غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


علی ربیعی، سخنگوی دولت:

مذاکرات برای تبادل زندانی با آمریکا در جریان است

همدلی|  سخنگوی دولت گفت: دولت تمام تلاش خود را برای انتقال مطلوب دولت به دولت منتخب به کار گرفته است و بر اساس تفاهم صورت گرفته اعضای هیات دولت جلسات منظمی با جناب آقای‌‌‌ رئیسی رئیس جمهور محترم منتخب داشته‌اند و همچنان ادامه دارد. علی ربیعی، سخنگوی دولت در نشست خبری هفتگی خود که در راستای رعایت پروتکل‌های بهداشتی به صورت ویدئوکنفرانسی برگزار شد اظهار کرد: دولت تمام تلاش خود را برای انتقال مطلوب دولت به دولت منتخب به کار گرفته است و بر اساس تفاهم صورت گرفته اعضای هیات دولت جلسات منظمی با جناب آقای‌‌‌ رئیسی رییس جمهور محترم منتخب داشته‌‌‌اند و همچنان ادامه دارد و گزارش‌های لازم را ارائه کرده‌‌‌اند و دولت خود را مکلف به همکاری همه جانبه با رئیس جمهور منتخب‌ می‌داند. همچنین بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری دولت تا روز آخر که دارای مسئولیت هست به وظایف خود ادامه خواهد داد.
به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: در همین راستا دولت برای رفع نگرانی‌ها در خصوص وجود کالاهای اساسی در ماه‌های اولیه فعالیت دولت منتخب تمام تلاش خود را به کار بسته است.
این عضو هیات دولت خاطرنشان کرد: ۲۳ تیر مصادف با سالروز تصویب برجام را روز گفت‌وگو و تعامل سازنده با جهان نامیده‌ایم؛ روزی که نماد اراده ملت ما برای اثبات صلح‌خواهی و همکاری‌جویی با همه ملت‌ها و دوری از تنش و عداوت است. وی گفت: هشت سال پیش دولت یازدهم نه تنها با شعار بلکه با خواست حقیقی و برآمده از ریشه‌های فرهنگی و تمدنی ایران و اسلام و به هدف رساندن صدای ایرانیان به جهان، رویکرد تعامل سازنده با جهان را انتخاب کرد. دولت یازدهم در ابتدای ماموریت خود و با ارزیابی از پایان عصر تک قطبی و ناگزیری همکاری‌های بین‌المللی در حل و فصل اختلافات میان ملت‌ها، به این فلسفه و جهان‌بینی دست پیدا کرد که هیچ راهی جز تعامل و مذاکره در کنار زدن اختلاف‌ها وجود ندارد. وی اظهار کرد: بدخواهان ملت ما که به هدفی جز انسداد زندگی مردم ما رضایت نمی دادند سال‌ها کوشیده بودند که با ارائه تصویری خشن و قانون شکن از ایران، انزوای ما را از ترتیبات مالی و سیاسی جهانی واقعیت ببخشند. همان‌ها بودند که بعد از دستیابی به توافق برجام که یکی از نمادها و نتایج این رویکرد بود، یکبار دیگر کوشیدند که انتقام خود را نسبت به خردورزی دولت ایران که چیزی جز انعکاس خواست اکثریت قاطع مردم و مقام معظم رهبری نبود، بگیرند و با فریب رئیس جمهور پیشین آمریکا به خروج از برجام و اعمال تحریم‌های یک‌جانبه نه تنها زندگی را بر مردم ما سخت کردند، بلکه ضمن خالی گذاشتن دستان آمریکا، این کشور را توأم با‌‌‌ بی‌آبرویی کم‌نظیری به ورشکستگی در سیاست خارجی آن کشاندند. ربیعی با اشاره به مشکلات اقتصادی دو دولت تدبیر و امید گفت: آغاز به کار دولت با رکود تورمی بی‌سابقه و انزوای مطلق در عرصه‌ی بین‌المللی همراه بود، به‌طوری‌که رشد اقتصادی در سال ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ به ترتیب ۷.۷- و ۰.۳- درصد و نرخ تورّم به ترتیب به ۳۰.۶ و ۳۴.۷ درصد رسیده بود. تدابیر دولت یازدهم در همان شش ماه اول باعث شد تا سال ۱۳۹۳، سال خروج از رکود همراه با افت شدید نرخ تورّم باشد، به‌طوری‌که در آن سال، نرخ تورّم به ۱۵.۶ درصد و نرخ رشد اقتصادی به ۳.۲ رسید. این در حالی بود که مذاکرات هسته‌ای در جریان بود و هنوز توافق هسته‌ای به سامان نرسیده بود. وی افزود: در حالی که کشور پس از چند سال توفانی، با تدابیر دولت در مسیر ثبات و رونق قرار داشت، یکباره از نیمه دوّم سال ۱۳۹۳ جهان با افت شدید و به نوعی بی‌سابقه قیمت جهانی نفت روبه‌رو شد. بسیاری از کشورهای نفتی نتوانستند در برابر این شوک مقاومت کنند و بسیاری دچار رکود اقتصادی و برخی دچار تورم‌ شدید شدند. وی به تلاش دولت برای کنترل تورم اشاره کرد و گفت: سال ۱۳۹۴ برای دولت که در کوران مذاکرات هسته‌ای قرار داشت، سال بسیار سختی بود؛ با این حال، با تدابیری که اتخاذ شد، موفق شدیم با کمترین آثار رکودی و تورمی از این بحران جدید نیز عبور کنیم و عملاً این فشار سنگین در سال ۱۳۹۴ را فقط دولت احساس کرد. در مجموع، علی‌رغم همه‌ی تنگناها و محدودیت‌ها، دولت تدبیر و امید موفق شد طی سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۶، یکی از دوران طلایی اقتصاد ایران در نیم‌قرن اخیر را رقم بزند. وی ادامه داد: متوسط تورم در بازه‌ی سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۶، ۱۱.۵ درصد بود و نزدیک به دو سال از این دوره تورم تک‌رقمی در کشور تجربه شد. در ۵۰ سال گذشته سابقه نداشته که نرخ تورم در یک دوره‌ی چهارساله تا این حد پایین باشد.
ربیعی خاطرنشان کرد که بعد از خروج دیوانه وار آمریکا از برجام، اعتقاد راسخ دولت به گفت‌وگو و تعامل سازنده بود.