غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


گزارش مرکز آمار درباره وضعیت درآمد و هزینه خانوارهای ایرانی

همدلی|  «دخل من کفاف خرجم را نمی‌دهد»، «با حقوق چهار میلیون و 500 تومانی، هم اجاره پرداخت می‌کنم و هم باید هزینه سه نفر دیگر از اعضای خانواده را بپردازم»، «صاحبخانه خانه را فروخته و حالا یک ماه فرصت دارم تا با 80 میلیون تومان در تهران به دنبال خانه باشم»... این‌ها و هزاران نمونه مشابه در حالی شنیده می‌شود که آمارهای رسمی گزارش‌های عجیبی را روایت می‌کنند. طبق اعلام مرکز آمار ایران با وجود افزایش هزینه‌ها در سال گذشته، خانوارهای ایرانی همچنان درآمد بیشتری از هزینه دارند.
به گزارش ایسنا، بررسی گزارش مرکز آمار ایران درباره وضعیت درآمد و هزینه خانوارهای ایرانی در سال ۱۳۹۹ نشان می‌دهد که متوسط هزینه‌ کل خالص سالانه‌ یک خانوار شهری ۶۲.۱ میلیون تومان بوده است که نسبت به رقم مشابه در سال قبل ٣١ درصد افزایش نشان می‌دهد. از هزینه‌ کل سالانه‌ خانوار شهری بیش از ۱۶.۱ میلیون تومان با سهم ٢٦درصد مربوط به هزینه‌های خوراکی و دخانی و حدود ۴۲ میلیون تومان با سهم ٧٤ درصد مربوط به هزینه‌های غیرخوراکی بوده است.
این در حالی است که در بین هزینه‌های خوراکی و دخانی، بیشترین سهم مربوط به هزینه‌ آرد، رشته، غلات، نان و فرآورده‌های آن و گوشت هرکدام با سهم ٢١درصد و در بین هزینه‌های غیرخوراکی بیشترین سهم با ٥٠ درصد مربوط به هزینه مسکن، سوخت و روشنایی بوده است. اما متوسط درآمد اظهار شده‌ سالانه‌ یک خانوار شهری بیش از ۷۶ میلیون تومان بوده است که نسبت به سال قبل، ٣٨ درصد افزایش داشته است. بر این اساس در سال ١٣٩٩ رشد متوسط درآمد سالانه خانوارهای شهری بیشتر از رشد متوسط هزینه کل سالانه است. منابع تامین درآمد خانوارهای شهری نشان میدهد که ٣١,٤ درصد درآمد از مشاغل مزد و حقوق بگیری، ١٥.٧ درصد از مشاغل آزاد کشاورزی و غیرکشاورزی و ٥٢.٩ درصد از محل درآمدهای متفرقه خانوار تأمین شده است.

 هزینه در روستا ۳۴ میلیون است 

متوسط هزینه‌ کل خالص سالانه‌ یک خانوار روستایی در سال گذشته حدود۳۴ میلیون تومان بوده است که  نسبت به سال ۱۳۹۸ میزان ٣٠,٥ درصد افزایش دارد. 
از هزینه‌ کل سالانه‌ خانوار روستایی۱۳.۶ میلیون تومان با سهم ٤٠ درصد مربوط به هزینه‌های خوراکی و دخانی و بیش از ۲۰ میلیون تومان با سهم ٦٠ درصد مربوط به هزینه‌های غیرخوراکی بوده است. 
در بین هزینه‌های خوراکی و دخانی، بیشترین سهم  به هزینه‌ آرد، رشته، غلات، نان و فرآوردهای آن با ٢٥ درصد و در بین هزینه‌های غیرخوراکی، بیشترین سهم با ٣٢.٠ درصد مربوط به مسکن، سوخت و روشنایی اختصاص داشته است.
همچنین متوسط درآمد اظهار شده سالانه‌ یک خانوار روستایی ٤٢٠,٤٧٠ هزار ریال بوده است که نسبت به سال قبل ٤١,٦ درصد افزایش داشته است. منابع تامین درآمد خانوارهای روستایی نشان میدهد که ٣٢,٧ درصد از مشاغل مزد و حقوق بگیری، ٢٩.٧ درصد از مشاغل آزاد کشاورزی و غیرکشاورزی و ٣٧.٥ درصد از محل درآمدهای متفرقه خانوار تأمین شده است.