غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


همدلی از افزایش خشونت شهری گزارش می‌دهد

قمه‌کشی زنانه در کانون تحلیل و تعجب

همدلی|  بعد از انتشار ویدئوی قمه‌کشی دختر اصفهانی، حالا فیلمی از قمه‌کشی یک زن و حمله او به یک تاکسی در ابهر خبرساز شده است. موضوعی که در کانون تحلیل جامعه‌شناسان و فعالان رسانه‌ای این حوزه قرار گرفت. ضمن این که انتشار این گونه از تصاویر خشونت عریان که زنان در کانون آن حضور دارند، اسباب تعجب را نیز فراهم کرده است. هفته گذشته فیلمی از قمه‌کشی یک دختر نوجوان اصفهانی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده بود. در آن ویدئو چندین دختر در یکی از پارک‌های اصفهان جمع شده بودند که پس از تنش لفظی بین آنها یکی از دخترها دختر دیگری را که مشخص شد نامش هلیاست سیلی زد. درگیری آن دو آغاز شد. هلیا پس از آنکه توسط دختر دیگری به زمین پرت شد ایستاد و قمه‌ای از داخل شلوارش در آورد. این ویدئو با بازتاب‌های فراوانی تبدیل شد. 

 هلیا و عوامل انتشار فیلمش احضار شدند

دادستان عمومی و انقلاب اصفهان نیز از صدور دستور شناسایی و تشکیل پرونده برای خاطیان این پرونده کلیپ خبر داد و گفت: باید بدانند عواقب ناشی از عدم نظارت و تقلید برخی حرکات یا دسترسی به سلاح سرد می‌تواند جبران‌ناپذیر باشد و خشونت و حتی قتل را به کانون خانواده‌ها بکشاند. سرهنگ جهانگیر کریمی، معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان اصفهان هم در خصوص ماجرای قمه‌کشی دختر اصفهانی، اظهار می‌کند: پس از انتشار کلیپ درگیری چند دختر در فضای مجازی و نمایش قمه توسط یکی از آنها به لحاظ حساسیت موضوع و بازنشر گسترده آن در فضای مجازی موضوع به صورت ویژه در دستور کار پلیس قرار گرفت. پس از رصد اطلاعاتی انجام شده عوامل انتشار دهنده این کلیپ و دختر نوجوان که اقدام به درگیری کرده بودند شناسایی و ضمن هماهنگی قضائی احضار شدند. معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان اصفهان ادامه می‌دهد: بررسی‌های اولیه نشان‌دهنده این است که افراد خاطی در فضای مجازی با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و دوست شده بودند و تحت تأثیر القائات منفی دوستان ناباب خود دست به این‌گونه رفتارها زدند. در واقع بروز این گونه رفتارهای هنجارشکنانه در جامعه زنگ خطری برای خانواده‌ها است که نظارت بیشتری بر دوستان و فعالیت فرزندان در فضای مجازی داشته باشند.

 قمه‌کشی در ابهر به خاطر اختلاف خانوادگی بود

اما در  فاصله کمتر از یک هفته در شبکه‌های اجتماعی فیلمی از زن قمه به دست دیگری منتشر شد. در یکی دو روز گذشته فیلم کوتاهی از حمله یک زن به یک تاکسی زردرنگ در ابهر در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد. این زن به قمه‌ای که در دست داشت ابتدا به لاستیک این تاکسی را پنجر و سپس با چندین ضربه به شیشه‌های خودرو، آنها را شکست. 
در رابطه با آخرین وضعیت و علت این اتفاق، فرمانده انتظامی ابهر می‌گوید: به دنبال انتشار کلیپی در فضای مجازی از خانمی که با قمه اقدام به وارد کردن خسارت به یک دستگاه سواری تاکسی در شهرستان ابهر کرده بود، موضوع در دستور کار پلیس قرار گرفت. محمد مهدی‌خانی می‌افزاید: با هماهنگی قضایی، عامل این اقدام نامتعارف شناسایی، احضار و در بررسی‌های صورت گرفته مشخص شد که موضوع اختلاف خانوادگی بوده است. این مسئول با اعلام این‌که اقدامات قانونی در این خصوص در حال انجام است، تصریح می‌کند: هرگونه رفتار هنجارشکنانه که منجر به کاهش احساس امنیت در جامعه شود، توسط پلیس رصد و با عوامل مربوطه برخورد قانونی صورت می‌گیرد.

 تظاهر به قدرت‌نمایی با قمه و چاقو شش تا دو سال حبس و 74 ضربه شلاق

طبق قانون، افرادی که اقدام به حمل چنین سلاح‌هایی کنند، مجرم بوده و طبق قانون محکوم به مجازات خواهند شد. همچنین طبق قانون هر فردی که به وسیله چاقو یا هر نوع سلاح دیگری تظاهر به قدرت‌نمایی کند، یا آن را وسیله‌ای برای مزاحمت اشخاص، اخاذی و تهدید قرار دهد یا با کسی گلاویز شود، در صورتی که از مصادیق محارب نباشد، به حبس از شش ماه تا دو سال و ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌شود. حمل سلاح‌های سردی همچون قمه، شمشیر، قداره و پنجه بوکس در صورتی که برای درگیری فیزیکی و ضرب و جرح باشد، جرم خواهد بود، به طوری که حسب تبصره یک ماده ۶۱۷ قانون مجازات اسلامی حمل قمه، شمشیر، قداره و پنجه بوکس که صرفاً به منظور درگیری فیزیکی و ضرب و جرح به کار برده شوند، جرم محسوب می‌شود. با این حال از آنجایی که این سلاح‌ها اغلب توسط مردان به کار گرفته می‌شود، در مواقعی که قتل و یا جرح خیلی شدید اتفاق نیفتاده باشد، کمتر پیش می‌آید که به تیتر یک روزنامه‌ها یا خبرگزاری‌ها تبدیل شود. 

 کوچک‎زاده: زنان ورزشکار الگوی قمه‌کشی دختران هستند

در این میان «مهدی کوچک‌زاده» نماینده سابق و جنجالی مجلس شورای اسلامی به ماجرای درگیری دختران در اصفهان واکنشی کنایه‌آمیز نشان داده. او با انتشار تصاویری از چند زن ورزشکار که در حال انجام ورزش‌های رزمی و قدرتی مثل بوکس و وزنه‌برداری بودند نوشت: دختری که این الگوها برایش ساخته شوند، چرا قمه‌کشی نکند؟ 

 آقای نماینده اصلا من نماد قمه‌کشی، شما نماد چه هستید؟

این اظهارات اما با واکنش سهیلا منصوریان ووشوکار ایرانی روبه‌رو شد. منصوریان با انتشار تصویری از چشم کبود خود در صفحه اینستاگرام خطاب به مهدی کوچک‌زاده نوشت: آقای نماینده اصلا من نماد قمه‌کشی... شما نماد چی هستید؟ سیلی، تورم و گرونی! آقای نماینده من نماینده ورزشی مردم بودم، رفتم سیلی و مشت خوردم تا در مسابقات پیروز بشم، حاضر بودم چشمم رو از دست بدم تا دل مردم کشورم شاد بشه، ولی شما چه کار کردید جز سیلی زدن؟