غرب گُزیده - غرب گَزیده
علی خورسندجلالی (فعال فرهنگی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2465
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


پیشنهاد ۴۵۰ هزار تومانی حق مسکن کارگری به دولت رفت

همدلی| در حالی به گفته فعالان کارگری، جامعه کارگری حتی توان پرداخت اجاره منزل خود را ندارند که وزیر کار درخواست افزایش کمک هزینه مسکن کارگران از مبلغ ماهانه ۳۰۰ هزار تومان به ۴۵۰ هزار تومان در سال ۱۴۰۰ را به هیات دولت ارائه کرد. به گزارش ایسنا، شورای عالی کار در دویست و نود و هفتمین نشست خود در اسفند سال ۱۳۹۹ با تصویب افزایش کمک هزینه مسکن کارگران،  مبلغ آن را از ۳۰۰ هزار تومان به ۴۵۰ هزار تومان افزایش داد.بر همین اساس وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن موافقت با مصوبه شورای عالی کار، متن پیشنهادی مربوط را برای اجرا از ابتدای فروردین ۱۴۰۰ با قید فوریت به هیات دولت ارائه کرده است. ارسال پیشنهاد افزایش حق مسکن به هیات دولت، به دنبال تصویب افزایش ۳۹درصدی حداقل دستمزد ۱۴۰۰ در شورای عالی کار صورت گرفته است. مطابق ماده ۲ اصلاحی قانون طبقه بندی مشاغل و برقراری کمک هزینه مسکن کارگری، حق مسکن برای کارگران مشمول قانون کار، سالانه توسط شورای عالی کار، تعیین می‌شود و به تصویب هیات وزیران می‌رسد. پیش از این وزیر کار درباره مصوبه حق مسکن گفته بود«بخش مربوط به کمک هزینه مسکن به تنهایی قابلیت اجرا ندارد و منوط به تایید هیات وزیران است که با قید فوریت تقدیم دولت شده و با تصویب آن افزایش حق مسکن اعمال خواهد شد.»
بر اساس این گزارش، حق مسکن تنها آیتم دستمزد کارگران است که برای عملیاتی شدن باید از تصویب هیات وزیران بگذرد. در حال حاضر پیشنهاد افزایش حق مسکن کارگران در کمیسیون امور اجتماعی و دولت الکترونیک هیات دولت در دست بررسی است و در صورت تصویب، افزایش حق مسکن کارگران از اول فروردین ماه ۱۴۰۰ در فیش حقوقی کارگران مشمول قانون کار  لحاظ خواهد شد. این پیشنهاد در حالی مطرح است که تیر سال گذشته رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی با انتقاد از بازار آشفته مسکن به یکی از رسانه‌ها گفت: «حقوق و دریافتی کارگران دیگر پاسخگوی هزینه‌های مسکن و اجاره بها نیست و اکثر کارگران یا به حاشیه شهرها رفته یا ناچار به سکونت در شهرستانها شده‌اند». این انتقادها از سوی فعالان کارگری در حالی است که سال گذشته با وجود تاکید مقام‌های دولتی بر عدم افزایش بیش از 25 درصدی اجاره‌بها، قیمت اجاره در پایتخت رکورد جدیدی را شکست. 
بر اساس آماری که مرکز آمار ایران طی سال‌های اخیر در رابطه با شاخص قیمت اجاره بهای واحدهای مسکونی خانوارهای شهری منتشر کرده، از زمستان ۱۳۹۶ تا زمستان سال گذشته متوسط افزایش اجاره‌بها بین ۱۶.۸ درصد تا ۳۱.۶ درصد متغییر بوده است که کمترین آن مربوط به زمستان ۱۳۹۶ می‌شود.