غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


همچنان «ماینر» کشف می‌شود

همدلی| در میان اخبار خاموشی‌ها، تقریبا روزی نیست که خبر کشف ماینرها خبرساز نشود. در حالی روز گذشته 107 ماینر غیرمجاز در پایتخت کشف و جمع‌آوری شد که قصه‌ خسارت و دردسرهای قطعی برق این‌روزها کم نیست. آمار دقیقی درباره میزان فعالیت ماینرهای مجاز در کشور وجود ندارد، اما نکته قابل‌توجه این است که  اگر فعالیتی در کشور آثار منفی دارد، چرا آن را به مجاز و غیرمجاز تقسیم‌بندی می‌کنیم؟ به گفته کارشناسان، ‌استخراج یک بیت ‌کوین به اندازه مصرف ۲۴واحد مسکونی در طول یک سال برق مصرف می‌کند. این یعنی چه ماینر مجاز و چه غیرمجاز، برای هر بیت‌کوین برق 24 واحد مسکونی را یک‌جا سر می‌کشد. چند وقت پیش این آمار را سخنگوی صنعت برق این  خبر را اعلام کرد که یک آمار رسمی به حساب می‌آید. بر اساس برآوردها که  با کمک همین جمله انجام شده، می‌توان میزان برق لازم برای استخراج یک بیت‌ کوین را محاسبه کرد. آمار شرکت توانیر نشان می‌دهد هر سال در ایران مشترکان خانگی رقمی حدود ۸۳ میلیارد کیلووات ساعت برق مصرف می‌کنند و اگر این رقم را به تعداد ۲۸میلیون مشترک خانگی در کل کشور تقسیم کنیم، می‌بینیم مصرف سالانه برق هر واحد مسکونی رقمی حدود دو هزار و ۹۵۰کیلووات ساعت است. با این حساب وقتی سخنگوی توانیر می‌گوید یک بیت ‌کوین به اندازه مصرف ۲۴واحد مسکونی در سال برق مصرف می‌کند، این یعنی احتمالا استخراج هر بیت‌ کوین ۷۲ هزار کیلووات ساعت برق مصرف می‌کند. این در حالی است که سکانداران اقتصادی همچنان از وجود ماینرهای مجاز و غیرمجاز صحبت می‌کنند. 
به گزارش ایسنا، کامبیز ناظریان - قائم مقام مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ در حاشیه نشست کمیته مقابله با مزارع و مراکز استخراج غیرقانونی رمز ارز با بیان این که از ابتدای سال جاری، بیش از ۲۴۰ مزرعه غیرمجاز استخراج رمز ارز با ۱۱۴۷ دستگاه ماینر در سطح تهران بزرگ، کشف و جمع آوری شده است، از کشف ۱۳ مزرعه غیرمجاز دیگر که در زمینه استخراج غیرقانونی ارز دیجیتال فعال بودند در محدوده پایتخت خبر داد و گفت: با هوشیاری بازرسان مناطق و کارشناسان حراست و همراهی عوامل قضایی و انتظامی، طی ۵ روز، ۱۰۷ ماینر غیرمجاز دیگر، توسط شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ، کشف و جمع آوری شد.
وی افزود: از این تعداد، ۷۸ ماینر در واحدهای مسکونی و ۲۹ ماینر در مراکز تجاری، نصب بودند که ضمن جمع آوری، وصول مبالغ ریالی خسارات وارد به شبکه برق طبق قوانین جاری وزارت نیرو در دستور کار قرار گرفته است.
قائم مقام مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ با بیان این‌که دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتال، تجهیزاتی پرمصرف بوده و بار زیادی را به شبکه برق کشور وارد می‌کنند، خاطرنشان کرد: با توجه به این‌که تمامی فعالان این حوزه موظف به اخذ مجوزهای قانونی و پرداخت هزینه‌های برق مصرفی با نرخ مصوب ویژه هستند و در حال حاضر فعالیت تمامی مزارع دارای مجوز نیز به منظور کاهش بار شبکه، در تمامی نقاط کشور متوقف شده است، در راستای تامین برق هم‌وطنان، تمامی بازرسان مناطق ۲۲ گانه برق در تهران و همچنین کارشناسان دفاتر حراست و امور محرمانه این شرکت به شکل جدی در حال رصد فعالیت و برخورد با مزارع غیرقانونی بوده و کوچک‌ترین اغماضی در برخورد با متخلفان صورت نخواهد گرفت. طبق اعلام وزارت نیرو، وی ضمن قدردانی از دادستانی تهران و نیروی انتظامی تهران بزرگ در برخورد قانونی با این مزارع، تاکید کرد علاوه بر جمع‌آوری ماینرهای غیرمجاز، متخلفان ملزم به جبران خسارات ریالی وارد به شبکه توزیع برق هستند.
از زمان شروع خاموشی‌ها شاهدیم که در برخی مناطق برق یک منزل مسکونی بیش از پنج بار قطع می‌شود که این موضوع نگرانی‌هایی را برای سوختن لوازم برقی به وجود آورده است. به گزارش ایسنا، خاموشی‌های اخیر مشکلات زیادی را برای مردم به وجود آورد، مشکلاتی که شاید خیلی از آن‌ها جبران پذیر نباشد، سوالی که مطرح می‌شود این است که چرا برق یک منطقه چند نوبت قطع و برق منطقه ای دیگر تنها یکبار قطع می‌شود یا حتی گزارش‌هایی به گوش می‌رسد که برخی مشترکان اصلا خاموشی بر آن‌ها تحمیل نمی شود؟ آنطور مصطفی رجبی مشهدی - سخنگوی صنعت برق به ایسنا توضیح داده است  وقوع حوادث در شبکه و افزایش مصرف موجب خاموشی غیر منتظره می‌شود لذا زمانی که حادثه ای در شبکه رخ دهد نمی توان این خاموشی را از قبل پیش بینی و اعلام کرد.

  کارشناسان چه می‌گویند؟

اما حمیدرضا صالحی سلمی -عضو هیات مدیره سندیکای صنعت برق در گفت و گویی با ایسنا در خصوص همین مساله اعلام کرد که مدیریت خاموشی‌ها می‌تواند بهتر از وضع موجود باشد، البته صنعت برق پیچیدگی‌هایی دارد و اینگونه نیست که تمام اتفاقات آن قابل مدیریت باشد اما می‌توانستیم با ارتقای سیستم وضعیت را بهتر از این مدیریت کنیم.
به گفته وی بروز برخی اتفاقات در صنعت برق ناگزیر است و در همه جای دنیا نیز روال به همین صورت بوده و برای مدیریت شبکه و جلوگیری از بلک اوت برق اقداماتی سریع انجام می‌شود که بعضا قابل پیش بینی نیست و من گمان می‌کنم علت خاموشی‌های چند باره در یک منطقه برای عبور از همین مسئله باشد.
این عضو هیات مدیره سندیکای صنعت برق افزود: صنعت برق سعی دارد با اعمال مانورهای ناخواسته بار را کنترل کند چراکه اگر بار از کنترل خارج شود بلک اوت صورت می‌گیرد و کل شبکه خارج می‌شود و به نظر می‌رسد که تحمیل خاموشی‌های چند باره در یک منطقه ناشی از همین موضوع بوده باشد در واقع برای کنترل وضعیت شبکه خاموشی‌های چند باره تحمیل می‌شود.