غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


وعده‌های شیرین دولت کجا رفت؟

از خبر خوب تا تصمیم سخت

همدلی|  هنوز خیلی از وعده‌های رنگارنگ و شیرین دولتمردان نگذشته است. سال گذشته بعد از انتخابات ریاست جمهوری همکاران سید ابراهیم رئیسی در دولت، همچنان به شعارها و وعده‌های انتخاباتی خود ادامه دادند. ازجمله محسن رضایی که به معاونت اقتصادی منصوب‌شده بود نیز وعده‌های خود را ادامه داد. او اوایل پاییز سال گذشته به‌عنوان معاون اقتصادی دولت گفته بود: «برنامه‌های جدیدی برای بهبود شرایط داریم و به‌احتمال‌زیاد در آذرماه خبرهای خوبی به مردم خواهد رسید. آینده بورس بسیار خوب خواهد بود.» رئیسی نیز به‌عنوان رئیسی جمهوری در سخنان متعددی سال گذشته تأکید کرده بود که به آینده امیدوار است و به‌زودی همه امور کشور به سمت خوبی پیش می‌رود. ازجمله او بر موضوع معیشت مردم تأکید داشت و می‌گفت حتماً زندگی مردم را به برجام گره نمی‌زند بلکه با اتکای به توان داخلی فشار بر مردم را کم می‌کند. محسن رضایی در جریان سفر خود به خوزستان در گردهمایی ائمه جمعه این استان اظهار داشت: «دولت به دنبال تحول است و خوشبختانه رئیس‌جمهور چندین اندیشکده را بسیج کرده تا برای تدوین و سند تحول کشور همفکری و همکاری کنند. بیش از ۲۶سال است که مقام معظم رهبری از همه دولت‌ها ایجاد تحول در بخش‌های مختلف را خواستار است اما تا کنون اقدام مؤثری انجام‌نشده است.»
رضایی با اشاره به اینکه انتظار رهبر معظم انقلاب تدوین سند تحول سیاسی و اجرای سیاست‌های اصل۴۴ است ادامه داد: «هر جامعه‌ای که می‌خواهد متحول شود باید در تمام جنبه‌ها متحول شود، عدم توازن در یک بخش و ندیدن تعادل در بخش‌های دیگر باعث می‌شود تا آرام‌آرام موتور سیاست کم‌تحرک شود. از نظر تاریخی هم باید این انقلاب یک توازن همه‌جانبه داشته باشد.» وی با اشاره به اینکه بعد از ۳۰۰سال ایران اقتدار و امنیت و استقلال پیداکرده است افزود: «انباشتگی و تراکم مشکلات در مسئله اقتصادی و فرهنگی روزبه‌روز اوضاع کشور را با خطر مواجه کرده است به همین دلیل باید تحول و انقلابی در کشور ایجاد شود.»
رضایی از دیگر محورهای تحول در سرمایه‌گذاری را تولید و اشتغال دانست و اظهار داشت: «محور دیگر تحول بحث تجارت است، متأسفانه در بخش تجارت از فرصت‌های سرمایه‌گذاری به‌خوبی استفاده‌نشده است.»
وی با اشاره به اینکه اصلاح نقدینگی و تورم از دیگر محورهای این تحول است افزود: «به دنبال این هستیم یارانه به دست مردم برسد، اگر گرانی و تورم را حل نکنیم تمامی این اقدامات مشکلی را حل نخواهد کرد، باید بین نقدینگی کشور و تأمین کالا توازن ایجاد شود.» معاون اقتصادی رئیس‌جمهور با بیان اینکه در چند سال اخیر تورم ۴۰درصدی را تجربه کردیم و امسال هم شرایط سختی خواهیم داشت ادامه داد: «در 50سال اخیر فروش دلارهای نفتی به بانک مرکزی مشکلات زیادی را برای اقتصاد کشور ایجاد کرد. دولت جلوی این اقدام را گرفت و تصمیم گرفته‌شده این دلارها به‌تمامی بانک‌ها فروخته شود.»
وی با اشاره به کسری بودجه دولت قبل اظهار داشت: «دولت قبل ۵۰۰هزار میلیارد ریال به‌عنوان تنخواه از بانک مرکزی دریافت کرده بود که این پول بدون پشتوانه وارد بازار شد و مشکل نقدینگی در کشور ایجاد کرد. دولت‌های گذشته نسبت به فروش دلار نفتی جهل داشته و در خصوص کسری بودجه ناتوان بودند.»