غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


پرویز تناولی:

شاید برای بینال ونیز دیر شده باشد

همدلی| حدودا یک ماه از شروع پنجاه‌وهشتمین دوسالانه هنر ونیز سپری می‌شود و در حالی که این رویداد بزرگ بدون حضور ایران در حال برگزاری است، برخی از مسوولان فرهنگی کشور همچنان امید حضور در این رویداد هنری را برای ایران از دست رفته نمی‌بینند؛ با این حال پرویز تناولی؛ هنرمند شناخته‌شده کشورمان بر این باور است که شاید باید زمان را از دست رفته دانست.
 پرویز تناولی هنرمند مجسمه‌سازی است که تجربه‌ی حضور در بینال ونیز را در کارنامه هنری خود دارد. او بر این باور است که زمان برای شرکت در این دوره از بینال را شاید باید از دست رفته دید و درباره این رویداد به خبرنگار ایسنا چنین گفت: «بینال ونیز دو سال یک بار برگزار می‌شود و برخی از کشورها در این فضا، یک غرفه‌ی رسمی دارند. ایران اما از جمله کشورهایی است که هیچ غرفه‌ی رسمی‌ ندارد. غرفه رسمی را معمولا یک موزه‌ مدیریت می‌کند که در ایران مدیریت غرفه‌ی اجاره شده بر عهده موزه هنرهای معاصر تهران است.»
 او ادامه داد: «اصولا نه فقط بینال، بلکه هر نمایشگاه هنری، یک کوراتور (گرداننده) دارد که غرفه و چیدمان نمایشگاه بر عهده او است. از آنجا که موزه هنرهای معاصر تهران تحت نظر وزارت ارشاد است، پس از انتخاب کار، بنا بر بودجه‌ای که دارند، باید مجوز ارشاد را نیز اخذ کنند؛ بر این اساس نه تنها سلیقه کوراتور بلکه موازین و قوانین ارشاد نیز دخیل می‌شود.»
 تناولی با اشاره به این نکته که شرکت کردن در بینال ونیز برای هنرمندان افتخار بزرگی محسوب می‌شود، گفت: «شرکت در بینال ونیز برای هنرمندان منتخب افتخار بزرگی است. اغلب کشورهای شرکت‌کننده بهترین و خاص‌ترین هنرمند خود را به بینال می‌برند. اکثرا حتی فقط یک هنرمند. و به این ترتیب پیشرفت هنری کشور خود را به بهترین وضع ممکن به دنیا معرفی می‌کنند.»