غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


گزارش همدلی از روند گسترش شیوع در کشور

صعود کرونا، نزول واکسیناسیون

همدلی|  این روزها که موضوع تنش‌های آبی خوزستان در صدر اخبار قرار گرفته و بخش زیادی از نگاه مردم را به سوی خود جلب کرده است؛ ویروس کرونا دوبار اوج گرفته و  چراغ خاموش و آرام‌ می‌چرخد و به لیست قربانیان خود‌ می‌افزاید.
همین دیروز  کرونا جان ۲۱۰نفر دیگر را  در کشور گرفت. با احتساب  آمار روز گذشته، از ابتدای ورود کرونا به کشور تاکنون ۸۸ هزار و ۲۷۳ نفر در ایران بر اثر بیماری کرونا جان باخته‌اند. آمار موارد شناسایی شده نیز روز به روز روندی افزایشی طی‌ می‌کند. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص آمار جدید ابتلاء به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت منتهی به ظهر  دیروز _ جمعه یکم مردادماه_ اعلام کرد: در این بازه زمانی بر پایه جدیدترین نتایج آزمایش‌های کرونا در کشور ۲۱ هزار و ۸۱۴ نفر مبتلای جدید شناسایی شده است. بر اساس اعلام سامانه ماسک، شهرهای قرمز کرونا کشور نیز در حال گسترش است و علاوه بر آن ۱۱۷شهرستان نارنجی، ۲۳۲شهرستان قرمز و ۹۹ شهرستان زرد هستند و شهرستان با وضعیت آبی در کشور نداریم. این در حالی است که هفته پیش ۱۶۹ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۶۶ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۱۱۳ شهرستان در وضعیت زرد کرونایی قرار داشتند.

رکورد مرگ و میر کرونا در تیرماه

روند رو به رشد مبتلایان و فوتی‌های ناشی از کرونا از ماه گذشته و همزمان با شیوع سویه دلتا ویروس کرونا در کشور آغاز شد.قدرت سرایت‌پذیری بالای دلتا باعث شد میزان مرگ و میر کرونایی در تیرماه امسال جهش پیدا کند و رکورد بزند. بررسی‌های آماری  نشان می‌دهد  کرونا  در ماه گذشته به زندگی نزدیک به ۵۰۰۰ نفر  در کشور  مهر پایان زد. در اولین ماه تابستان  ۴۸۴۶ نفر قربانی ویروس کرونا شدند و جانشان را از دست دادند. اگر این عدد را تقسیم به ۳۱ روز تیر ۱۴۰۰ کنیم می‌بینیم در این دوره زمانی روزانه ۱۵۶.۳ نفر از هموطنان مشخصاً به دلیل بیماری کرونا فوت شده‌اند. لازم به یادآوری است آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت همواره مورد تردید بوده است و  عده زیادی معتقدند تعداد واقعی قربانیان کرونا در ایران  ۳ تا ۴ برابر آمار رسمی است که وزارت بهداشت اعلام می‌کند. بدیهی است اگر این آمار را ۳ یا ۴ برابر فرض کنیم؛ ابعاد ماجرا فاجعه‌انگیزتر خواهد بود.

تکمیل ظرفیت مراکز درمانی و بیمارستانی 

روند افزایشی مبتلایان و قربانیان کرونا باعث شده است که حجم بالایی از بیماران برای دریافت خدمات به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مراجعه کنند. براساس آخرین آمارهای رسمی منتشر شده هر ۶ دقیقه یک نفر به دلیل بیماری کرونا جان خود را از دست‌ می‌دهد و  هر ۲ دقیقه یک بیمار در مراکز درمانی بستری‌ می‌شود.
به طور میانگین از ۲۵ تا ۳۱ تیر هر روز ۲۵۶۶ نفر مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های کشور بستری شده‌اند. فقط در روز ۲۹ تیر بیش از ۳۰۳۶ نفر از مبتلایان کرونا در بیمارستان‌ها بستری شدند براین اساس در این هفت روز هر دقیقه ۱۶ نفر در ایران به کروناویروس مبتلا شدند و در خطر مرگ قرار گرفتند. بستری روزانه بیش از  دو هزار بیمار کرونا در مراکز درمانی، در حالی است که قبل از شروع این موج جدید کرونا در ایران تعداد بستری‌های روزانه بیماری به زیر هزار نفر رسیده بود.
اوج‌گیری کرونا در کشور، کارشناسان بهداشت و درمان را به  این باور رسانده است که روند صعودی شاخص‌ها به‌زودی در مراکز درمانی چالش‌برانگیز خواهد شد، چرا که رشد تعداد موارد شناسایی به موارد بستری منجر‌ می‌شود براساس مدل‌‌های قبلی حداقل ۳۰درصد از موارد بستری تازه نیازمند دریافت خدمات در بخش‌ مراقبت ویژه خواهند بود. اکنون شرایط اوج‌گیری کرونا به حدی رسیده که مسئولان بیمارستان‌‌ها و مراکز درمانی هم در شهرستان‌های مختلف و هم در  تهران خبر از تکمیل شدن ظرفیت بیمارستان‌ها و آی‌سی‌یوها دادند.

روند نزولی واکسیناسیون

در حالی کرونا مجددا در کشور خیز برداشته است که روند  واکسیناسیون در کشور اگرچه به تازگی اندکی سرعت گرفته است، اما  در قیاس با کشورهای دیگر از جمله کشورهای همسایه به کندی پیش‌ می‌رود. بنابر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۷ میلیون و ۴۴۶ هزار و ۵۱۰ نفر دُز اول واکسن کرونا و دو میلیون و ۳۵۳ هزار و ۹۷۶ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار و ۴۸۶ دُز رسیده است. مقایسه آمارهای روزانه وزارت بهداشت نشان می‌دهد که در فاصله زمانی پنچ شنبه ۳۱ تیر تا روز گذشته فقط ۱۲۶ هزار و ۳۶۵ دوز واکسن تزریق شده است که نسبت به روزهای قبل از آن، بسیار کمتر بوده است. در حالی واکسیناسیون در کشور روندی نزولی طی‌ می‌کند که کشورهای دیگر به این روند سرعت بخشیدند‌ به عنوان مثال  ترکیه به عنوان کشوری همسایه  درصد زیادی از مردمش را واکسینه کرده است. براساس تازه‌ترین آمار وزارت بهداشت ترکیه، تعداد واکسن‌های تزریق شده در این کشور به 64 میلیون و 392 هزار و 893 دوز رسیده است. بنابراین، ترکیه در رده نهمین فهرست کشورهای دارای بیشترین آمار واکسینه‌شدگان قرار دارد. مسئولان بهداشتی کشور امیدوارند با دو محموله واکسنی که در دو روز گذشته به کشور وارد شده است؛ روند واکسیناسیون عمومی سرعت بگیرد. روز پنج‌شنبه گذشته محموله اهدایی واکسن کرونا از کشور چین وارد کشور شد. دیروز نیز محموله اهدایی ژاپن که شامل ۲.۹ میلیون دُز واکسن کووید ۱۹ است به ایران رسید. کیانوش جهانپور در این زمینه به مهر گفته: روند واردات واکسن سرعت گرفته و به زودی محموله‌های دیگری وارد خواهد شد. وی همچنین پیش‌بینی کرده است با واردات واکسن و دسترسی به واکسن‌های تولید داخل، بتوانند عقب‌ماندگی در برنامه واکسیناسیون عمومی را جبران کنند.