غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


گزارش همدلی از تناقض‌های کرونایی در سیستان و بلوچستان

سیاه‌نمایی یا نمای سیاه؟

همدلی| وضعیت سیستان و بلوچستان وخیم است. برخلاف سعید نمکی وزیر بهداشت که انتقادها از وضعیت سیستان‌وبلوچستان را «سیاه‌نمایی» خوانده و مدعی 300 تا 400 تخت خالی در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان شده بود، نمای اپلیکیشن ماسک از نقشه کشور وضعیت استان‌های جنوبی را به خصوص سیستان و بلوچستان را نابسامان نشان می‌دهد. بسیاری از این مناطق از جمله سیستان و بلوچستان در وضعیت قرمز و بخش‌هایی نیز در وضعیت قرمز تیره قرار دارند. 

55 درصد تست‌ها مثبت می‌شود

شنبه رئیس دانشگاه علوم پزشکی به خبرگزاری ایسنا گفته بود که از تست‌های کرونا که در منطقه سیستان انجام می‌شود حدود ۵۵ درصد آنها مثبت می‌شود. همچنین در  مورد شهرهای زاهدان، چابهار، ایرانشهر و زابل گفته می‌شود که روزانه بیش از دو هزار و ۳۰۰ تست کرونا انجام می‌شود که حدود ۳۹درصد آنان مثبت است. براساس گزارش‌ها کمبود کیت تشخیص کرونا نیز در این استان وجود دارد. سیدمحمد ‌هاشمی شهری رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در استان سیستان و بلوچستان در فاصله 24 ساعت جمعه تا شنبه گذشته را ۳۸۵ نفر گزارش داده است. به گفته او در این 24 ساعت ۲۸ مورد فوتی ثبت شده است.

 اگر تخت‌ها خالی است ...

مهدی شمس‌آبادی دادستان زاهدان هم به انتقاد از وضعیت بهداشت و درمانی استان و رسیدگی در بیمارستان‌ها و نبود تخت خالی پرداخت. این مقام قضایی عنوان کرد: وقتی مسئولان می‌گویند تخت خالی داریم آیا این با واقعیت انطباق دارد؟ اگر خود وزیر هم به سیستان و بلوچستان نمی‌آید، باید گروهی را میدانی و غیرمحسوس به استان بفرستد که در کل بیمارستان‌ها مشکلات را بررسی کنند و به عنوان ارباب رجوع وارد شوند. دادستان عمومی و انقلاب مرکز سیستان و بلوچستان در خصوص اظهارات وزیر درباره خالی بودن تخت‌ها در استان گفت: آیا واقعا تخت‌های بیمارستانی خالی است؟ اگر تخت‌ها خالی است چرا بیماران کرونایی در بیمارستان‌ها در اورژانس بستری هستند؟

 سردخانه‌ها پر شده است

شمس‌آبادی اظهار کرد: اگر تخت خالی باشد بیماران را در بخش بستری می‌کنند که تخت خالی وجود ندارد، هجمه بیماران زیاد است و افراد حتی به ما مراجعه می‌کنند که بیمارمان را می‌خواهیم بستری کنیم و بیمارستان‌ها تخت خالی ندارند. وی ادامه داد: سردخانه‌ها از جنازه پر شده و واقعیتی است که نمی‌توان انکار کرد، اگر دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت می‌خواهد موفق عمل کند باید حضور میدانی و نامحسوس داشته باشد و عده‌ای قابل اعتماد را به عنوان افراد عادی وارد بیمارستان‌ها کند تا درد مردم را حتی برای پذیرش در بیمارستان بفهمند. امروز نیز ایرج حریرچی معاون وزیر بهداشت اعلام کرد که موارد بستری در سیستان و بلوچستان چهار درصد از بستری کل کشور را تشکیل می‌دهد. 

