غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


نزاع ۹۴هزار نفر را در سال گذشته به پزشکی قانونی تهران کشاند

کاهش ۶درصدی نزاع در سال۹۹

همدلی|  سال گذشته نزاع و زد و خورد پای ۹۴هزار تهرانی را به پزشک قانونی باز کرد. آن‌گونه که مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران گفته است بیش از ۹۴هزار نفر به‌دلیل نزاع به مراکز پزشکی قانونی این استان در سال ۹۹ مراجعه کرده‌اند. مهدی فروزش دراین‌باره به ایسنا گفت: درسالی که گذشت، ۹۴هزار و۸۵۳  نفر به‌دلیل آسیب‌های ناشی از نزاع به مراکز پزشکی قانونی استان مراجعه کردند که ۶۱هزار و۲۰۰نفر مرد و ۳۳هزار و ۶۵۳ نفر نیز زن بوده‌اند. البته آمار یقه گیری و نزاع در سال ۹۹ در قیاس با سال قبل از آن ۶درصد کاهش داشته است. سال ۹۸ تعداد مراجعین به دلیل نزاع به مراکز پزشکی قانونی صدهزار و۸۷۷ نفر بوده است.

 کرونا آمار نزاع خیابانی را کاهش داد

بسیاری بر این باورند کاهش ۶درصدی نزاع در سال ۹۹ در مقایسه با سال ۹۸ نشان از کاهش خشونت و بهبود شرایط اجتماعی در کشور نیست و این کاهش به‌صورت مستقیم به‌شیوع کرونا و خانه‌نشینی نسبی مردم مرتبط است. در واقع  کرونا نزاع‌های خیابانی را کاهش داده و خشونت‌های خانگی را افزایش داده است. از آنجا که معمولا خشونت‌های خانگی نیز در پشت دیوارها و در چارچوب خانه اتقاق می‌افتد نمود ظاهری ندارد و از طرف دیگری بسیاری نیز ترجیح می‌دهند پای پزشک قانونی را به‌دعواهای خانوادگی خود  باز نکنند. اما لاپوشانی خشونت‌های خانوادگی از سمت فرد خشونت دیده در آمارهای سازمان‌های حمایتی خود را نشان می‌دهد. درست مانند آمار تماس با صدای مشاور بهزیستی، روزانه چهار هزار تماس با صدای مشاور بهزیستی کشور حتی ساعت هشت صبح، نشان از آن دارد که آتش خشم جابه‌جا شده و این بار در خانه‌ها شعله ور شده است. افزایش قتل‌های خانوادگی در چند وقت اخیر می‌تواند نشانگر جابه‌جایی خشونت از سطح جامعه به داخل خانواده باشد‌.

 افزایش خشونت خانگی ایام کرونا

همین دو روز پیش بود که سازمان بهزیستی کشور اعلام کرده که حضور اجباری خانواده‌ها در کنار هم در دوران کرونا، خشونت خانگی را در این ایام افزایش داده و بنا بر اعلام همین سازمان  بیشترین آمار مداخلات اورژانس اجتماعی در حوزه موضوعی خشونت تقسیم‌بندی می‌شود. میزان بروز خشونت خانگی در دوران کرونا نه‌تنها در ایران که در سطح جهانی افزایش یافته است و بروز خشونت خانگی در تمام جوامع در کنار سایر ناملایمات و نابرابری‌ها با وضوح بیشتری آشکار شده است. برخی موارد خشونت‌های خانگی در دوران کرونا مورد توجه رسانه‌ها  قرار گرفتند از آن جمله در موردی که پیرمرد ۸۰ساله‌ای که همسر ۲۲ ساله خود را به بهانه وجین نکردن مزرعه عدس با سیخ داغ مورد ضرب و شتم فجیع قرار داد یا زنی که همسرش که او را از سقف آویزان کرده و با شوکر شکنجه می‌کرد. این‌ها مشتی از خروار خشونت‌های خانگی است که کرونا و تعاملات اجباری بیشتر خانواده‌ها  سبب‌ساز آن شده است.

 جابه‌جایی سرقت از منازل به خیابان‌ها

کاهش ۶درصدی مراجعه به پزشک قانونی که آن را کاهش  نزاع‌ها در تهران تلقی می‌کنند، جریان جابه‌جایی سرقت‌ها در ایام شیوع کروناست. در زمان پاندمی کرونا به‌دلیل قرنطینه اجباری و حضور افراد خانواده دزدی از خانه‌ها کاهش یافت، اما دزدی از سطح شهر افزایش یافت.
دیروز سرهنگ رضا مؤذن، معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی تهران نیز از  جابه‌جایی سرقت‌ها سخن گفت. وی در این زمینه به رسانه‌ها گفت: «به‌واسطه بروز و ظهور ویروس کرونا، افزایش جرائم سرقت روی نداده است. البته در حوزه فراوانی جرائم جابه‌جایی روی داده، شاید پیش از شیوع ویروس کرونا، برخی از سرقت‌ها مانند سرقت منزل بیشتر از سایر سرقت‌ها صورت می‌گرفت اما با شیوع کرونا و اسکان بیشتر مردم در منازل، قدری سرقت از اماکن، مغازه‌ها، پاساژها و اماکن تجاری که به‌دلیل شیوع این ویروس دستخوش تغییر شده و در برخی اوقات تعطیل بودند، بیشتر شد‌.»
بدیهی است کاهش سرقت از منازل را نمی‌توان از آن به‌عنوان کاهش دزدی‌ها در کشور نام برد، چراکه در حوزه سرقت فقط جابه‌جایی اتفاق افتاده است و سارقان به اقتضای شرایط تاکتیک خود را تغییر داده‌اند. موضوع کاهش خشونت نیز دقیقا مثال کاهش سرقت‌هاست.
ناگفته پیداست وقتی تمام زمینه‌های خشونت در جامعه مهیا است و وقتی  اقدامات موثری  در جهت کاهش خشونت در جامعه  انجام نشده است، چطور باید انتظار داشته باشیم که خشونت و نزاع درکشور خود به خود از بین برود؟ بدون تردید تا زمانی‌که مسئولان برای برطرف کردن عوامل ریشه‌ای خشونت کاری انجام نداده باشند، ساده‌اندیشی است که انتظار داشته باشیم که خشونت و درگیری در جامعه کاهش پیدا کند. بدون تردید  آمار ۶درصدی کاهش مراجعه به پزشک قانونی نیز به‌دلیل خلوت شدن سطح شهر به‌دلیل شیوع کروناست نه کاهش درگیری و زد و خورد در کشور.