غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


ادامه ناتوانی آموزش و پرورش در پاسخگویی

به سوال «سلامت یا آموزش؟» علم بهتر است یا جان؟

همدلی| آن‎طور که پیداست تصمیم بر آن است که مدارس در مهرماه بازگشایی شوند. کاهش کیفیت آموزش و جا ماندن بخشی از کودکان از تحصیل به دلیل نبود امکانات و زیرساخت‌های مناسب آموزشی به صورت مجازی از مسائلی بود که پس از شیوع کرونا به یکی از دغدغه‌های عمومی تبدیل شد.با شروع واکسیناسیون علیه کرونا در اواخر سال گذشته، مسئولان از احتمال بازگشایی مدارس از مهر سال جاری سخن گفتند. اما گویا مسئله بزرگ‌تر از آموزش و پرورشی است که سال‌های سال با شیوه سنتی به کار خود ادامه می‌دهد و نتوانسته همگام با جهان به نیازهای روز پاسخ دهد. 

 سه میلیون نفر از تحصیل باز مانده‌اند

محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش مردادماه سال گذشته آمار شوکه کننده‌ای ارائه کرده و گفته بود: از بیش از ۱۴میلیون دانش‎آموز سراسر کشور حدود ۱۰میلیون نفر در «سامانه شاد» عضو شدند و بیش از سه میلیون دانش‌آموز به دلایلی همچون نداشتن گوشی هوشمند یا تبلت یا عدم دسترسی به اینترنت، امکان استفاده از این سامانه را پیدا نکردند و در خطر ترک تحصیل قرار گرفتند. 

 تاکید بر مدارس سنتی

گویا حالا دولت و ستاد مبارزه با کرونا مصمم‌اند مدارس اول مهر دوباره به کار خود ادامه دهند. حسن روحانی، رئیس جمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفته: فضای مجازی نمی‌‎تواند جایگزین مدرسه شود و ما باید خود را برای بازگشایی مدارس آماده کنیم. تعطیلی مدارس از لحاظ روحی و روانی بر دانش‌آموزان اثر می‌گذارد، به طوری که عادات غذایی آن‌ها عوض و حتی در الگوی خوابشان اختلال ایجاد می‌شود. علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا هم با اعلام این‌که معلمان و رانندگان سرویس مدارس در مردادماه واکسینه می‌شوند گفته: مدارس با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، برای سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ بازگشایی خواهد شد. معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گفته: هیچ آموزشی جای معلم را نمی‌گیرد. آموزش و پرورش فقط آموزش نیست. پرورش باید حضوری باشد و نیاز است به سمت بازگشایی مدارس برویم. رئیسی با بیان این‌که کمتر ازپنج درصد از مبتلایان کرونا در دنیا مربوط به سنین زیر 18سال هستند، می‌گوید: افراد زیر 18سال اگر به کرونا مبتلا شوند به سرعت بهبود می‌یابند براساس مطالعات نیز انتقال کرونا از دانش‌آموز به دانش‌آموز بسیار کم است.

 واکسیناسیون معلمان کافی نیست

تاکید بر بازگشایی مدارس همراه با واکسیناسیون معلمان و کارمندان وزارت آموزش و پرورش در حالی مطرح می‌شود که وزارت بهداشت به خاطر کند بودن روند واکسیناسیون و دادن وعده‌هایی مثل تزریق روزانه 400 تا 500هزار دوز واکسن که تا کنون عملی نشدن مورد انتقاد واقع شده و ثبت نام افراد بالای 60 سال برای دریافت واکسن هم تازه از اواخر هفته گذشته محقق شده است. از سوی دیگر این روزها پس از غالب شدن جهش جدید ویروس کرونا موسوم به دلتا در بسیاری از شهرها، کارشناسان و اساتید دانشگاه‌های علوم پزشکی معتقدند گونه جدید برخلاف گونه‌های قبلی افراد کم سن و سال را نیز درگیر می‌کند.  مضافا آنکه واکسیناسیون به معنای مبتلا نشدن به کرونا نیست و حتی افرادی که واکسن دریافت کرده‌اند پس از ابتلا به این بیماری ناقل آن به دیگران خواهند بود. به این ترتیب به نظر می‌رسد آغاز فعالیت مدارس با واکسیناسیون معلمان و کارمندان آموزش و پرورش به تنهایی کافی نیست بلکه دانش‌آموزان نیز باید تحت پوشش کامل واکسن‌ها قرار بگیرند. بگذریم از آنکه تاثیر گذاری واکسن‌ها بر گونه‌های جدید کرونا مثل دلتا و دلتاپلاس هنوز در‌هاله‌ای از ابهام قرار دارد. 

 در بر همان پاشنه می‌چرخد

تحصیل دانش‌آموزان و سلامت آنها دغدغه‌ای بسیار اساسی در جامعه است به طوی که نمی‌توان هیچ یک از این دو را بدون دیگری در نظر گرفت. اما آن‌طور که پیداست چالش پیش آمده متوجه دستگاه‌های آموزشی به ویژه آموزش و پرورش است که همچنان با شیوه سنتی به کار خود ادامه می‌دهد. ناتوانی این وزارتخانه در هم‌گام شدن با دنیا در بزنگاهی مثل شیوع کرونا خود را نمایش داده و  این موضوع را می‌توان در دو بعد آموزش و سلامت مشاهده کرد. آموزش و پرورش در مقوله بهداشت مدارس فقط به چک کردن ناخن دانش‌آموزان پرداخته و همین والدینی که با همین شیوه در مدارس مواجه می‌شدند را نگران سلامت فرزندان خود کرده است. در آموزش نیز می‌توان به نمونه اخیر مثل اعتراض دانش‌آموزان دبیرستانی به برگزاری حضوری امتحانات نهایی اشاره کرد که می‌توانست به عنوان نشانه‌ای از نبود علاقه در کودکان و نوجوانان نسل جدید به ادامه شیوه آموزشی سنتی تعبیر شود. اما گویا قرار نیست صدایی از جایی شنیده شود و همچنان برای همه نسل‌ها باید در به همان پاشنه سنتی خود بچرخد. 
ستون دو

 فوت ۱۹۹ بیمار کرونایی دیگر در شبانه‌روز گذشته

براساس اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، در شبانه روز گذشته، ۱۹۹بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۸۶ هزار و ۷۹۱ نفر رسید. به گزارش ایسنا، در 24ساعت گذشته و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۱هزار و ۸۸۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲۴۱۰ نفر از آنها بستری شدند. همچنین مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۴۸۵ هزار و ۹۴۰ نفر رسید.
متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۹۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۸۶ هزار و ۷۹۱ نفر رسید. همچنین در حال حاضر ۱۶۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۶۶ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۱۳ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.