غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


مدیرعامل آبفای استان کرمانشاه:

بسیاری از مردم هنوز خشکسالی را باور نکرده‌اند

کرمانشاه-خبرنگار همدلی:مدیرعامل آب و فاضلاب کرمانشاه با بیان این‌که بیشترین کاهش بارش در کشور مربوط به کرمانشاه است، در خصوص وضعیت آب شهر کرمانشاه در تابستان پیش‌رو ابراز نگرانی کرد.
علیرضا کاکاوند در نشست خبری، با اشاره به خشکسالی کشور و کاهش بارش‌ها در ایران، گفت: بیشترین کاهش بارندگی در سراسر کشور مربوط به کرمانشاه به میزان ۱۹۰ میلی‌متر بوده است. وی کاهش ۷۰ درصدی دبی چشمه‌ها که منبع اصلی تامین آب روستاهای استان است را از پیامدهای این خشکسالی دانست و عنوان کرد: در خصوص چاه‌ها نیز به طور میانگین سه لیتر در ثانیه کاهش دبی داشته‌ایم. به گفته این مسئول، دبی سراب قنبر که یکی از منابع اصلی تامین آب شهر کرمانشاه است از ۳۰۰ لیتر در ثانیه در سال گذشته، اکنون به ۱۰۵ لیتر در ثانیه رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه ادامه داد: درکنار کاهش منابع آبی، متاسفانه میزان مصرف همچنان بالا است، به‌گونه‌ای که در مناطق شهری ۱۷۴۱ لیتر در ثانیه (۱۰۵۰ لیتر آن مربوط به شهر کرمانشاه) و در مناطق روستایی ۲۸۳ لیتر در ثانیه کمبود آب داریم.
کاکاوند سرانه مصرف آب در کرمانشاه را ۲۲۳ لیتر در شبانه‌روز اعلام کرد و با بیان این‌که این عدد در کشور ۱۷۰ لیتر و در جهان کمتر از ۱۵۰ لیتر در شبانه روز است، یادآور شد: در کنار مصرف بالای مشترکین، مصارف غیرمجاز و غیرمنطقی هم داریم. وی معتقد است، این مصارف بالا منشا فرهنگی دارد و  آنچه از نحوه مصرف آب مشاهده می‌شود نشان می‌دهد بسیاری از مردم هنوز خشکسالی را باور نکرده‌اند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه راهکار اصلی رفع مشکل کم‌آبی شهر کرمانشاه را اجرای کامل طرح آبرسانی بلندمدت از سد گاوشان دانست که ۲۵۰۰ لیتر در ثانیه آب به شهر می‌رساند.
کاکاوند با بیان این‌که این طرح قرار بود سال ۱۳۹۴ اجرا شود اما هنوز عملیاتی نشده، خاطرنشان کرد:هم اکنون فقط ۷۰۰ لیتر در ثانیه از سد گاوشاه به صورت طرح اضطراری به کرمانشاه می‌رسد. وی اظهار کرد: آن‌طور که شرکت آب منطقه‌ای قول داده، قرار است تصفیه‌خانه که بخشی از این طرح است به طور اضطراری برای هزار لیتر در ثانیه (به‌جز ۷۰۰ لیتر کنونی) تا تیر ماه وارد مدار شود. در کنار این طرح باید مخازن و خطوط انتقال بین مخازن نیز اجرا شود و بخشی از مشکل آب شهر کرمانشاه به واسطه کمبود ۱۲۹ هزار مترمکعبی مخازن در شهر است. ضمن آنکه مسئولیت تامین آب بر عهده شرکت آب منطقه‌ای است. وی با بیان این‌که آب و فاضلاب از آب منطقه‌ای آب می‌خرد و آن را به مشترکین می‌فروشد، گفت: زمانی که کمبود آب داریم همه آب و فاضلاب را مقصر می‌دانند.
کاکاوند در ادامه از اقداماتی که برای کمک به تامین آب شهر کرمانشاه توسط آب و فاضلاب در حال انجام است نیز یاد کرد و گفت: سال گذشته یازده حلقه چاه جدید را برای شهر کرمانشاه وارد مدار بهره برداری کردیم و امسال نیز برای هفت چاه دیگر برنامه داریم که ظرف یک هفته آینده سه حلقه از این تعداد و تا ۲۰ روز آینده مابقی آنها وارد مدار می‌شود. وی سپس درباره این‌که اکنون کدام مناطق شهر کرمانشاه بیشتر مشکل قطعی دارند، گفت: سال گذشته عمده مشکل در ظفر، نوکان و ... بود که اکنون این مناطق آرام شده است.مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه اظهار کرد: اکنون نیز مجبوریم از ساعت ۱۴ تا ۱۷ مخازن میدان جمهوری، فردوسی و زیباشهر را نیم بست کنیم که شبکه هوا نگیرد که مناطقی از جمله زیباشهر، متخصصین، سعدی، خیام، بهار، منزه و بخشی از ارتفاعات مهدیه را تحت تاثیر قرار می‌دهد. وی تاکید کرد: در سایر نقاط شهر قطعی روزانه نداریم.
 همه چیز درباره قطعی آب محلات شهید جعفری و فردوسی
کاکاوند سپس به مشکل قطعی چند روزه آب در محدوده فردوسی و خیابان شهید جعفری اشاره کرد و گفت: متاسفانه در یکی از کوچه‌ها لوله گاز چسبیده به لوله آب کار شده بود که با عبور ماشین سنگین و وارد شدن فشار، لوله آب قیچی شده بود و به سختی نشت‌یابی شد.
کاکاوند با اشاره به تلاش فراوانی که برای پیدا کردن منشا این قطعی انجام شد، گفت: پیمانکار شرکت گاز که لوله گاز را اینگونه چسبیده به لوله ما کار کرده باید جوابگوی زیان قطعی آب پنج روزه شش تا هفت هزار مشترک این منطقه باشد. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه تاکید کرد: هم اکنون مشابه این مشکل در زیباشهر نیز رخ داده و سه شبانه روز است که نیروها مشغول کار در این منطقه هستند.
 پرت ۳۸ درصدی آب در کرمانشاه
کاکاوند در ادامه از وضعیت هدررفت آب در کرمانشاه هم یاد کرد و گفت: اکنون میانگین پرت آب در استان ۳۳ درصد است که از میانگین ۲۲ تا ۲۵ درصدی کشور بالاتریم. به گفته این مسئول، میانگین پرت آب در شهر کرمانشاه نیز ۳۸ درصد است که البته نسبت به گذشته که ۴۱ درصد پرت داشتیم، کاهش یافته است. وی بخشی از این پرت آب را مربوط به مشترکین غیرمجاز دانست و از شناسایی ۱۰ هزار مشترک غیرمجاز در کرمانشاه خبر داد که بسیاری از آنها خانه باغهای اطراف شهر هستند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با بیان این‌که جرائم انشعابات غیرمجاز اثرگذار نیست، یادآور شد: اقداماتی برای مقابله با این معضل در نظر گرفتیم که طی ۱۰ روز آینده تحرک خوبی در برخورد با انشعابات غیرمجاز رخ می‌دهد.کاکاوند خاطرنشان کرد: در زمینه آبیاری فضای سبز توسط شهرداری هم با مشکل جدی مواجهیم و آماده هستیم پساب تصفیه شده تصفیه خانه را برای آبیاری در اختیار آنها قرار دهیم.