غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


سیر تحول هشت ساله سلامت البرز؛

جهش ۳.۵ برابری امکانات درمانی و پیشگامی در ساخت واکسن کرونا

رشد۳.۵ برابری تخت‌ها‎‌ی بیمارستانی و ایجاد حدود۱۰۰ هزار متر مربع فضای جدید درمانی به استناد آمار رسمی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز‌،‎‌ حاصل نگاه تحول محور دولت تدبیر و امید به بخش بهداشت و سلامت این استان در هشت سال گذشته است. استان پرجمعیت البرز با وجود همجواری با پایتخت تا قبل از سال ۹۲ یکی از محروم ترین مناطق کشور به لحاظ امکانات بهداشتی و درمانی به شمار می‎‌رفت و این محرومیت امکاناتی همواره از مهمترین مشکلات مردم و  دغدغه‌ها‎‌ی مسوولان منطقه بود که ه اجرای طرح تحول سلامت در پرتو نگاه ویژه دولت تدبیر و امید جان تازه ای به بخش سلامت این استان بخشید. بازخوانی وضعیت  امکانات بهداشتی و درمانی استان البرز تا قبل سال ۱۳۹۲ نشان می‎‌دهد که ساکنان این استان در کمبود ساده ترین امکانات تا نیازهای تخصصی درمان برای علاج دردهای خود‌،‎‌ راهی تهران می‎‌شدند که افزون صرف هزینه‌ها‎‌ی ایاب و ذهاب‌،‎‌ سختی راه و ماندن در دالان مراکز درمانی تهران‌،‎‌ نوبت‌ها‎‌ی طولانی مدت  برخی مراکز تخصصی و تشخیصی  بر رنج بیماران و خانواده می‎‌افزود. وجود ۸۰۰ تخت فعال بیمارستانی  آن هم فرسوده در بیمارستان‌ها‎‌ی دولتی البرز در کنار فرسودگی این مراکز حکایت از فقر ریشه دار بخش بهداشت و درمان البرز آن هم در بیخ گوش پایتخت داشت. زمستان سال ۱۳۹۳ وزیر وقت بهداشت و درمان در سفری سرزده آن هم در ساعت ۶ صبح به کرج با صحنه‌ها‎‌یی از محرومیت درمانی در بیمارستان امام علی (ع) کرج روبرو شد که بلافاصله آن را رسانه ای کرد و مهر تائید را  بر سال‌ها‎‌ دغدغه مردم و مسوولان منطقه گذاشت. دیدن صحنه‌ها‎‌یی از ازدحام  مردم در راهروهای بیمارستان امام علی(ع) و دراز کشیدن بیماران بر روی زمین‌،‎‌ مسوولان وزارت بهداشت و درمان دولت تدبیر و امید را برآن داشت تا تصمیمی جدی برای نجات البرز آن هم در شرایط سخت تحریمی از این وضعیت بگیرند.

 سال ۹۳ آغاز محرومیت زدایی درمانی در البرز

اواخر سال ۱۳۹۳ آغازی برای زدودن محرومیت بهداشتی و درمانی در استان البرز به شمار می‎‌رود، اجرای طرح تحول سلامت موجب شد تا مردم کم کم شاهد دگرگونی در وضعیت درمان و مراکز بیمارستانی استان باشند، تحولی که روند جهادی به خود گرفت و در کمترین زمان ممکن به اندازه کل تاریخ  سکونت در البرز فعالیت عمرانی بهداشتی در این استان را  در پی داشت. نوسازی و توسعه و ضربتی بیشتر بیمارستان‌ها‎‌ی البرز مهمترین گام در تحول سلامت به شمار رفت که طی سال‌ها‎‌ی ۹۳ تا اوایل ۹۷ از سرعت بالایی برخوردار شد؛ احداث و راه اندازی بیش از ۷۰ مرکز درمانی‌،‎‌ تخصصی،‎‌ بیمارستانی و تشخیصی در این استان از مهم‌ترین دستاوردهای طرح تحول سلامت برای البرز به شمار رفت‌،‎‌ اقدامی که ضمن نوسازی، توسعه  و تجهیز بیمارستان‌ها‎‌‌،‎‌ تکریم ارباب رجوع را در کنار خود داشت.

  به بار نشستن ۷۰ پروژه بهداشتی درمانی در سال ۹۶ البرز

 سال ۱۳۹۶ مردم استان البرز شاهد به بار نشستن پروژه‌ها‎‌ی بهداشتی بودند، افتتاح ۷۰ پروژه بزرگ، متوسط و کوچک بهداشتی و درمانی با حضور وزیر وقت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی  نخستین اثرات طرح تحول سلامت بود که طبق آمار با تمام پروژه‌ها‎‌ی  ۳۷ سال قبل آن برابری می‎‌کرد. 
تعداد تخت‌ها‎‌ی البرز کمتر از ۸۰۰ تخت بیمارستانی بود اما راه اندازی یک هزارو ۴۰۰ تخت جدید آن هم در یک دوره کمتر از سه ساله نوید بخش تحرک اساسی در بخش بهداشت و درمان البرز شد.