غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


شورای وحدت و شورای ائتلاف در مسیر جدایی قرار دارند

ساماندهی تلاش مخالفان رئیسی در جناح اصول‌گرا

همدلی| شورای وحدت و شورای ائتلاف دیروز دوباره نشان دادند که مسیرشان متفاوت است و قصدی برای رسیدن به وحدت ندارند. این دو جریان قرار بود از اول مبنای وحدت در اصول‌گرایان باشند اما حالا هر روز بیشتر از یکدیگر فاصله می‌گیرند. دیروز شورای ائتلاف سایت خبری خود را راه اندازی کرد و نشان داد مسیر خبری هم که می‌خواهد به پیش ببرد متفاوت است.  به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، غلامعلی حدادعادل رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب در حاشیه رونمایی از پایگاه رسمی این شورا با بیان ‌این‌که خوشبختیم که در فاصله کوتاهی تا ثبت نام‌ها برای انتخابات ریاست جمهوری و حضور مردم در پای صندوق‌های رای برای انتخابات ریاست جمهوری، شورا‌های شهر و میاندوره‌ای مجلس در برخی شهر‌ها و خبرگان، پایگاه رسمی شورای ائتلاف آغاز به کار می‌کند، گفت: امیدوارم این کار رسانه‌ای بتواند یک شبکه ارتباطی فعال و با نشاطی را ایجاد کند که اطلاعات صحیح و به موقع در اختیار مردم قرار گیرد و به حسن انتخاب مردم در انتخابات‌های پیش رو در سال ۱۴۰۰ کمک کند.
البته احتمالا اگر انتخابات را هم اصول‌گرایان پیروز شوند این اختلاف تمام نشود و اتفاقا اختلاف اصلی با شروع دولت جدید و سهم خواهی‌ها از پست‌های دولتی شدت پیدا کند. که به نظر می‌رسد از الان بخشی از این تلاش‌ها هم در همین راستا هست.  به هرحال شورای وحدت به شدت به دنبال کاندیداتوری رئیسی است. اما آن گونه هم که تصور می‌شود همه اصول‌گرایان خواستار حضور رئیسی نیستند. دیروز منوچهر متکی سخنگوی شورای وحدت از این مسئله پرده‌برداری کرده و در تشریح آن گفته: «مطالبه برای حضور آقای رئیسی برای انتخابات در اقشار مختلف وجود دارد، ‌این‌که گروه خاصی نامه ای به رهبری زده اند تا آقای رئیسی در انتخابات شرکت کنند  را خبر ندارم. البته برخی هم معتقد هستند که ایشان در انتخابات حضور پیدا نکنند، چشم انداز قوه قضاییه از زمانی که ایشان حضور پیدا کردند خیلی روشن نیست به همین دلیل بهتر است در قوه قضاییه فعلا باشند و وارد انتخابات نشوند. آن‌هایی که مخالف حضور آقای رئیسی در انتخابات هستند یا خودشان نامزد دیگری دارند یا آینده روشنی بعد از آقای رئیسی در قوه قضاییه نمی‌بینند.»
متکی در حالی این سخنان را مطرح می‌کند که فعلا شورای ائتلاف درباره کاندیدای نهایی خود به ویژه رئیسی سکوت کرده است و سکوت آنان در کنار سخنان متکی این ظن را تقویت می‌کند که اعضای شورای ائتلاف خیلی تمایلی به کاندیداتوری رئیسی ندارند. با این حال  متکی درباره تحلیل جریان اصول‌گرایی و نقد به شورای وحدت توضیح داده:«شورای وحدت در مقابل شورای ائتلاف نیست و دو ظرفیتی هستند که می‌توانند تجمیع شوند. ادامه تلاش‌ها برای وحدت و یکی شدن و دوم پرهیز از اختلاف در دو نکته مورد تاکید ما است. با شورای ائتلاف و جبهه پایداری قطعا در مقوله انتخابات اشتراکات بسیار زیادی داریم که می‌تواند به ما کمک کند هم اردوگاه واحدی را طراحی کنیم و هم به نامزد واحد برسیم.»
چنانچه اظهارات متکی واقعا متوجه شورای ائتلاف باشد می‌توان گفت که رئیسی مخالفان جدی در بین اصول‌گرایان دارد. چرا که اعضای شورای ائتلاف، افراد صاحب نفوذی در جریان اصول‌گرایان هستند. اما به هرحال نباید از نظر دور داشت که تصمیم به کاندیداتوری رئیسی در انتخابات یک تصمیم فردی نیست و حتما جریان‌های کلان نیز درباره آن اعمال نفوذ می‌کنند.