غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


رعایت پروتکل‌های بهداشتی به زیر ۵۰درصد رسیده است

همدلی - باوجود کاهش تعداد تلفات کرونا در ایران یک مقام وزارت کشور از کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی ابراز نگرانی کرد.
وزارت بهداشت، دیروز در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که پس از ۲۲ماه تعداد مرگ‌ومیر روزانه به کمتر از ۲۰نفر رسید. در این اطلاعیه آمده است: از پنج‌شنبه تا دیروز ۱۷دی‌ماه بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، یک هزار و ۱۷۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲۴۵ نفر از آن‌ها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶میلیون و ۲۰۴ هزار و ۲۲۴نفر رسید. در طول این مدت، ۱۹بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۳هزار و ۸۲۱نفر رسید.
 پس از ۲۲ماه، مرگ‌ومیر روزانه بیماران کرونایی به کمتر از ۲۰نفر رسید. آخرین بار ۱۶اسفند سال ۹۸، تعداد مرگ‌ومیر روزانه کمتر از ۲۰ و معادل ۱۷نفر بوده است. 
در شبانه‌روز گذشته در ۲۲استان کشور، هیچ موردی از مرگ‌ومیر بیماران کرونایی ثبت‌نشده و در ۴استان نیز فقط یک مورد فوت، گزارش‌شده است. تا کنون ۶ میلیون ۴۸هزار و ۹۵۷نفر از بیماران، بهبودیافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. 
دو هزار و ۶۰نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون ۴۲میلیون و ۶۶۱هزار و ۵۶۸ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام‌شده است.

 کاهش میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی

درعین‌حال، علیرضا اولیایی منش، معاون بهداشت ستاد مقابله با کرونا استان تهران به ایسنا گفت: آمار رعایت پروتکل‌های بهداشتی به زیر ۵۰درصد رسیده است. 
البته با تصویب ستاد ملی کرونا برخی محدودیت‌ها ازجمله عدم بازگشایی مدارس (به‌جز برگزاری امتحانات حضوری) و برگزاری مجازی کلاس‌های دانشگاهی بازگشته است اما در بین جمعیت مردم معمول که مشاغل آزاد دارند رعایت‌ها کاهش‌یافته است.
 امیدوارم با رعایت مردم وارد پیکی از اومیکرون که نتوانیم جلوی آن را بگیریم، نشویم. 
در کشورهایی مثل آمریکا و انگلیس همه مناطقشان ازنظر اومیکرون قرمز است و جایی پاک ندارند. حمل‌ونقل عمومی، مراکز خرید و باشگاه‌ها ازجمله مراکزی است که باید پروتکل‌ها به‌دقت رعایت شود.

  ممکن است بسیاری از موارد ابتلا به آنفلوانزا، همان امیکرون باشد

سعید ناطقی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز به ایلنا گفت: میزانی که اعلام می‌شود که ما در هر استان یک یا چند مورد اومیکرون مشاهده کرده‌ایم، چندان قریب به‌واقع نیست، زیرا ما کیت‌های تشخیصی بسیار کم و محدودی داریم. 
چه‌بسا بسیاری از بیماری‌هایی که امروز می‌بینیم که شبیه آنفلوانزا و سبک هستند، همان اومیکرون باشند. او با تأکید بر خطر ترکیب سویه اومیکرون با دیگر ویروس‌ها ازجمله آنفلوانزا خاطرنشان کرد: هرچه قدر که همه‌گیری بیشتر باشد، ولو اینکه منجر به بستری و فوت نیز نشود، احتمال جهش‌ها و ترکیب‌ها بیشتر خواهد بود و طبیعتاً باید از آن ترسید.
ناطقی گفت: کشورهایی که اومیکرون را تجربه کردند، به‌صراحت اعلام کرده‌اند که اومیکرون سویه‌ای است که تمایل بیشتری به رده‌های سنی پایین‌تر است. 
شنبه نیز اولین مورد امیکرون در بیمارستان مرکز طبی کودکان بستری شد.
 البته این کودک مشکلات زمینه‌ای دیگری هم دارد؛ اما به‌هرحال با استفاده از کیت تشخیص، ابتلا به اومیکرون را در او شناسایی کردند و در اتاق ایزوله‌ای بستری‌شده است که سرایت اتفاق نیافتد.