غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


امام جمعه موقت تهران با دفاع از نامزدهای اصول‌گرا، انتقادات تندی درباره همتی و مهرعلیزاده مطرح کرد:

تهدید به ردصلاحیت

همدلی| مناظره اول سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری واکنش‌های مثبتی نداشت. نه در فضای مجازی فعالان شبکه‌های اجتماعی از آن تعریف کردند و نه فعالان سیاسی. جدای از این برای عبدالناصر همتی و محسن مهرعلیزاده هم تهدیدهای متعددی در پی داشته است. روز گذشته امام جمعه موقت تهران با اشاره انتقادات مهرعلیزاده و همتی از رئیسی رسما تهدید کرده که ممکن است این دو رد صلاحیت شوند. با این حال همتی در حال پیش روی است و توانسته به شرایط بهتری در بین گروه‌های سیاسی اصلاح‌طلب دست پیدا کند. مناظره اول با موضوع اقتصادی در کل برای همه نامزدها خیلی خوب نبوده است. از روز جمعه تا دیروز بسیاری از فعالان سیاسی نسبت به آن انتقاد کردند.  علی محمد نمازی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در خصوص نخستین مناظره انتخابات ریاست جمهوری گفت: «مناظره هم اشکال ذاتی داشت و هم اشکال در نحوه پاسخگویی کاندیداها بود. مناظره یعنی تبادل نظر برای رسیدن به حقیقت و معمولا بین دو نفر برگزار‌ می‌شود و از ویژگی‌های آن این است که انصاف رعایت شده یعنی مبنای قضاوت انصاف باشد. مخالفان نظام در خارج باید خیلی زحمت‌ می‌کشیدند تا بتوانند این حرف‌ها را به دست بیاورند. راحت توسط خود کاندیدا گفته شد. فکر‌ می‌کردند کاندیدا را در تنگنا قرار‌ می‌دهند ولی موجب آبروریزی برای نظام شد.» به گزارش برنا، او افزود:«مناظره باید بین دو نفر و با یک سوال و موضوع باشد و وقت کافی در اختیار آنها گذاشته شود تا فرصت کافی برای جواب دادن داشته باشند. سوالات به این مهمی مثل تورم، نقدینگی، کاهش ارزش پول ملی با ۴ دقیقه زمان، قابل تبیین نیست.» محمدرضا عارف نیز دیروز در گفت وگو با ایسنا از مناظره‌ها نقد کرد و افزود:«آنچه بیش از هر چیز در مناظرات اخیر، اذهان را به خود مشغول کرده، سقوط اخلاق سیاسی است. قرار بود در نظام جمهوری اسلامی ایران، جمهوریت، متصف به ارزش‌های اسلامی، از جمله اخلاق باشد. وقتی جمهوریت تحت‌الشعاع قرائت‌های سلیقه‌ای قرار‌ می‌گیرد و قرائت ضد حقوق مردم میدان‌داری‌ می‌کند، اسلام اخلاقی و انسانی در حاشیه قرار‌ می‌گیرد. معتقدم اگر با تفسیری حقوقی به بررسی صلاحیت‌ها پرداخته‌ می‌شد، کاندیداهای حاضر در عرصه، بسی اخلاقی‌تر، انسانی‌تر و اسلامی‌تر عمل‌ می‌کردند.»
در جریان مناظره روز جمعه دو طرف یعنی یک طرف همتی و مهرعلیزاده و طرف دیگر پنج نامزد اصول‌گرا علیه یکدیگر صحبت‌های تندی را مطرح کردند ولی با این حال گویا کمیسیون تبلیغات انتخابات صداوسیما تنها به یک طرف دعوا را به رسمیت‌ می‌شناسد و تنها به آنان وقت پاسخگویی‌ می‌دهد. دیروز ستاد رئیسی اعلام کرد که قرار است او پنج دقیقه در پاسخ به اتهامات صحبت کند.
در واکنش به این خبر همتی در توئیتی با هشتگ آزمون عدالت و پنج در برابر یک نوشت:«در جریان مناظره، نامزدهای پوششی به همراه نامزد اصلی، ۲۹ بار با بردن اسم بنده به من تهمت زدند. با توجه به ‌این‌که به رقیب اصلی بنده ۵ دقیقه فرصت اضافی داده شد بنابر محاسبات انجام شده باید ۲۰ دقیقه فرصت اضافی برای پاسخگویی به بنده هم اختصاص یابد.» امروز عصر دومین دور از مناظرات انتخاباتی برگزار‌ می‌شود و برخی پیش‌بینی‌ می‌کنند که همان ترکیب دو به پنج با محوریت همتی و رئیسی ادامه داشته باشد. 

