غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه:

زیرساخت‌ مرزهای کرمانشاه متناسب با ظرفیت‌های تجاری آن نیست

کرمانشاه-خبرنگار همدلی:رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه با اشاره به ظرفیت‌های بالای استان در حوزه تجارت خارجی، گفت: زیرساخت‌ مرزهای ما متناسب با ظرفیت‌های تجاری استان نیست.
کیوان کاشفی، با اشاره به سابقه تجارت استان کرمانشاه و نهادینه شدن صادرات و واردات در روحیه مردم استان، گفت: قدمت صد ساله اتاق بازرگانی کرمانشاه گواهی بر این مدعا است. آمارهای صادرات استان طی چند سال اخیر نیز نشان می‌دهد کرمانشاه یکی از قطب‌های صادرات کشور است.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران با بیان این‌که کرمانشاه معمولا از بعد صادرات در جایگاه ششم یا هفتم کشور قرار دارد، اضافه کرد: ۳۰ تا ۴۰درصد صادرات ایران به عراق نیز از طریق مرزهای استان ما صورت می‌گیرد.
رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه افزود: این ظرفیت‌های تجاری استان توقعات از زیرساخت‌های مرزی استان را بالا می‌برد، اما متاسفانه این زیرساخت‌ها در حال حاضر متناسب با ظرفیت‌های تجاری استان نیست.کاشفی با اشاره به تعدد مرزهای استان، تاکید کرد: این موضوع باعث شده آنطور که باید به تکمیل خدمات و زیرساخت‌ها در همه مرزها پرداخته نشود.

طرح جامع گمرک پرویزخان هرچه زودتر تعیین تکلیف شود

وی در ادامه به طرح جامع گمرک پرویزخان اشاره کرد که اجرای آن زمان‌بر و باعث ایجاد مشکلاتی شده و افزود: باید پرویزخان هرچه زودتر از این نابسامانی خارج شود.رئیس اتاق کرمانشاه با اشاره به قدمت بیش از ۱۴ ساله مشکلات مرز پرویزخان و تاکیدی که در تمام این سال‌ها بر حل این مشکلات وجود داشته، گفت: اگرچه پرویزخان همان مرز ۱۴ سال پیش نیست و کارهای زیادی در این مرز انجام شده، اما بخشی از مشکلات آن پابرجاست.وی با بیان این‌که از خدماتی که در مرز پرویزخان ارائه می‌شود رضایت چندانی وجود ندارد، گفت: تجار هر دو طرف ایران و عراق، کارگر و حتی مسئولین از این خدمات ناراضی هستند و باید فکری به حال بهبود خدمات این مرز شود.وی افزود: این مشکلات در شأن مرزی که روزانه ۷۰۰ تا هزار کامیون از آن تردد دارد، نیست.

خسروی دروازه تجارت ایران و سوریه

کاشفی در ادامه به ظرفیت‌های مرز خسروی به عنوان اولین مرز رسمی مشترک ایران و عراق اشاره کرد و گفت: فعالیت اقتصادی کنونی در این مرز اصلا در شأن خسروی نیست. وی با بیان این‌که این مرز می‌تواند دروازه ورود کالاهای ایران به سوریه، لبنان و مدیترانه آن هم در بازه زمانی کوتاه سه روزه باشد، یادآور شد: تلاش زیادی کردیم تا عراق مرز خسروی را نیز در کنار مهران به عنوان مرز ترانزیتی اعلام کند تا بتوانیم حمل مستقیم از خسروی تا سوریه را شاهد باشیم.وی با بیان این‌که نباید از ظرفیت مرز خسروی غافل شد، افزود: ارتقای فعالیت‌های تجاری مرز خسروی قطعا نیازمند تعریف یک پروژه ویژه و جداگانه است.

