غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


مجلس و دولت در مسیر اختلاف

همدلی| دیروز بیشتر بحث های صحن علنی مجلس به کلیات بودجه اختصاص داشت و هرچند در نهایت نمایندگان تصمیم گرفتند که به کلیات بودجه رأی مثبت دهند اما دیروز یکسری اتفاقاتی در صحن علنی رخ داد که برای چندمین بار نشان می داد مجلس و دولت رابطه خوبی باهم ندارند.
 تا آنجا که روسای دو قوه با یکدیگر رسما وارد جدال لفظی شدند.  
سیدابراهیم رئیسی دیروز برای دفاع از کلیات بودجه به مجلس رفته بود او در نطق خود در دفاع از لایحه بودجه رسما از مجلس انتقاد کرد که در موضوع ارز ترجیحی با دولت همکاری نکرده است. 
رئیسی گفت: «پس از رفت و برگشت های بسیار بحث هایی درباره اینکه ارز ترجیحی باید برای ماه های آتی ادامه یابد و سپس برای جبران آن تمهید مقدماتی پیش بینی شود، مطرح شد و شورای عالی هماهنگی اقتصادی بر این موضوع هم نظر شدند. زمانی که موضوع ارز ترجیحی به استحضار مقام معظم رهبری رسید، ایشان سخن بسیار حکیمانه ای فرمودند و مطرح کردند نظر مجلس در این باره اخذ شود، پس از فرمایش ایشان، موضوع در دولت مطرح و لایحه دوفوریتی در دولت تصویب شد که براساس آن ارز ترجیحی برای چند ماه آتی ادامه یابد تا شرایط آماده شود.
 لایحه مذکور تقدیم مجلس شد و مجلس و نمایندگان به فوریت آن رأی ندادند و بنابراین لایحه باید به صورت عادی بررسی می شد، یعنی مجلس نه اعلام کرد که با وجود اینکه پولی نداریم ارز ترجیحی را چه کنیم، نه درباره اینکه اگر ارز ترجیحی حذف شود، درباره جبران آن باید چکار کرد، نظر دادند. 
دو راه بیشتر برای ارز ترجیحی وجود نداشت، یا ادامه ارز ترجیحی یا حذف ارز ترجیحی و جبران آن برای مردم که مجلس نه رأی به ادامه ارز ترجیحی داد و نه به جبران این ارز رأی داد.»
این سخنان رئیسی با واکنش محمدباقر قالیباف مواجه شد. رئیس مجلس در سخنانی گفت: «از آنجا که دولت محترم تازه کار خود را شروع کرده بود، ۳ ماه زمان برد و البته بخش قابل توجهی از ارز مربوطه در ۶ و ۷ ماه اول هزینه شده بود؛ دولت بعد از ۳ یا ۴ ماه بررسی، یک لایحه دو فوریتی (درباره ارز ترجیحی) داد و توقع داشت ظرف ۴۸ ساعت مجلس درباره آن تصمیم بگیرد اما طبیعتا مجلس هرگز برای یک امر به این مهمی تصمیم فی‌البداهه، عجولانه و ۴۸ ساعته نخواهد گرفت. 
این موضوع همچنان در کمیسیون در حال بررسی است و اگر واقعا این بحث بود، خوب بود که دولت محترم اصلاحیه بودجه می‌داد که در حقیقت این اصلاحیه نیامد.» بعد از این رئیسی حاضر نشد در دقایقی که مخالفان کلیات بودجه در حال نطق بودند حاضر باشد و خیلی زود جلسه  را ترک کرد.
 این نشان می دهد که رابطه دولت و مجلس در موضوعات مختلف از همکاری خارج شده و به اختلافات زیادی رسیده است. با توجه به حجم مشکلات کشور پیش بینی می شود که این اختلافات بین قوا بروز بیشتری پیدا کند. 
این در حالی است که به تازگی انتقادات از دولت در صحن علنی مجلس افزایش پیدا کرده است و لحن نمایندگان درباره رئیس دولت نیز صریح تر شده است. 
برخی نمایندگان هفته گذشته رسما از دولت انتقاد کردند و گفتند که وزرای دولت برنامه خاصی برای اداره کشور ندارند. 
با این حال رئیسی در گزارش عملکرد صد روزه خود مدعی شده بود که کشور در وضعیت بسیاری مناسبی به سر می برد و او بیشتر از هر زمانی امیدوار است که مشکلات معیشتی مردم حل شود.