غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


سه محیط‌بان در آمل با شکایت یک شکارچی غیرمجاز به ۹ سال زندان محکوم شدند

با شکایت یک شکارچی غیرمجاز حکم صادر شد:

۹ سال زندان برای سه محیط‌بان

همدلی| هنوز چند روزی از شهادت دو محیط‌بان زنجانی به دست شکارچیان غیرمجاز نگذشته است که دادگاهی در شهر آمل به‌خاطر شکایت یک شکارچی  سه ‌‌‌محیط‌بان آملی را مجموعا به ۹ سال زندان و یک سال انفصال از خدمت محکوم کرد. ماجرا از این قرار است که ۴سال پیش محیط‌بان‌ها به دنبال تیراندازی شکارچی به قصد شکار، و در تعقیب و گریز شکارچی  مجبور به تیراندازی هوایی می‌شوند. 
آنان برای جلوگیری از شکار  شکارچی ناگزیر‌ می‌شوند تایر ماشین شکارچی را پنچر کنند. تقابل ‌‌‌محیط‌بان‌‌‌ها و شکارچی به درگیری فیزیکی منجر‌ می‌شود و محیط‌بانان ناچار به استفاده از اسپری و دستبند می‌شوند. در جریان تقابل و درگیری نیز هیچ آسیبی به شکارچی وارد نمی‌شود. بعد از این مواجهه، شکارچی با استفاده از خلأهای قانونی در حمایت از ‌‌‌محیط‌بانان از آنان شکایت می‌کند و در جایگاه شاکی قرار‌ می‌گیرد. با شکایت متهم به شکار از محیط‌بانان، دادگاه حکم به نفع شکارچی صادر کرد. در حکم صادره سه ‌‌‌محیط‌بان مجموعا به هجده سال حبس و سه سال انفصال از خدمت  محکوم شدند. یکی از محیط‌بانان در حکم دادگاه بدوی به ۹ سال و دو محیط‌بان دیگر به ترتیب به ۶ و ۳ سال زندان محکوم شدند. سه محیط‌بان مازندرانی بعد از صدور این حکم به آن اعتراض کردند و پس از درخواست تجدیدنظر حکم در دادگاه بدوی نقض شد. اما شاکی باز هم درخواست تجدیدنظر کرد و در نهایت هر کدام از محیط‌بان‌ها به یک سال انفصال از خدمت و سه سال حبس محکوم شدند که، هجده ماه از حبس به مدت دو سال تعلیقی و هجده ماه دیگر لازم‌الاجرا اعلام شد. جرائمی که دادگاه به ‌‌‌محیط‌بان‌‌‌ها نسبت داد در نوع خود طنز تلخ و جالبی است. دادگاه برای ‌‌‌محیط‌بان‌‌‌ها جرائمی مانند شرکت در تیراندازی، اخلال در نظم عمومی، قدرت‌نمایی با سلاح گرم، استفاده از دستبند، توقیف غیرمجاز و فحاشی را محرز دانست. 
بدیهی است ‌‌‌محیط‌بانان مانند پلیس‌‌‌ها نیروهای حفاظتی هستند و اسلحه و دست‌بند و ... ابزارهای حفاظتی آنان از محیط‌زیست است تا هر وقت لازم شود بتوانند در راستای انجام خدمت خود که همان حفاظت از محیط زیست است، استفاده کنند. محکومیت آنان به‌خاطر استفاده از ابزار کارشان در راستای وظیفه ذانی خود، بیشتر به طنز شبیه است تا یک حکم قانونی!
به گفته فعالان محیط زیست، حکم انفصال از خدمت این سه ‌‌‌محیط‌بان از اول خرداد ماه سال۹۹ با تعلیق آنها به اجرا گذاشته شده و اکنون یازده ماه است که بیمه و  حقوق آنها قطع شده است و حکم  ۱۸ ماه حبس آنها نیز در آستانه اجرا قرار دارد. حکم حبس سه محیط‌بان مازندرانی درحالی اکنون در آستانه اجرا قرار گرفته است که کمتر از دو هفته پیش یعنی  دوشنبه ۱۶ فروردین ماه، دو محیط‌بان به نام‌های مهدی مجلل و میکاییل ‌‌‌هاشمی هنگام تعقیب خودروی نیسان  شکارچیان غیرمجاز در منطقه حفاظت شده «فیله خاصه» در استان زنجان با شلیک گلوله به طرز دلخراشی کشته شدند. مرگ دو ‌‌‌محیط‌بان زنجانی واکنش‌‌‌های زیادی را به دنبال داشت و حتی منجر به اعتراض ‌‌‌محیط‌بان‌‌‌ها شد. جمعی از ‌‌‌محیط‌بانان ۲۰فروردین ماه در نامه‌ای ضمن اعتراض به وضعیت و خواهان اقدام مسئولان، تغییر قوانین و مجازات شکارچیان غیر مجاز شدند. 
محیط‌بانان در نامه خود بر لزوم «حمایت‌های همه‌جانبه سه قوه و تسریع در روند قوانین حمایتی و تغییر در قوانین و مجازات‌های شکارچیان غیرمجاز» تاکید کرده و افزودند: «اگر قوانین موجود به نفع ما محیط‌بانان اصلاح نشود، بودجه اختصاصی برای یگان حفاظت محیط‌زیست لحاظ نشود، قانون به‌کارگیری سلاح اصلاح نشود، تعداد محیط‌بان کافی جذب و استخدام و در مناطق به کار گرفته نشوند و تجهیزات مدرن در راستای حفاظت از عرصه‌های طبیعی به کار گرفته نشود به زودی شاهد درگیری‌های بیشتر و ‌حتی شهادت محیط‌بانان دیگری خواهیم‌ بود و پویایی طبیعت و سرزندگی حیات‌وحش زیبای کشورمان نیز به مخاطره خواهد افتاد.» لازم به ذکر است خبر محکومیت سه ‌‌‌محیط‌بان آملی به حبس را زهرا کشوری، فعال محیط زیست در توئیتر اطلاع رسانی کرده، وی در رشته توئیتی به ماجرای حکم پرونده سه ‌‌‌محیط‌بان آملی پرداخته است.