غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


روایت سیدحسن از علل تصمیمات اخیر خود:

تلقی‌ام این بود که شاید بشود کاری کرد

همدلی| در ماه‌های گذشته برخی از چهره‌های ‌اصلاح‌طلب در فکر تدبیری بودند که بتوانند در انتخابات حول شخصیتی جمع شوند که شاید بتواند از سد ردصلاحیت بگذرد و به وسیله او حضور پررنگی در انتخابات 1400 داشته باشند، به سیدحسن خمینی نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی پیشنهاد کرده بودند که نامزد انتخابات شود. در این میان برخی حضور سیدحسن را به مثابه دوگانه‌‌ای می‌دانستند که طرف دیگر آن سید ابراهیم ‌‌رئیسی می‌شد.اما سخنان هفته پیش حجت‌الاسلام والمسلمین سیدیاسر خمینی نوه دیگر امام(ره) مبنی بر تصمیم قطعی سیدحسن، معادلات پیش از انتخابات را به هم زد. برادر سیدحسن در پاسخ به سوالی در خصوص درخواست‌های مردمی و احتمال کاندیداتوری برادرش در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، با بیان این‌که حاج‌حسن‌آقا هنوز این درخواست‌ها را نپذیرفته بودند، افزود: ایشان با تردید در حال مشورت و بررسی جوانب امر بودند تا این‌که امروز مطابق دیدارهای نوبه خود با رهبری به دیدن ایشان رفتند که طی این ملاقات، رهبر انقلاب کاندیداتوری ایشان در انتخابات را به صلاح ندانستند و با بیان این‌که حاج‌حسن‌آقا را مانند فرزند خود می‌دانند، از ایشان خواستند که در شرایط فعلی به این عرصه ورود نکنند.  سیدیاسر خمینی تصریح کرد: با توجه به این توصیه، طبیعی است که تصمیم ایشان روشن است و اخوی یقینا تصمیمی برای کاندیداتوری ندارند.این «تصمیم قطعی» برخی معادلات را در یک طرف انتخابات یعنی جناح اصول‌گرا به هم‌ریخته است و باید در انتظار تصمیم بعدی این جناح بود.

 تلقی‌ام این بود که شاید بتوانیم کاری کنیم

اما سیدحسن خمینی روز گذشته در سخنانی ضمن تشریح وضعیت کنونی کشور به مسئله حضور خود در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری پرداخت و تأکید کرد:«همه نسبت به مملکت، آینده، فرزندانمان و گذشته تاریخی‌مان مسئولیت داریم؛ تلقی من هم این بود که شاید بتوانیم کاری کنیم که این امر در مورد شخص بنده دیگر امکانش فراهم نیست، اما نه به این معنا که به عنوان یک کنشگر، فعال، توصیه‌کننده و همدل حضور نداشته باشم؛ بلکه در عرصه حضور خواهم داشت.»

 مگر رئیس جمهوری در همه حوزه‌ها تخصص دارد؟

به گزارش جماران، سیدحسن خمینی در دیدار با دبیرکل و اعضای شورای مرکزی حزب اعتمادملی گفت:«وظیفه رئیس جمهور «تغییر دادن ریل» است. کار رئیس جمهور صرفا اقتصادی نیست؛ بلکه مدیریت همه جهات کشور است. مگر هر رئیس جمهوری در همه حوزه‌ها توان تخصصی دارد؟ قاعدتا او با همه حوزه‌های فرهنگ، اقتصاد، اجتماع، نفت، پتروشیمی و... آشنا نیست، بلکه وظیفه او این است که سیاستگذاری‌های کلان، ریل‌ها را عوض کند. مثلا آقای خاتمی متخصص اقتصاد نبود، ولی در پی ریلی که عوض می‌کند، اقتصاد دوره‌اش بسیار خوب می‌شود.»

 فرآیند شورای نگهبان هم خیلی برایم مهم نبود

وی درباره حضور خودش در انتخابات ریاست جمهوری گفت: «اما در مورد حضور خودم در انتخابات ریاست جمهوری، نکته‌‌ای را باید بیان کنم. واقعیت این است که اصلا خودم بنای حضور نداشتم؛ برای این‌که احساس مسئولیت نمی‌کردم و معتقد بودم افراد زیادی برای تصدی این مسئولیت حضور دارند. این تصمیم پابرجا بود تا این‌که با پیش‌بینی‌ها و ارزیابی‌های قابل توجهی مواجه شدیم. این را بگویم که بیش از اقبال افراد و جریانات خاص که به نوبه خود بسیار ارزشمند است، اقبال مردمی برای من مهم بود و از همین‌رو بود که ارزیابی‌ها برای من مهم بود.»یادگار امام ادامه داد: تنها عاملی که من را در تصمیم‌گیری مردّد کرده بود - البته تصمیم هم نگرفته بودم - این بود که نکند فردای قیامت پیش خدا، روح امام، شهدا و آیندگان بگویند یک موقعی کاری از شما می‌آمد و نکردید. فرآیند شورای نگهبان هم خیلی برایم مهم نبود. اگر هم رد می‌کردند اتفاق مهمی نمی‌افتاد.»

 کاری نمی‌کنیم جمهوری اسلامی لطمه ببیند

سیدحسن خمینی افزود:«توجه کنید که امثال ما اگر گوشت و پوست‌مان هم برود نمی‌خواهیم جمهوری اسلامی از بین برود و هیچ کس نباید چنین توقعی را داشته باشد و اگر کسی روزی می‌خواهد به بنده اقبال کند بداند که ما تا آخرین لحظه هیچ وقت هیچ کاری نمی‌کنیم که جمهوری اسلامی بخواهد لطمه ببیند و اگر هم احیانا کاری انجام می‌دهیم، برای این نکته (حفظ جمهوری اسلامی) است. لذا اگر فکر کنیم یک کار به فرآیندی می‌رسد که نتیجه‌اش تضعیف کلان مملکت و جمهوری اسلامی است، به نظر من مصلحتی بر آن مترتب نیست. البته هرگز از اصول خود عدول نمی‌کنیم و صلاح کشور را هم در همین می‌دانیم.»

 وقتی صلاح نباشد، مشکل مردم هم حل نخواهد شد

نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی گفت:«اما به هر حال وقتی در مورد یک تصمیم‌گیری صلاح دیده نمی‌شود، مسئولیتی حاصل نخواهد شد و در صورتی که آن تصمیم عملی شود، در آینده مسئله‌‌ای پیش نرفته و مشکل مردم حل نمی‌شود. این در حالی است که قرار است آمدن امثال من مشکل‌گشا باشد.»سیدحسن افزود:«من اصلا بنا ندارم که بگویم در این شرایط (دیگر در میدان) نیستم و دیگر کار نمی‌کنم. بالأخره تا حالا می‌گفتم همه باید باشند و از مردم دعوت کنیم و الان هم می‌گویم حضور مردم از هر عنصری واجب‌تر است.»