غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


زمزمه‌های سهم‌خواهی از کابینه سیزدهم

همدلی|  کابینه دولت جدید که در واقع اولین کابینه سیدابراهیم رئیسی است، مهم‌ترین دغدغه این روزهای ‌اصول‌گرایان شده، به طوری که سخنان آنان نشان می‌دهد یک جنگ قدرتی برای گرفتن سهم بیشتر از این دولت بین آنان درگرفته است. هم نمایندگان مجلس برای رفتن به پاستور صف بسته‌اند و هم ‌اصول‌گرایان حامی رئیسی. از طرف دیگر رئیسی اعلام کرده بود که مستقل به میدان آمده و در ادامه مسیر هم مستقل عمل می‌کند. این سخن او نشان می‌دهد که احتمالا نمی‌خواهد دولت خود را بر اساس سهم‌‌های سیاسی تعیین کند. موضوع وقتی چالشی‌تر شد که او یک سامانه برای معرفی مدیران توانمند راه‌اندازی کرد. هنوز معلوم نیست که رئیسی چقدر در انجام این وعده مصمم است، ولی به نظر می‌رسد که برای اجرای آن با مخالفت‌‌ها و چالش‌‌های جدی از سوی حامیان سیاسی خود رو به رو شده است.  
سیدحسین نقوی حسینی عضو پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با پانا درباره راه‌اندازی سامانه توسط سیدابراهیم رئیسی نیز تأکید کرد: «یکی دیگر از راهبردهای اصلی ایشان تأسیس پایگاه برای معرفی و شناسایی مدیران توانمند براساس ویژگی‌ها و مختصات اعلام شده بود. هدف از ایجاد این سامانه معرفی مدیران شناخته شده نیست.»
او همچنین توضیح داده: «انگیزه از راه‌اندازی پایگاه، معرفی و شناسایی افراد توانمندی است که به دلایل مختلف علاقه‌ای برای نشان دادن خود ندارند. بنابراین طبیعی است که بعضی اشخاص از اقدام آقای رئیسی نگران شوند چراکه رقبا در عرصه مدیریت زیاد خواهد شد. البته چنین مسئله‌ای به این معنا نیست که رئیس جمهوری منتخب به ستادهای خود بی‌توجه باشد؛ قطعاً در بین نیروهای ستادی افراد انقلابی، توانمند و مدیر نیز وجود داشته است.»
نقوی حسینی در بخش دیگری از مصاحبه‌اش از یک رقابت سیاسی و دعوای درون‌حزبی پرده برداشته و گفته: «آقای رئیسی این راهبرد اصلی را برای انتخاب کابینه دولت سیزدهم دنبال می‌کند و به آن هم اعتقاد دارد؛ راهبرد رئیس‌جمهوری منتخب بعضی جریان‌ها و افرادی را که مدعی پدری، پدربزرگی یا نقش‌آفرینی هستند، نگران کرده است.» این نشان می‌دهد احتمالا دو جریان شورای وحدت و شورای ائتلاف که حامی رئیسی بودند، با این اقدام او مخالف بودند. البته این مخالفت هم اتفاق دور از انتظاری نیست ولی ممکن است مخالفت‌‌ها از ابراز ناراحتی بیشتر باشد و در اجرای طرح و برنامه‌‌های رئیسی کارشکنی کنند. 
همین موضوع اختلاف و دعوای درونی را احمد توکلی از چهره‌‌های ‌اصول‌گرا در مصاحبه‎‌ای با روزنامه ایران بهتر توضیح داده است. توکلی گفته:«یعنی هر طرف را نگاه کنید، تعدادی آدم فرصت‌طلب، نان به نرخ روز خور، رنگ عوض کن و منتظر گرفتن پست و سمت را می‌‌توانید ببینید. بنابراین خیلی از همین ‌اصول‌گرایان هم در حقیقت اعتقادی به آقای رئیسی ندارند و برای امتیاز دور او جمع شده‌اند. من تمام امیدم این است که آقای رئیسی به اینها امتیاز ندهد، همان‌طور که در قوه قضائیه هم امتیاز نداد. ایشان باید بتواند از هر کسی فارغ از گرایش‌های سیاسی‌اش به واسطه شایستگی و سلامت آن فرد استفاده کند. برای اصلاح جامعه ما از ظرفیت‌های کوچک‌ترین فرد میان مردم هم بی‌نیاز نیستیم. ظرفیت‌های نیروی انسانی نباید به بهانه‌های سیاسی انکار یا نادیده گرفته شوند.»
در همین حال جنجال حضور نمایندگان در دولت هم در پاستور وجود دارد. دیروز برخی نمایندگان نسبت به رفتار همکاران خود در این باره تذکر دادند. 
کاظم دلخوش نماینده صومعه‌سرا دیروز در صحن علنی مجلس در مورد حضور برخی نمایندگان مجلس در دولت سیزدهم خاطرنشان کرد:«مقام معظم رهبری فرمودند نماینده‌ها فکر ورود به دولت را نکنند، اما دلیل نمی‌شود که اگر جایی دولت نیاز به ورود یک نماینده داشته باشد، آن فرد در دولت حاضر نشود.»
دلخوش اباتری تصریح کرد:«همیشه سابقه داشته که اگر مجلس تشخیص دهد که نماینده‌ای را دولت در یک بخشی نیاز دارد و به حضور او رای دهد، آن نماینده می‌تواند به آن بخش برود و کمک کند؛ البته این کار با رای مجلس امکان‌پذیر است. در قانون نیز پیش‌بینی شده که اگر نماینده‌ای فوت کند یا استعفا دهند، نماینده شهر همجوار یا رئیس مجلس می‌تواند مسئولیت آن حوزه را به عهده بگیرد.»