل می‌شود.
 قائمی ادامه داد: در این صورت اگر آب به رودخانه منتقل شود هدر می‌رود و با وارد شدن به کانال سبب ایجاد رسوب و نیازمند لایروبی می‌شود.
مدیر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی، افزود: در راستای برنامه‌های مدیریتی پدافند و مقابله با بحران، پیشنهاد می‌کنم دستورالعمل های بهره برداری از سدها در اختیار ذی نفعان و مسئولین محلی قرار گیرد تا از شرایط اضطرار به درستی عبور کنیم.
در ادامه حمیرا شامکوییان، رئیس گروه مطالعات آب های سطحی شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی با اشاره به بررسی وضعیت بارندگی در ایستگاه‌های مبنا ( تا پایان اردیبهشت ماه)، اظهار کرد: گزارشات روزانه استان بر اساس آمار ۱۵ ایستگاه باران سنجی مبنا تهیه می‌شود.بر اساس این آمارها تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری بیشترین بارندگی در ایستگاه درگز معادل ۲۴۵.۵ میلی‌متر و کمترین بارندگی در ایستگاه درونه معادل ۳۹ میلی‌متر ثبت شده است.
وی در خصوص خلاصه سیلاب‌های اندازه گیری شده استان افزود: در اردیبهشت ماه سال جاری ۷۱ سیلاب در رودخانه‌های خراسان رضوی توسط کارشناسان صحرایی اندازه گیری شده است.
رئیس گروه مطالعات آب های سطحی شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی ادامه داد: از این تعداد ۴۷ سیلاب در تاریخ ۱۲ تا ۱۷ اردیبهشت، ۲۰ سیلاب در تاریخ ۱۹ تا ۲۴ اردیبهشت و ۳ سیلاب در تاریخ ۲۹ تا ۳۱ اردیبهشت ماه جاری اندازه گیری شده است.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی، وی با اشاره به اینکه بیشترین تعداد سیلاب در محدوده مشهد چناران ثبت شده است، گفت: بر اساس جمع بندی سیلاب‌های اندازه‌گیری شده بیشترین دبی پیک در ایستگاه قلعه نو معادل ۲۰۰ متر مکعب بر ثانیه در تاریخ ۲۹ اردیبهشت ماه است که با اشل پیک ۲۹۰ سانتی متر و روش مقطع برداری این مقدار برآورد شده است.