غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


زلزله 5.9ریشتری بندر گناوه را لرزاند

همدلی|  روز گذشته بوشهر لرزید. زلزله‌ای که در ساعات ابتدایی بسیاری امکان بروز حادثه در تاسیسات هسته‌ای بوشهر و همچنین امکان بروز یک سونامی را پیش‌بینی کردند. زمین لرزه 5.9 ریشتری بندر گناوه در بوشهر حدود 17 پس لرزه داشت، بسیاری معتقدند این پس لرزه‌ها در روزهای آینده هم ادامه دارد. 
بلافاصله بعد از وقوع زلزله مجید خالقی، سخنگوی اورژانس کشور از آماده باش این مرکز خبر داد و گفت : «۵٠ آمبولانس از استانهای همجوار، پنج اتوبوس آمبولانس و سه بیمارستان صحرایی از شهرکرد، شیراز و اصفهان درحالت آماده باش هستند.»
همچنین دکتر محمد حسن قوسیان مقدم سخنگوی جمعیت هلال احمر نیز در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: «در پی این زلزله ، ۱۰تیم ارزیاب هلال‎‌احمر به منطقه حادثه دیده اعزام شده اند و ۴بالگرد در استان‌های بوشهر، شیراز، فارس و کرمان آماده باش هستند. اعلام آماده باش و وضعیت نارنجی به استان‌های خوزستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد و هرمزگان انجام شده است.»
اما ساعاتی بعد از حادثه اعلام شد این زلزله (تا لحظه تنظیم گزارش) 5مصدوم داشت. آن‌طورکه ایسنا از سخنگوی هلال احمر گزارش داد، قوسیان شمار مصدومان این زلزله را پنج نفر اعلام کرد که چهار نفر در گناوه و یک نفر هم در دیلم بودند. 
همچنین غلامرضا مهرجو، فرماندار گناوه اعلام کرد «در پی وقوع زلزله‌ای به بزرگی ۵.۹ ریشتر بندر گناوه در استان بوشهر و در پی آن احساس شدن در استان‌های فارس و خوزستان، تاکنون حدود ده روستا در مرکز وقوع زلزله دچار خساراتی از جمله ترک‌خوردگی دیوارها و تخریب منازل شده اند و تاکنون مصدومیت ۵ نفر گزارش شده و تیم ارزیابی در حال بررسی سطح خسارت و نیازهای زلزله زدگان است. 
بیشترین خسارات به روستاهای بخش مرکزی گناوه وارد شده است.»
اما در این میان نگرانی‌هایی درباره وارد شدن خسارت به تاسیسات هسته‌ای بوشهر مطرح شد. در این خصوص روابط عمومی نیروگاه بوشهر اعلام کرد، هیچ گونه آسیبی به نیروگاه اتمی بوشهر در اثر زلزله روز یکشنبه در شهرستان گناوه وارد نشده است.
از طرفی گروهی احتمال وقوع سونامی را مطرح کردند، دراین‌خصوص مهدی زارع، استاد پژوهشگاه زلزله شناسی به خبرآنلاین گفت: «در جنوب بوشهر در بندر طاهری در سال ۹۷۸ میلادی زلزله‌ای تاریخی رخ داد که منجر به ایجاد تنها سونامی شناخته شده خلیج‌فارس شده بود. استان بوشهر سابقه تاریخی لرزه ‌خیزی مفصلی دارد. آن سونامی منجر به امواجی شد که بخش‌هایی از شهرهایی به زیر آب بروند، موضوعی که هنوز هم از بندر بوشهر مشخص است.
 البته خوشبختانه زلزله‌های چند ساعت گذشته چنین خطری ندارند، این زلزله‌های جدید ربطی به سونامی ندارد، چون زلزله‌ها حداقل در ۳۰ کیلومتری ساحل رخ دادند و از نظر بزگی هم انتظار نمی‌رود که منجر به تغییری در کف دریا شوند.»
همچنین در واکنشی دیگر به خسارت‌های احتمالی زلزله بوشهر هوشنگ صیدالی مدیر عامل شرکت بهره برداری نفت وگاز گچساران با بیان اینکه زمین لرزه دیروز باعث بروز خسارت در برخی تاسیسات نفتی شد، به باشگاه خبرنگاران گفت: بر اثر زمین لرزه یکی از توربین‌‌‌‌های تلمبه خانه گوره از سرویس خارج شد که نیرو‌های عملیاتی در حال بازگرداندن آن به سرویس هستند.