غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


واکنش‌ها به تجمع حامیان یک نامزد بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی

«میتینگ» با کرونا

همدلی| سیدابراهیم رئیسی از جمله نامزدهای انتخابات است که در ماه‌های گذشته کمترین حضور را در شبکه‌های اجتماعی داشته است. هرچند که حامیان او برای تبلیغ از فضای مجازی استفاده‌‌ می‌کنند، ولی شخص او مانند سایرین در شبکه‌های اجتماعی حاضر‌ نمی‌شود. بسیاری از فعالان سیاسی و مقامات ارشد کشور طی ماه‌های گذشته حداقل یا در توئیتر یا در کلاب‌هاوس حاضر شده‌اند و به برخی سوالات پاسخ داده‌اند. اما رئیسی همچنان از این فضاها و ارتباط مستقیم با مردم در شبکه‌های مجازی خود را دور نگه داشته است. حالا هم که موعد تبلیغات انتخابات در روزهای شیوع کرونا است، او دوباره به سبک و سیاق سابق مسیر دیدار رو در رو با مردم را در پیش گرفته است. مسیری که انتقادات بسیاری را در پی داشته، چرا که در این مدت که کرونا جان مردم را تهدید‌‌ می‌کرد، بسیاری از مراسم‌های عمومی از جمله مراسم‌های مذهبی و عبادی مانند نماز جمعه تعطیل شدند. 
چهارشنبه شب حامیان سیدابراهیم رئیسی در اهواز کرونا را فراموش کردند و بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی در اهواز گرد هم جمع شدند. محل برگزاری این میتنیگ انتخاباتی ورزشگاه تختی اهواز بود. هرچند که محل انتخاب شده محیط سربسته نبود؛ اما ازدحام جمعیت باعث شد که پروتکل‌های بهداشتی رعایت نشود. وقتی تصاویر این تجمع روی خروجی رسانه‌ها قرار گرفت به سرعت در شبکه‌های اجتماعی منتشر و مورد انتقاد جدی فعالان اجتماعی و سیاسی قرار گرفت. این تجمع در حالی انجام شد که کشور همچنان درگیر کروناست و ایران جزء کشورهایی است که هنوز نتوانسته واکسیناسیون کرونا را برای 20درصد جمعیت کشور انجام دهد.
همین اتفاق هم باعث شد تا رئیس جمهوری و اعضای ستاد مقابله با کرونا واکنش نشان دهند. روز پنج شنبه در جلسه کمیسیون‌های تخصصی ستاد مقابله با کرونا قرارگاه عملیاتی ستاد ملی گزارشی از میزان رعایت پروتکل‌ها در تجمعات تبلیغاتی نامزدهای انتخابات ۱۴۰۰، فعالیت تبلیغاتی ستادهای انتخاباتی و همچنین آموزش و اطلاع‌رسانی در این زمینه از سوی رسانه‌ها با همکاری کمیته تبلیغات و اطلاع‌رسانی ارائه و تاکید کرد در مورد بروز برخی تخلفات که از سوی طرفداران برخی نامزدها در زمینه عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی صورت گرفته، مکاتبات لازم انجام و هشدارهایی به ستادهای انتخاباتی  داده شده است.
در همین زمینه کمیته بهداشت و درمان با ابراز نگرانی نسبت به عدم رعایت پروتکل‌ها و عادی‌انگاری‌هایی که توسط برخی نامزدها در استان‌ها انجام گرفته، از نامزدهای انتخابات ۱۴۰۰ خواست دعوت از مردم برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی در تبلیغات انتخاباتی را در اولویت فعالیت‌های خود قرار دهند.
رئیس جمهور پس از این گزارش به قرارگاه عملیاتی دستور داد با توجه به استقرار این قرارگاه در وزارت کشور و برعهده داشتن مسئولیت اجرای انتخابات از سوی وزیر کشور، با جدیت و قاطعیت هر چه تمام‌تر نسبت به ارائه هشدارها و اخطارهای لازم اقدام فوری را انجام داده و با نامزدهای متخلف در این خصوص برخورد قاطع و جدی صورت گیرد و اقدامات انجام شده به مردم اطلاع‌رسانی شود.
