غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


در روزهایی که فضای سیاسی بر کشور حاکم است، بازار سرمایه بیش از گذشته زیر ذره‌بین سهامداران قرار گرفته است

چراغ قرمز بورس در هفته منتهی به انتخابات

همدلی|  در آخرین روز کاری هفته گذشته در تالار شیشه‌ای، شاخص کل بورس بیش از دو هزار واحد دیگر ریزش کرد تا دامنه ریزش‌های پی‌درپی بازار سرمایه به هفته منتهی به انتخابات کشیده شده و این بازار در هفته گذشته نیز با چراغ قرمز به پایان برسد. بازار سرمایه هفته گذشته را با چراغ قرمز آغاز کرد و با چراغ قرمز نیز به پایان برد. به طوری‌که در روز شنبه شاخص کل بورس با ۶۹۷۳ واحد کاهش در رقم یک میلیون و ۱۴۴ هزار واحد ایستاد.   در روز یکشنبه نیز شاخص کل بورس با ۳۶۶۳ واحد کاهش به رقم یک میلیون و ۱۴۱ هزار واحد رسید. ورق حرکت شاخص کل بورس در روز دوشنبه برگشت و این شاخص با ۸۹۸۹ واحد افزایش رقم یک میلیون و ۱۵۰ هزار واحد را ثبت کرد. این در حالی است که شاخص کل با معیار هم وزن در این روز با ۹۰۰ واحد کاهش به رقم ۳۷۶ هزار و ۳۲۸ واحد رسید. البته روند حرکت شاخص کل در روز سه‌شنبه باز هم منفی شد و شاخص کل بورس در این روز با ۴۴ واحد کاهش در رقم یک میلیون و ۱۵۰ هزار واحد ایستاد. در روز چهارشنبه نیز شاخص کل بورس با ۲۴۵۸ واحد کاهش رقم یک میلیون و ۱۴۷ هزار واحد را ثبت کرد. روشن ماندن چراغ قرمز بورس در هفته‌ای که گذشت در حالی بود که در روزهای اخیر در نشست رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اعضای شورای مشورتی بورس، موضوعات و سرفصل های مربوط به «بسته سیاستی پشتیبانی و مانع زدایی بازارسرمایه از تولید» و «طرح ارتقای جایگاه و عملکرد بازارسرمایه» ارائه شد و مورد بحث و بررسی اعضای شورا قرار گرفت. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، درمورد محور نشست مذکور توضیح داد: «بازار سرمایه در دو سال گذشته شاهد تحولات بسیاری بود و از لحاظ اندازه، حجم فعالیت و حضور مردم، رشد چشمگیری داشته که همین تحولات سریع برخی از معادلات را تغییر داده است. ساختار، نیرو و امکانات سازمان بورس باید با اندازه و حجم امروز بازار سرمایه و مسائلی که با آن روبرو است مورد بازبینی و متناسب سازی قرار گیرد. این ظرفیت ها نه تنها در ساختار سازمان بورس بلکه باید در همه ارکان بازار ایجاد شود تا به نیازهای موجود پاسخ مناسبی داده شود». 
محمد علی دهقان دهنوی با اشاره به ارائه دو طرح کلی در این حوزه از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار، اظهار کرد: «یکی از این طرح ها در مرکز پژوهش سازمان بورس با هدف آسیب شناسی مسائل و چالش های بازار سرمایه پیرامون ایفای نقش پشتیبانی و مانع زدایی از تولید تهیه شده و طی آن راهکارهایی برای بیش از ۴۰ الی ۵۰ مورد از چالش‌ها و مسائل بازار سرمایه، پیش بینی شده است. در اقدامی دیگر، مقرر شد در طرحی با عنوان طرح ارتقای جایگاه و عملکرد بازارسرمایه، لزوم و نحوه تدوین برنامه بهبود جایگاه و عملکرد بازار سرمایه مطرح و مسائل و مشکلات طرح شده در قالب کارگروه های تخصصی و با حضور کارشناسان، صاحبنظران، فعالان بازار سرمایه و مدیران بخش های مختلف مورد بررسی قرار گیرد». حالا اظهارنظرهای مختلفی درباره چشم‌انداز این بازار در دوران بعد از انتخابات مطرح است. بسیاری از آگاهان این حوزه بر این باور هستند که همه چیز بازار سرمایه به نحوه عملکرد دولت بعدی مرتبط است. در همین زمینه یک کارشناس بازار سرمایه روز گذشته به ایرنا گفت: «بعد از مشخص شدن رییس جمهوری منتخب مردم، فعالین بازار سرمایه وعده های ارائه شده انتخاباتی فرد پیروز شده را در تبلیغات خود در رابطه با بازار سرمایه مرور خواهند کرد و  همچنین در کنار آن گمانه زنی های مربوط به این موضوع که چه افرادی در کابینه دولت جدید به خصوص تیم اقتصادی خواهند بود را مورد بررسی قرار می‌دهند». به گفته این کارشناس: «در رابطه با پیش بینی وضعیت بازار بعد از انتخابات باید این موضوع مدنظر باشد که افراد تیم اقتصادی دولت چه دیدگاه اقتصادی را در کشور خواهند داشت؛ چراکه به طور حتم بازار سرمایه از این موضوع تاثیر می‌پذیرد و سرمایه گذاران براساس آن، تصمیمات لازم جهت ورود سرمایه های خود به این بازار را اتخاذ می‌کنند». این کارشناس بازار سرمایه با بیان این‌که در عوامل بنیادی بازار شاهد وجود ثبات در معاملات بورس هستیم، گفت: «همچنان نرخ ارز و قیمت های جهانی بدون نوسان خاصی هستند، این موضوع یکی دیگر از عواملی است که باعث شد تا بازار سرمایه در این مدت چندان دچار نوسانات قیمتی در سهام شرکت‌ها نباشد». 
به گفته وی، از سوی دیگر گزارشاتی که از بازارهای موازی می‌رسد و مقایسه آنها با یکدیگر، نشان دهنده کاهش بیش از گذشته قیمت ها در این بازارها است که این موضوع بیانگر تمایل مردم برای ورود سرمایه هایشان به بازار سهام است و احتمال رونق دوباره این بازار تا چند وقت آینده خواهد بود.
علیرضا تاج بر، کارشناس ارشد بازارسرمایه نیز در این زمینه به صدای بورس درباره پیش بینی بازار گفت: «در حال حاضر پارامترهای بنیادی بورس در بهترین شرایط خود در چند سال گذشته قراردارد». 
در مجموع گفته می‌شود افزایش نرخ جهانی کالاهای اساسی، تثبیت نرخ دلار، کاهش فشار تحریم ها در کنار اصلاح قیمتی شدید سهام طی ۹ماه اخیر و احتمال گشایش در روابط بین الملل و قانون مالیات بر عایدی سرمایه، شرایط ویژه ای را برای بسیاری از سهام حاضر در بورس کشور فراهم آورده است.