 واکسیناسیون افراد بالای 50 سال 

وضعیت در سیستان و بلوچستان به گونه‌‌ای بود که حدود 10روز پیش تیم واکنش سریع وزارت بهداشت در سیستان و بلوچستان در این استان حاضر شد. ورود نوع دلتا از ‌‌ویروس کرونا به کشور از طریق مرزهای غربی به استان سیستان و بلوچستان وزارت بهداشت را بر آن داشته که در این استان از اولویت‌بندی خود برای تزریق واکسن دست بکشد. واکسیناسیون افراد بالای 50 سال با واکسن کووبرکت آغاز شده است. مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در سیستان و بلوچستان می‌گوید: ۲۸هزار دز واکسن ایرانی کووبرکت توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) به دانشگاه‌های علوم پزشکی زاهدان و ایرانشهر تحویل داده شده است.
از سوی دیگر معاون پرستاری وزارت بهداشت از اعزام ۲۳۰ پرستار  به صورت داوطلبانه به سیستان و بلوچستان خبر داد. مریم حضرتی، می‌گوید: در پی خیز موج  پنجم کووید ۱۹ و افزایش مبتلایان به این بیماری و درخواست دانشگاه‌های علوم پزشکی زاهدان، ایرانشهر و زابل با همکاری دانشگاه شهید بهشتی، تهران، مشهد، اسد آباد، تربت حیدریه، اراک، خراسان شمالی و همکاری مسئولانه و مدبرانه فرماندهی بهداری نیروی زمینی سپاه پاسداران تعداد ۲۳۰ نفر از گروههای پرستاری به صورت داوطلب به سیستان و بلوچستان در دو مرحله اعزام شدند.  او  افزود: ۳۰پرستار متخصص آی. سی. یو از دانشگاه‌های علوم پزشکی مذکور جهت ارتقای کیفی خدمات ارائه شده و فعال نمودن تیم تنفسی برای نظارت و مدیریت مراقبت کووید ۱۹ در مراکز درمانی این استان مستقر شدند.

 ورود اتباع بیگانه به کشور ممنوع

فرماندار هیرمند از ممنوعیت ورود اتباع بیگانه به کشور خبر داده است. مهدی سرحدی اول گفت: ترددها در مرز ایران و افغانستان کاملا کنترل می‌شود و در بخش ورود کامیون‌های ترانزیت هم از رانندگان تست گرفته می‌شود و پس از اطمینان از سلامتی کامل آنها اجازه ورود به کشور و ترانزیت صادر می‌شود. او اضافه کرد: ورود مسافر به داخل کشور به طور کلی ممنوع است ولی خروجی مسافر از داخل کشور به سمت افغانستان روزانه بین ۶۰ تا ۱۰۰ نفر بصورت متغییر داریم وآمار خروج مسافر ثابت نیست و بصورت متغییراست. تیمهای بهداشتی در مرز مستقرهستند و مرتبا تست‌های کرونا و تب سنجی را انجام می‌دهند. سرحدی گفت: در حوزه شهرستان هیرمند مشکل خاصی در زمینه بیماری کرونا نداریم و از لحاظ رنگ بندی اکنون نارنجی هستیم ولی چون محل زندگی تعدادی از کارکنان ادارات ما که در این شهرستان خدمت می‌کنند در زابل و زهک قرار دارد بنا براعلام ستاد ملی کرونا، کل منطقه سیستان از لحاظ رنگ‌بندی، قرمز تعیین شده، براین اساس دستورالعمل‌های ستادملی کرونا را براساس رنگ‌بندی قرمز به کار گرفته‌ایم تا مشکلی به وجود نیاید.

 طرح پایش سلامت و مراقبت بهداشتی مسافران ورودی به کشور

مهدی ولیپور، ‌‌رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر هم از پایش سلامت بیش از ۴۴۵هزار نفر در مبادی ورودی به کشور خبر داده و می‌گوید: طی این مدت ۱۳۷ نفر به دلیل داشتن علائم ابتلا به کووید۱۹ به قرنطینه منتقل شدند، تاکنون ۴۳هزار و ۲۴۳ تست پی‌سی‌آر و ۶۲ هزار و ۵۰۲ تست فوری کرونا از مسافران اخذ شده است.
 مهدی ولیپور با اشاره به اجرای طرح پایش سلامت و مراقبت بهداشتی مسافران ورودی به کشور که از روزهای پایانی اسفند سال ۱۳۹۹ آغاز شده و تاکنون نیز ادامه دارد گفت: در اجرای این طرح که با همکاری جمعیت هلال احمر همراه با وزارت بهداشت در حال اجراست؛ تاکنون ۴۴۵ هزار و ۵۰۵ مسافر ورودی به کشور مورد بررسی  وارزیابی سلامت قرار گرفته  وعلائم کرونا در آنان کنترل شده است. او  در پایان افزود: ۴۷۱ نیروی عملیاتی در اجرای این طرح مشارکت دارند، این طرح در ۲۸ ورودی کشور از جمله پایانه‌های مرزی، دریایی  وهوایی که در حال حاضر ۱۶ پایانه آن فعال است، اجرا می‌شود.