روحانی با بیان این‌که کسانی که قرار است در کشور حافظ قانون باشند، نباید قانون‌شکنی کنند، گفت:«کادر درمان و مدافعان سلامت انتظار ندارند کسانی که قرار است بالاترین پست اجرایی کشور را اشغال کنند، این چنین نسبت به کادر درمان اجحاف کرده و برای آنها مشکل بیافرینند.»
این تجمع‌های انتخاباتی در حالی از سوی برخی نامزدها دنبال‌‌ می‌شود که در ماه‌های گذشته بیشتر نامزدها و فعالان سیاسی تلاش کرده‌اند به خاطر شیوع کرونا تبلیغات خود را به فضای مجازی منتقل کنند و گردهمایی‌ها را از همین طریق دنبال کنند. ضمن این که در ایام شیوع کرونا هم بسیاری از مراسم‌های مذهبی و عبادی که هیچ گاه در ایران بعد از انقلاب تعطیل نشده بود، برگزار نشد، ولی حالا انتخابات موجب شده تا تجمعات بدون رعایت پروتکل‌ها دنبال شود.
البته انتقادات از برگزاری تجمعات بی‌تأثیر نبود، هرچند که رئیسی و حامیانش سعی کردند سکوت کنند. بعد از آن که تصاویر تجمع اهواز منتشر شد، رسانه‌های حامی رئیسی تنها روی این موضع تأکید کردند که استقبال باشکوهی از رئیسی در اهواز انجام شده است و جمعیت کثیری در سخنرانی او گرد هم جمع شدند. این رسانه‌ها دیگر اشاره‌‌ای به تخلف بهداشتی انجام شده نکردند. اما بعد از آن که انتقادات گسترده شد آنان نوشتند که این تجمع در فضای باز انجام شده است. با این حال رئیسی تا به حال در این باره سکوت کرده است و مسئولان ستاد انتخاباتی او در اهواز هم توضیحی نداده‌اند. اما لغو میتینگ‌های مشابه در شهرهای دیگر نشان داد که انتقادات کارساز بوده است. رئیسی قرار بود که بعد از اهواز در شیراز دوباره سخنرانی کند، اما این مراسم لغو شد. درباره لغو این مراسم سیدمحی الدین طاهری رئیس ستاد انتخاباتی رئیسی در فارس به ایرنا گفت:«ورزشگاه حافظیه یکی از گزینه‌های مکان سخنرانی بود و چیزی قطعی نشده بود و همچنان ما به‌دنبال هماهنگی سفر بودیم که این افراد برای نشان دادن خود و سوءاستفاده‌های مختلف اقدام به انتشار خبر سفر کردند.»
حجت‌الاسلام والمسلمین طاهری همچنین در ادامه کرد: «در موضوع علت لغو سفر، بحث سلامت مردم مطرح بود و دغدغه شخص حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی به خطر افتادن سلامتی مردم بود.»
وی گفت: «به عنوان نمونه، در اهواز با وجود آنکه یک مکان بزرگ برای سخنرانی در نظر گرفته شده بود و با گذاشتن صندلی و نظم خاصی سعی در حفظ پروتکل‌های بهداشتی شده بود، با این حال به دلیل شور و هیجان مردم عملا پروتکل‌ها رعایت نشد و بنابراین با اعلام ستاد مرکزی انتخاباتی رئیسی، تمامی سفرهای استانی وی تا اطلاع ثانوی لغو شده است.» این سخنان طاهری نشان‌‌ می‌دهد که حداقل بخشی از اعضای ستاد انتخاباتی رئیسی پذیرفته‌اند که آن چه در اهواز اتفاق افتاد رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی بوده که‌‌ می‌تواند جان شهروندان اهوازی را تهدید کند. به نوعی این رفتار قانون‌شکنی و بازی با جان مردم بوده است. البته در عین حال سایر نامزدهای اصول‌گرا نیز تجمع‌های انتخاباتی داشته‌اند اما سعی کرده‌اند که یا آن را در فضای باز و با جمعیت کمتر برگزار کنند، یا این که حداقل روی حضور جمعیت زیاد در مراسم خود مانور ندهند تا به دلیل رعایت نکردن اصول بهداشتی مورد انتقاد قرار نگیرند.