غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


مردم حاضرند یک ریال یارانه نگیرند و قیمت‌ها مثل قبل باشد

یک نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی گفت: از یک‌سو گفته می‌شود ارز چهار هزار ۲۰۰تومانی حذف شود چون فسادزا است، از سوی دیگر می‌خواهند کالابرگ الکترونیکی که خودش فسادزا است داده شود.
غلامرضا کاتب در گفت‌وگو با ایلنا، درباره اصلاح نظام پرداخت از سوی دولت سیزدهم و تأثیرات این اقدام روی معیشت مردم و اقتصاد کشور، گفت: این‌که بتوانیم اصلاح نظام پرداختی داشته باشیم تا یارانه‌ها متعادل پرداخت شود، کار خوبی است اما در شرایطی که تورم بالا است و ارزش پول ملی افت کرده، دادن این یارانه به نفع مردم نیست.
این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: چرا پرداخت یارانه به شیوه فعلی به نفع مردم نیست به دلیل این‌که در حال حاضر هدفمند کردن یارانه تزریق پول در جامعه است که به‌نوعی باعث می‌شود تورم افزایش پیدا کند؛ از سوی دیگر ارزش پول ملی روزبه‌روز کاهش پیدا می‌کند بنابراین در چنین شرایطی به هر میزان که به مردم یارانه بدهیم هیچ ارزشی بر ای‌شان ندارد و همین امر باعث می‌شود مردم هیچ‌گونه رضایتی از هدفمندی یارانه‌ها نداشته باشند.
وی ادامه داد: همین امروز مردم می‌گویند حاضرند کالاهای موردنیازشان را با همان قیمت قبل خریداری کنند و یک ریال هم یارانه دریافت نکنند؛ چرا؟ زیرا قیمت‌ها افزایش فراوانی داشته است. ما به افراد ۳۰۰ تا ۴۰۰هزار تومان یارانه می‌دهیم اما یک قوطی روغن از ۹۰هزار تومان به ۴۱۰هزار تومان رسیده است که به نفع مصرف‌کننده نیست. در واقع ما عملاً یک پولی به جامعه تزریق کرده‌ایم که نتیجه‌اش افزایش تورم و کاهش ارزش پول ملی است. نماینده مردم گرمسار در مجلس دهم در خصوص دادن «کالابرگ الکترونیکی» بعد از اجرای اصلاح نظام پرداخت یارانه‌ها گفت: این هم یکی از اشتباهاتی است که دولت اعمال می‌کند، بنا نیست ما به ۴۰سال گذشته بازگردیم! ما ۴۰سال پیش به مردم کالابرگ می‌دادیم.
وی یادآور شد: ازیک‌طرف می‌گویند ارز چهار هزار و ۲۰۰تومانی فساد دارد و باید حذف شود، بعد صحبت از کالابرگ الکترونیکی می‌کنند این اقدام هم فساد دارد. کاتب گفت: زمانی فرماندار بودم، اوایل انقلاب «کالابرگ» به مردم داده می‌شد که فساد به همراه داشت. امروز هم اگر این کار صورت گیرد فساد ایجاد می‌شود. نکته اینجاست می‌گوییم ارز چهار هزار ۲۰۰تومانی را حذف کنیم که فساد از بین برود بعد می‌خواهیم کالابرگ بدهیم که خودش فسادزا است این دوگانگی در تصمیم منطق ندارد.