 تهدید به رد صلاحیت

هزینه‌های مناظره اول برای همتی و مهرعلیزاده بیشتر از همه بوده است. روزگذشته که روزنامه کیهان به این دو حمله کرد. به‌علاوه محمدعلی موحدی کرمانی امام جمعه تهران نیز با انتقاد از سخنان مهرعلیزاده و همتی علیه رئیسی آنان را تهدید کرد. به گزارش مهر موحدی کرمانی گفت:«این صحنه خیلی صحنه دردناکی بود. اینها باید بدانند هیچ‌کس از دروغ و تهمت به هیچ جا نرسیده است. چقدر دروغ به خاندان پیامبر نسبت دادند و چقدر به امام حسین(ع) اهانت کردند، اما ببینید عظمت امام حسین دنیا را پر کرده است.» خطیب نماز جمعه تهران ضمن هشدار به نامزدهایی که از نظر وی در روند مناظره «رویه اهانت را در پیش گرفتند»،تاکید کرد:«بترسید که گرفتار رد صلاحیت خود توسط شورای نگهبان شوید که در این صورت مبتلا به رسوایی و خواری در دنیا و عذاب الهی در آخرت خواهید شد.» البته موحدی کرمانی در بخش دیگری از سخنان خود از صحبت‌های پنج نامزد اصول‌گرا دفاع کرد. پیش از این اعضای شورای نگهبان اعلام کرده بودند چون نظارت این شورا بر انتخابات استصوابی است در نتیجه آنان‌ می‌توانند بعد از اتمام بررسی صلاحیت‌ها، بر اساس تشخیصی که دارند نامزدی را رد صلاحیت کنند. 

 حمایت از همتی 

با این حال اوضاع در همه جوانب برای همتی بد نبوده است. هرچند که هنوز جبهه اصلاحات ایران بر موضع قبلی خود اصرار دارد و قرار نیست از نامزدی در انتخابات حمایت کند، اما برخی احزاب اصلاح‌طلب تغییر مسیر داده‌‌اند و وارد گود شده‌‌اند. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در گفت‌وگویی اظهار کرد:«ورود عبدالناصر همتی به صحنه انتخابات ریاست جمهوری به عنوان یک مدیر اجرایی با تجربه و با سابقه خوب، نقطه امیدی برای حل معضلات و گرفتاری‌ها و مشکلاتی است که بدان مبتلا هستیم. شرایط سخت اقتصادی و سیاسی کشور خانواده‌ها و آینده جوانان و نسل آتی ما را تهدید می‌کند و مشکلات فزاینده‌ای را در افق نزدیک و دور نشان می‌دهد و حضور آقای همتی نقطه عطفی در این میان است.»
کرباسچی اظهار امیدواری کرد:«انشاالله آقای همتی به عنوان یک مدیر اقتصادی توانمند، بتواند قدمی برای حل معضلات کشور بردارد و به دور از ناامیدی‌ها و شرایط سختی که تبلیغ می‌شود و البته امید‌های واهی بعضی از متوهمین قدمی برای اصلاح شرایط اقتصادی کشور و به طبع آن شرایط اجتماعی و سیاسی داخلی و خارجی بردارد.»
روزنامه کارگزاران سازندگی هم به تازگی شروع به تبلیغاتی برای همتی کرده است. بخشی از نیروهای احزاب اصلاح‌طلب هم در شبکه‌های اجتماعی در حال تبلیغ برای همتی هستند. اما هنوز بسیاری از احزاب اصلاح‌طلب موضع‌گیری درباره حمایت از همتی یا مهرعلیزاده نداشته‌‌اند. با این حال تلاش همتی و مهرعلیزاده برای جلب حمایت آنان ادامه دارد. دیروز مهرعلیزاده در نشست خبری خود اعلام کرد که رایزنی‌هایش با جبهه اصلاحات ایران همچنان ادامه دارد. او وعده داد که در صورتی پیروزی در انتخابات مطالبات اصلاح‌طلبان را پیگیری‌ می‌کند. با وجود آن که مهرعلیزاده بیشتر فعال سیاسی بوده و بیشتر با برند اصلاح‌طلبی شناخته‌ می‌شود ولی از همتی در جلب توجه فعالان سیاسی عقب مانده و الان بیشتر بحث‌ها با محوریت همتی است.