غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


انتخابات 28 خرداد، هشتمین رئیس جمهور ایران را مشخص کرد

رئیسی 17،926،345

همدلی|  پرونده سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با پیروزی سیدابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه، بسته شد. به این ترتیب به‌زودی رئیسی از ساختمان مرکزی ریاست قوه قضائیه به پاستور نقل مکان می‌کند و باید منتظر انتصاب رئیس جدید قوه قضائیه از سوی رهبری باشیم. نتایج نهایی آرای انتخابات عصر روز جمعه از سوی وزیر کشور اعلام شد، ولی پیش از ظهر دیروز بسیاری از سیاسیون و از جمله نامزدهای انتخابات به رئیسی تبریک گفتند. پیش از همه حسن روحانی رئیس جمهوری بود که به رئیسی تبریک گفت. اعلام نتایج آرا واکنش‌‌های زیادی داشت، چرا که هم میزان مشارکت کمتر از 50درصد بود و هم عدد قابل توجهی از آرا باطل اعلام شد. 
صبح دیروز پیش از آن که نتایج نهایی شمارش آرا اعلام شود، حسن روحانی پیش‌دستی کرد و با تبریک پیروزی رئیسی به دفتر کار او در قوه قضائیه رفت. روحانی سپس به خبرنگاران گفت:«از ۱۲ مرداد آقای رئیسی رئیس جمهور همه ماست و همه به طور کامل از او و دولت قانونی او حمایت خواهند کرد. از امروز کاملا آماده هستیم تا هر لحظه و هر ساعت که لازم باشد من، وزرا و معاونان در خدمت ایشان باشیم تا دوران انتقالی به خوبی سپری شود و رئیس جمهور منتخب بتواند کابینه خود را تا پایان وقت مقرر آماده کند و از مجلس شوری اسلامی رای اعتماد بگیرد.»
رئیس دولت دوازدهم ادامه داد:‌ «بسیار خوشحالم که مردم عزیز ما به ندای آنان که به قهر با صندوق‌ها دعوت کرده بودند؛ توجهی نکردند و به ندای وجدان و کشور خود توجه و این انتخابات را خوب برگزار کردند.» سخنان رئیس جمهوری درباره میزان مشارکت در حالی است که آرای نهایی که از سوی وزارت کشور اعلام شده نشان می‌دهد که میزان مشارکت کمتر از 50درصد بوده است و بیش از نیمی از مردم در انتخابات شرکت نکرده‌‌‌اند. 
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود درباره رئیسی سخنان مثبتی گفت و تأکید کرد:«الحمدلله رئیس جمهور منتخب ما امروز شخصیتی است که در سال‌های اخیر در مناصب مهمی به ویژه در جایگاه ریاست قوه قضائیه حضور داشته است و در همه جلسات مهم کشور چه مربوط به مسائل فرهنگی، امنیتی، اقتصادی و سایر مسائل و جلسات مهم در کنار هم بوده‌ایم.ایشان کاملا از اوضاع کشور با خبر است و به ویژه از فراز و نشیب‌ها و مسائل این روزهای کشور از جمله کرونا و تحریم واقف است و امیدوارم کشور به بهترین شکل اداره شود و این بار سنگین مسئولیت روی دوش ایشان قرار گیرد و از خداوند برای ایشان در این مسئولیت طلب توفیق می‌کنم.»
 نخستین سخنان رئیس جمهوری منتخب
رئیسی پس از دیدار با روحانی اولین واکنش خود را در جمع خبرنگاران نسبت به پیروزی‌اش اعلام کرد. او در سخنانش گفت: «حتما با مجلس، نخبگان و صاحب‌نظران، برای شکل دادن دولت جدید به منظور بازکردن گره‌‌های کشور تلاش خواهیم کرد، به گونه‌‌‌‌ای که امیدی که در مردم عزیزمان نسبت به آینده ایجاد شده است، افزون شود. در دولت جدید همه تلاش خود را برای بازکردن گره‌‌های کشور به ویژه در زمینه مشکلات معیشتی مردم به کار خواهیم بست.از همه مردم عزیز کشور و نامزدهای محترم که با شوق و اشتیاق در تجلی انتخاباتی پرشور نقش‌آفرینی کردند، سپاسگزاری می‌کنم.به ویژه از نقش مقام معظم رهبری در راس همه از رهبر معظم انقلاب اسلامی در ایجاد زمینه چنین حضوری که همه مردم و جمهور در شکل‌گیری دولت جدید نقش ایفا کنند، صمیمانه تشکر می‌کنم.»
 تبریک زودهنگام همتی
عبدالناصر همتی نیز جزء اولین نفراتی بود که به رئیسی تبریک گفت. او هم مانند روحانی قبل از آن که نتایج نهایی اعلام شود در پیامی به رئیسی گفت: «امیدوارم دولت حضرتعالی با تدابیر و اقدامات خود در صحنه داخلی و بین‌المللی تحت زعامت حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، موجبات سرافرازی جمهوری اسلامی ایران، بهبود معیشت و زندگی همراه با آسایش و رفاه ملت بزرگ ایران را فراهم سازد.»
 آمار نهایی
بعد از تبریک‌‌ها،عصر روزگذشته عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در نشست خبری آمار نهایی انتخابات ریاست جمهوری روز جمعه را اعلام کرد. او گفت:«از کل واجدین شرایط ۵۹ میلیون  و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر کل آرای ماخوذه، ۲۸میلیون و ۹۳۳ هزار و ۴ نفر در انتخابات مشارکت داشتند که این مشارکت 8/48(چهل و هشت و هشت دهم) درصد است.»   17،926،345
وزیر کشور افزود: «سید ابراهیم رئیسی  با ۱۷ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۳۴۵ رای حائز مقام اول و از سوی مردم عزیز ما امانت‌دار دستگاه اجرایی و به عنوان رئیس جمهوری انتخاب شد. محسن رضایی میرقائد با سه میلیون و ۴۱۲ هزار و ۷۱۲ رای و عبدالناصر همتی با دو میلیون و ۴۲۷ هزار و ۲۰۱ نفر در رتبه بعدی قرار گرفتند. سیدامیرحسین قاضی‌زاده‌‌هاشمی با ۹۹۹ هزار و ۷۱۸ نفر در رتبه چهارم قرار گرفت و بقیه آرا به عنوان آرا باطله ماخوذه ۳ میلیون و ۷۲۶ هزار و ۸۷۰ رای است.»