باب واردات از عراق را باز کنیم

عضو هیات رئیسه اتاق ایران موضوع مهم دیگری که باید در زمینه تجارت از مرزهای استان مد نظر قرار گیرد را باز شدن باب واردات از عراق دانست.کاشفی با بیان این‌که هرچقدر از عراق واردات کالا داشته باشیم طرف عراقی را هم درگیر کار کرده ایم، یادآور شد: اکنون که عمدتا صادرات به صورت یکطرفه به عراق صورت می‌گیرد، به نوعی دست ما زیر ساطور طرف مقابل است.
وی معتقد است، اگر تعاملات تجاری دو سویه باشد، دیگر شاهد مشکلاتی از طرف مقابل مانند بستن مرزها، وضع تعرفه‌ها و محدود کردن صادرات و ... نخواهیم بود.

لزوم برقراری صادرات خاک از مرز شیخ صله

کاشفی سپس به صادرات خاک از مرز شوشمی اشاره کرد و افزود: تجار درخواست دارند این صادرات از مرز شیخ صله هم برقرار شود.وی صادرات خاک را فرآیندی کاملا قانونی دانست و اظهار کرد: خاکی که صادر می‌شود خاک قیمتی نیست و صنایع فولاد با مازاد این خاک مواجهند که بخش بسیار کمی از آن صادر می‌شود.موضوع دیگری که عضو هیات رئیسه اتاق ایران به آن اشاره کرد مشکلات و قطع و وصل شدن مداوم سامانه گمرک بود که باعث خواب کامیون‌ها و کندی روند تجارت شده است.
 کاشفی افزود: آماده‌ایم با رایزنی با دستگاه‌های مختلف زیرساخت‌های مناسب فراهم شود تا دیگر شاهد این کندی سامانه نباشیم.وی همچنین خواستار تعامل بیشتر مدیران گمرک با طرف عراقی شد و عنوان کرد: هرچقدر رفت و آمد دو طرف بیشتر باشد، تسهیل و تسریع در فرآیندهای تجاری را خواهیم داشت.
وی در پایان از آمادگی اتاق کرمانشاه برای کمک به حل این مشکلات خبر داد و افزود: مسائلی که در استان قابل حل است را از طریق ظرفیت مسئولین استان و برپایی جلسات مشترک با گمرک پیگیری می‌کنیم و مسائل کلان از طریق اتاق ایران و ظرفیت نمایندگان مجلس قابل پیگیری است.

کمبود نیروها در گمرکات استان کرمانشاه

رئیس اتاق کرمانشاه همچنین از ناکافی بودن نیروهای گمرک در استان  کرمانشاه هم یاد کرد و گفت: قطعا نیازمند تقویت نیروها در گمرک هستیم.
کاشفی اظهار کرد: هنوز در مرزی مانند سومار نیروی کافی وجود ندارد و مرزی با حجم صادراتی مانند پرویزخان هنوز گارد گمرک و خودروی گشت برای مقابله با تخلفات ندارد.
کاشفی با تاکید بر این‌که مرزهایی مانند سومار، شیخ صله و شوشمی که رسمی شده‌اند نیز پتانسیل داشتن گمرک مستقل را دارند، گفت: این امر هم نیازمند تقویت نیروهای گمرک است.وی اعلام آمادگی کرد برای حل این مشکل نشستی با استفاده از ظرفیت نمایندگان استان در مجلس برگزار و این موضوع پیگیری شود.

گمرک کرمانشاه نیازمند جابه‌جایی

رئیس اتاق کرمانشاه سپس به مشکلات گمرک کرمانشاه و قرار گرفتن آن در دل شهر اشاره کرد و افزود: بیش از ۱۰ سال است که موضوع جابجایی گمرک کرمانشاه مطرح شده، اما هنوز اجرایی نشده است.
کاشفی خاطرنشان کرد: این جابجایی نیازمند شجاعت مدیریتی است تا دیگر شاهد ورود و خروج کامیون‌ها به این محدوده نباشیم.