غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


هفته سرنوشت‌ساز لبنان

اوضاع اجتماعی، اقتصادی و معیشتی لبنان اجازه تعلل بیشتر در تشکیل دولت را نمی‌دهد و هفته جاری که از روز دوشنبه آغاز ‌شد در این باره سرنوشت ‌ساز خواهد بود.
به گزارش ایرنا، لبنان در پی اعتراض‌های اجتماعی دو سال پیش و تغییر دولت همچنان با چالش‌های گوناگون مواجه است و به سبب اختلاف‌های گروه‌ها و جریان‌های سیاسی و شکاف‌های مذهبی و قومی، فردی که به عنوان نخست وزیر از سوی رئیس جمهوری مامور تشکیل کابینه  شده است تاکنون نتوانسته کابینه خود را تشکیل دهد.
«میشل عون»، رئیس جمهوری لبنان پس از کش و قوس‌های فراوان سیاسی و در پی انفجار بندرگاه بیروت که خسارت‌های فراوانی در پایتخت به بار آورد، آبان ۹۹ «سعد الحریری» را مامور تشکیل کابینه کرد؛ اما الحریری به علت کارشکنی و نگاه به بیگانگان هنوز و با گذشت نزدیک به هفت ماه نتوانسته کابینه خود را معرفی کند.
این در حالی است مقام‌ها و جریان‌های لبنانی در این مدت کوشش‌های فراوانی برای برون رفت کشور از این وضعیت بغرنج انجام داده‌‌اند و با وجود همه طرح‌ها و ابتکارهای سیاسی، الحریری همچنان از زیر بار مسئولیت شانه خالی می‌کند امری که می‌تواند در صورت تداوم اوضاع لبنان را بیش از پیش پیچیده و بحرانی کند و حتی کشور را تا آستانه فروپاشی سوق دهد.
یکی از طرح‌هایی که برای برون رفت از این بحران ارائه شده ابتکار عمل و طرح «نبیه بری»، رئیس مجلس لبنان است، وی در دو هفته گذشته گفت و گوها و نشست‌های گسترده‌ای را با مقام‌ها و جریان‌های گوناگون سیاسی آغاز کرده و به نظر می‌رسد رایزنی‌های بری در حال نتیجه دادن است. 
در همین پیوند نیز تارنمای روزنامه منطقه‌ای «الشرق الاوسط» نوشته است که به نظر می‌آید لبنان برای پایان بن بست سیاسی راهی جز اجرای طرح پیشنهادی «نبیه بری»، رئیس مجلس لبنان، در پیش ندارد.
یک نماینده برجسته مجلس لبنان که نخواسته نامش فاش شود تأکید کرده که «پاتریک دورل»، مشاور رئیس‌جمهوری فرانسه و از مسئولان پرونده لبنان در پاریس، با جدیت در حال پیگیری طرح بری و تماس با مقام‌های لبنانی برای پیشبرد این طرح به عنوان آخرین کوشش برای جلوگیری از فروپاشی کامل لبنان است.
به گفته این مقام، وضعیت اجتماعی و اقتصادی و معیشتی لبنان اجازه تعلل بیشتر در تشکیل دولت را نمی‌دهد و هفته جاری که از امروز آغاز می‌شود در این باره سرنوشت‌ساز خواهد بود.
این منبع گفته است که نبیه بری به دور از هیاهوی رسانه‌ای به تماس‌های خود با طرف‌های ذی‌ربط ادامه می‌دهد و مسئولیت آنها در پایان وضعیت بحرانی کشور را یادآور می‌شود.
وی می‌گوید که تا اینجای کار«تا میانه مسیر پیش رفته ایم و نیم دیگر راه مانده تا دولت تشکیل شود».
بری که هفته گذشته با «سعد الحریری» دیدار کرد، به محض پایان این دیدار «علی حسن خلیل»، معاون سیاسی رئیس مجلس لبنان و «حسین خلیل»، معاون سیاسی دبیرکل حزب‌الله را مأمور مذاکره با «جبران باسیل» داماد رئیس جمهوری و از شخصیت‌های سیاسی مهم لبنان کرد.
به گفته این منبع پارلمانی، دیدار این دو مقام با جبران باسیل مثبت بوده و او فرصت خواسته تا درباره دو ‌مسئله با رئیس جمهور به تفاهم برسد اما در ظاهر تاکنون تفاهم لازم به دست نیامده است.
وی افزوده که تهدید باسیل درباره استعفای نمایندگانش در مجلس نیز ره به جایی نبرده و حزب‌الله و دیگر گروه‌های متحد تأکید کرده‌اند که با این استعفا همراه نخواهند شد. در این صورت طرح باسیل برای برگزاری انتخابات پیش از موعد شکست خواهد خورد و او فقط نمایندگانش در مجلس را از دست می‌دهد.
هفته گذشته یک منبع نزدیک به «نبیه بری»، رئیس مجلس لبنان، تأکید کرد که تحرک‌های مثبتی آغاز شده و بری به‌زودی نتایج رایزنی‌های خود با نیروهای سیاسی لبنان را به اطلاع رئیس جمهوری و «بشاره الراعی»(رهبر مسیحیان لبنان) خواهد رساند.
با وجود این اختلافات، این منبع نزدیک به رئیس مجلس لبنان گفته که مشکلات رو به حل شدن خواهد رفت، چون بری عزم خود را جزم کرده و معتقد است که اتلاف وقت بیشتر جایز نیست.