غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


نگاهی به موقعیت دو رئیس‌جمهور در ساختار سیاسی ایران

موانع روحانی؛ پشتیبان رئیسی

همدلی|  به‌زودی دولت سیدابراهیم رئیسی شروع به کار‌ می‌کند؛ دولتی که برخلاف دولت روحانی گویا حامیان زیادی در نهادهای مختلف دارد. حامیان سیاسی رئیسی در مراکز مهم قدرت حضور دارند. شرایط مانند زمانی نیست که برای اولین بار حسن روحانی به عنوان رئیس جمهوری قدرت را به دست گرفت. زمانی که روحانی رئیس جمهوری شد مجلس اصول‌گرای نهم در بهارستان مستقر بود و بسیاری از نمایندگان مخالف جدی دولت بودند. در همین حال در قوه قضا‌‌ئیه آملی لاریجانی نیز خیلی نگاه مثبتی به دولت نداشت. به‌علاوه دیگر نهادهایی که به لحاظ فکری به اصول‌گرایان نزدیک هستند نیز با بسیاری از ایده‌‌‌های روحانی مخالفت‌ می‌کردند. اما حالا برعکس آن شرایط رخ داده است. مجلس یازدهم به طور کامل از نیروهایی تشکیل شده است که بارها به طور جمعی حمایت خود را از رئیسی اعلام کرده‌اند. رئیس جدید قوه قضا‌‌ئیه معاون سابق رئیسی بوده است و بسیاری از مراکز مهم نیز نظر مثبتی به رئیسی دارند. همین موضوع هم باعث شده که حامیان دولت روحانی حالا به رئیسی کنایه بزنند. آنان‌ می‌گویند که شرایطی که برای روحانی سخت بود حالا برای رئیسی به خوبی برای کار کردن فراهم است و او دیگر عذر و بهانه‌‌ای برای تحقق نیافتن وعده‌‌‌هایش ندارد. چندی پیش بود که اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری در یک سخنرانی به موضوع یک‌دست شدن سه قوه قضا‌‌ئیه، مقننه و مجریه اشاره کرد و گفت که حالا شرایط برای کار کردن رئیسی فراهم هست. 
دیروز شهربانو امانی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در گفت‌وگو با ایلنا به دیدار رئیسی و علمای قم اشاره کرد و گفت:«طبیعتاً موانعی که سر راه آقای روحانی و آقای خاتمی بود، برای دولت سیزدهم نخواهد بود. دولت مردمی دولتی است که با کمک همه مردم اعم از زنان و مردان به جامعه خدمت کند. در مناظره‌ها نگاهی که به آقای رئیسی بود این بود که برخی تلاش کردند از وی در قالب کاندیدای پوششی حمایت کنند، بر همین اساس ایشان وظیفه‌شان این است که شعار کاندیدای پوششی را نیز محقق کنند.» 
امانی بیان کرد:«همه موانع دولت‌های گذشته، امروز همیار و یاور آقای رئیسی هستند که این فرصتی است که در اختیار رئیسی قرار دارد، بنابراین آقای رئیسی با استفاده از تجربه دولت آقای روحانی می‌تواند از ظرفیت زنان در کابینه استفاده کند.»
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب اضافه کرد:«دولت آقای روحانی دولتی اعتدالی بود و شعارهای آقای رئیسی نیز جناحی و خطی نبود از آنجایی که امروز بیش از صد نفر از خانم‌ها تجربه مدیریت میانی نیز دارند، دست آقای رئیسی باز است و می‌تواند از ظرفیت زنان نهایت بهره ببرد.»
وی با بیان ‌این‌که دولت رئیسی برای گرفتن رأی اعتماد با مشکل مواجه نخواهد شد، افزود:«هیچ مانعی سر راه آقای رئیسی برای تحقق وعده‌ها وجود ندارد و دو قوه دیگر نیز به ایشان کمک خواهند کرد امیدوارم آقای رئیسی با انتخاب زنان مدیر، مدبر، تحصیل‌کرده و توانمند در کابینه مشکلات عدیده و زیرساختی که در برنامه‌ریزی‌ها شاهد آن هستیم را رفع کند. در هر برنامه‌ریزی یک نگاه زنانه باید وجود داشته باشد بنابراین اگر زنان در جایگاهی قرار بگیرند که بتوانند به برنامه‌ریزی کمک کنند، این برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌ها می‌تواند بخش مهمی از مشکلات جامعه که کشور به آن مبتلاست را درمان کند.» این عضو شورای شهر تهران با بیان ‌این‌که امروز زنان تحصیل‌کرده دو برابر مردان تحصیل‌کرده، بیکار هستند، گفت:«یکی از شعارهای محوری آقای رئیسی، حل معضل معیشت و مشکل بیکاری است و از آنجایی که آقای رئیسی در قوه قضا‌‌ئیه حضور داشتند، می‌دانند که فقر و اعتیاد در جامعه زنانه شده است و اگر به علت‌های اساسی بازگردیم، متوجه خواهیم شد که زنان نقش بسیار کمرنگی در تدوین برنامه و اجرای برنامه دارند در نتیجه خروجی آن زنانه شدن فقر و اعتیاد و همچنین بیکاری بیش از حد زنان است.»