غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


افراد مبتلا اجازه سفر با خودروهای شخصی ندارند

جریمه واکسن نزده‌ها؛ از فردا

همدلی| رئیس مرکز تدوین مقررات ایمنی حمل‌ونقل پدافند غیرعامل و مدیریت بحران وزارت راه و شهرسازی می‌گوید در سیستم کنترل هوشمند کرونا که از فردا اجرایی خواهد شد، محدودیت و جریمه برای افرادی که واکسینه نشدند در شهرهای قرمز و نارنجی اعمال می‌شود، اما افراد مبتلا حتی اجازه سفرهای درون‌شهری با خودروهای شخصی خودشان را هم ندارند. به گزارش ایسنا، رضا نفیسی گفت: اگر سویه جدید کرونا در کشور شیوع پیدا کره و گسترش پیدا کند، مسلماً محدودیت‌های کرونایی درباره سفرهای داخلی تغییر خواهد کرد و سخت‌گیرانه‌تر می‌شود. اساساً سیستم هوشمند کنترل کرونا بر همین مبنا عمل می‌کند. او افزود: در سیستم جدید کنترل هوشمند کرونا که قرار است از فردا اجرایی شود، افرادی که واکسن نزده باشند به‌محض ورود به شهرها و استان‌های نارنجی و قرمز جریمه خواهند شد و بر این اساس جریمه‌ها اعمال می‌شود. پروتکل‌های بهداشتی که پیش‌ازاین برای شهرهای قرمز، نارنجی، زرد و آبی اجرایی می‌شد تغییری نکرده اما هوشمند شده و برای افراد واکسینه نشده و مبتلا اجرایی خواهد شد. مدیرکل ادامه داد: افرادی که در شرایط کرونایی قرار گرفتند و پاسخ تست کرونای آن‌ها مثبت شده است، پروتکل‌ها سخت‌گیرانه‌تر از افراد واکسینه نشده‌ها برایشان اجرایی می‌شود، به‌گونه‌ای که اجازه خروج از منزل حتی با خودروهای شخصی هم ندارند و باید در قرنطینه بمانند و در سفرهای درون‌شهری و برون‌شهری جریمه خواهند شد. نفیسی گفت: در این شرایط افراد مبتلا به کرونا رصد می‌شوند و اجازه رفتن به سر کار را ندارند و اگر ترددی داشته باشند به معنای ترک غیرقانونی قرنطینه تلقی شده و جریمه خواهند شد.

 بازگشت نقاط قرمز به نقشه کرونایی

بر اساس اطلاعیه‌های روزانه وزارت بهداشت تا کنون ۵۷ میلیون و ۹۹۳ هزار و ۵۴۷ نفر دوز اول، ۴۷ میلیون و ۹۲۹ هزار و ۱۷۱ نفر دوز دوم و یک میلیون و ۲۲۰ هزار و ۴۳۹ نفر، دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به ۱۰۷ میلیون و ۱۴۳ هزار و ۱۵۷ دوز رسید. به‌رغم آنکه در روزهای گذشته تعداد شهرهای در وضعیت قرمز صفر اعلام‌شده بود، وزارت بهداشت از بازگشت نقاط قرمز به نقشه کرونایی کشور خبر داده است.

 تهران و 14 مرکز استان در وضعیت آبی

 در حال حاضر ۲شهر کشور در وضعیت قرمز، ۹شهر در وضعیت نارنجی، ۱۵۳شهر در وضعیت زرد و ۲۸۴شهر در وضعیت آبی قرار دارند. تهران و ۱۴مرکز استان دیگر در وضعیت آبی کرونا قرار دارند. شهرهای اراک (مرکزی)، اردبیل، اصفهان، اهواز (خوزستان)، ایلام، بندرعباس (هرمزگان)، تبریز (آذربایجان‌شرقی)، تهران، رشت (گیلان)، زاهدان (سیستان و بلوچستان)، ساری (مازندران)، قم، کرج (البرز)، گرگان (گلستان) و مشهد (خراسان رضوی) مرکز استان‌هایی هستند که در وضعیت آبی قرار دارند. بااین‌وجود، شهرستان‌های طبس (خراسان جنوبی) و بهاباد (یزد) به علت افزایش روند بستری کرونا، مجدداً در وضعیت قرمز کرونا قرار گرفتند. شهرستان‌های اشنویه، پیرانشهر (آذربایجان‌غربی)، فردوس، نهبندان (خراسان جنوبی)، بردسکن (خراسان رضوی)، طارم (زنجان)، کوار (فارس)، سیرجان (کرمان) و بافق (یزد) در وضعیت نارنجی قرار دارند. وضعیت آبی به‌منزله پایان کرونا نیست. حتی افرادی که دو نوبت واکسن دریافت کرده‌اند، باید کماکان مراقبت‌ها را ادامه دهند.

 دو هزار و 157 مبتلا و 58 قربانی جدید شناسایی شدند

وزارت بهداشت آخرین جان‌باختگان ویروس کرونا را 58 نفر اعلام کرده است. در اطلاعیه دیروز ظهر وزارت بهداشت آمده: از جمعه تا دیروز شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۰ دو هزار و ۱۵۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۶۴۹نفر از آن‌ها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۱۳۱ هزار و ۳۵۶ نفر رسید. در طول این مدت، ۵۸ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۳۰ هزار و ۱۲۴ نفر رسید و ۱۹ استان کشور مرگ‌ومیر صفر و یک داشته‌اند. تا کنون ۵ میلیون ۹۱۶ هزار و ۱۹۹ نفر از بیماران، بهبودیافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. سه هزار و ۲۷۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.